用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2007九龍塘宣道幼稚園K3家長請進
樓主: 94075702
go

2007九龍塘宣道幼稚園K3家長請進 [複製鏈接]

大家自行分配派位結果點呀?

彥彤15分報協恩, 唔中; 一月會再試過, 甲乙部份都會再填協恩, 若最後結果唔得都無辦法.

HELLO  芝娃娃.

家祺 暫時有2間直資收咗.一間WAITING LIST,一間等結果,一間重未見.

因為已註冊了直資所以無得參加大抽獎.GOOD LUCK 彥彤,順帶一提,彥彤頭像張相好靚.

[ 本文章最後由 blueparrot 於 07-11-28 21:35 編輯 ]

Hi 芝娃娃,

彥彤張相真係好威風,好叻女﹗

基晉自行分配派位唔中,得15分預咗,但YW就收了。

KKBoy 係我老公個名。

[ 本文章最後由 KKBoy 於 07-11-29 09:36 編輯 ]

HELLO  芝娃娃.

想起彥彤初初跟林教練,學游水由唔識游,到而家游到攞獎,真係有好大分別,想起她初初的表現, ......,後來的幾個月她真的好聽教練話,努力學習,不停係咁盡力練游水,唔似得家祺,一背轉教練就開始定格,留力,慢動作重播. ,最近才好咗小小,唔使人叫都自己練.希望出年進步多小小啦.可以有相影.......

基晉媽/家祺爸,
Thanks.
個銅獎係因為得4個人參加, 而其他人發生左d意外, 彥彤先可以後來趕上. 講速度, 佢仲要下好多苦工.
黃柏森當日都得到銅牌, 教練話柏森應該得金牌, 不過因為有意外甩掉了蛙鞋, 才得第三.

基晉而家在大力游水開唔開心呀, 係咪emax果間?

家祺爸, 家祺媽話自從比賽過後, 家祺成個人都乖晒, 唔同晒, 好替你開心.

睿明媽, 教練話而家最有興趣係睿明, 昨日見到睿明游得最快, 繼續努力呀.

各位學弟/學妹,

聽講8Dec宣小要面試了, 各位加油呀, 這兩天要溫習k.3上學期教過的課程, 對面試有幫助的

原文章由 Lion_King 於 07-12-6 08:41 發表
各位學弟/學妹,

聽講8Dec宣小要面試了, 各位加油呀, 這兩天要溫習k.3上學期教過的課程, 對面試有幫助的

Thanks Lion King,

有d緊張

版主

聽日想帶埋婆婆去,請問有無媽咪有多一張入場券呢?

YCWPS,
謝謝你的提示,等我可再來同大家傾下偈.THANKS.
                                          浠浠媽咪

各位媽咪,
宣小取錄信巳寄出,收到結果未呀!欣浠ok咗!真的好開心!
大家一齊分享吓啦!

欣浠媽咪,
我今日先check 到你18號個pm,
原來你迷路,唔怪得咁耐冇上bk啦!

柏森媽咪

原文章由 heiyanhei 於 07-12-21 08:38 發表
YCWPS,
謝謝你的提示,等我可再來同大家傾下偈.THANKS.
                                          浠浠媽咪

欣浠媽咪,

恭喜哂!
柏森都收咗,好開心!

YCWPS

原文章由 heiyanhei 於 07-12-22 17:30 發表
各位媽咪,
宣小取錄信巳寄出,收到結果未呀!欣浠ok咗!真的好開心!
大家一齊分享吓啦!

YCWPS,
多謝你的DVD,我哋又睇到唔停,好開心,見到佢哋的表演,雖然只有唱歌,但係都好感動.祝栢森,晴晴,你和DADDY都聖誕快樂新年進步浠浠媽咪

原文章由 YCWPS 於 07-12-22 22:25 發表
欣浠媽咪,

恭喜哂!
柏森都收咗,好開心!

YCWPS

Hi Heiyanhei,

Sorry, 而家先知你原來迷了路. 恭喜你同柏森呀

彥彤面試失敗, 有2條數學, 她諗都唔諗就答"我唔係好清楚." 最後都係唔收, 我都好無奈. :-|
不過現在心情好d了.

聽聞李嘉曦和吳景熹都收左. 大家請繼續分享.

芝娃娃,
真的可惜,但有否在外有其他取錄的學校,你估宣幼老師能否幫忙一下在註冊後有餘的位置呢,1月開學後可找找譚主任問問.
浠浠媽咪
原文章由 芝娃娃 於 07-12-27 18:58 發表
Hi Heiyanhei,

Sorry, 而家先知你原來迷了路. 恭喜你同柏森呀

彥彤面試失敗, 有2條數學, 她諗都唔諗就答"我唔係好清楚." 最後都係唔收, 我都好無奈. :-|
不過現在心情好d了.

聽聞李嘉曦和吳景熹都收 ...

芝娃娃: 你好呀!

我仔仔係讀K1架, 每日早上仔仔同你囡囡坐隔離架, 多謝你送比仔仔張CHRISTMAS CARD & CHOCOLATES呀...

樂樂媽咪

原文章由 heiyanhei 於 07-12-29 23:14 發表
芝娃娃,
真的可惜,但有否在外有其他取錄的學校,你估宣幼老師能否幫忙一下在註冊後有餘的位置呢,1月開學後可找找譚主任問問.
浠浠媽咪

Hi heiyanhei,

希望派位會派到好點的學校, 否則便會選真光, 我只選了4間, 宣小唔收, 培正機會更加渺茫, 所以只剩下真光.

原文章由 aquarius828 於 07-12-31 11:16 發表
芝娃娃: 你好呀!

我仔仔係讀K1架, 每日早上仔仔同你囡囡坐隔離架, 多謝你送比仔仔張CHRISTMAS CARD & CHOCOLATES呀...

樂樂媽咪

唔好客氣, 彥彤多謝你的朱古力餅 (她投訴給daddy食晒).

芝娃娃: 早!
你都唔使客氣, 咁彥彤真係一塊都食唔到呀?

另外, 我個人覺得真光都幾好呀, 起碼又有中學, 唔使煩; 不過, 我都希望彥彤派到協恩啦.. 祝你好運先!

原文章由 芝娃娃 於 08-1-2 12:58 發表

唔好客氣, 彥彤多謝你的朱古力餅 (她投訴給daddy食晒).

原文章由 aquarius828 於 08-1-3 10:02 發表
芝娃娃: 早!
你都唔使客氣, 咁彥彤真係一塊都食唔到呀?
...

原來早前彥彤有點咳, 所以眼白白看著daddy吃掉她的朱古力餅;
現在已痊癒, 相信是時候吃一塊了.
‹ 上一主題|下一主題