用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 ...
樓主: glory
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 [複製鏈接]

原文章由 glory 於 07-7-9 16:55 發表
禧媽
我明天12:45pm呀, 睇怕我去到你都走左lu..
溫馨提示: 使唔使買高班校服袋/校服圍裙呀? 明天經過可以順便呀
yeah!! 遲d就改名

glory

溫馨提示 ~ 又幾溫馨啵 !!
遲d就改名 ~ 唔明添     高班要改名呀 ?

你地係咪"舊的"在前呀
成日都要親自翻到最後呀 ?

禧媽
今次比你叻番次, 次次都比Allie捉你錯字
你肥極都有限啦
高班我地個標題改名呀...就簡簡單單沿用番大標題另外只改為K3都唔錯喎
我都係舊的在前不過用慣左..
聽日又晒又熱添, 你記住帶傘同飲多d水呀
收工 明天再傾..

原文章由 禧媽媽 於 07-7-9 17:18 發表

glory

溫馨提示 ~ 又幾溫馨啵 !!
遲d就改名 ~ 唔明添     高班要改名呀 ?

原文章由 glory 於 07-7-9 17:30 發表
禧媽
今次比你叻番次, 次次都比Allie捉你錯字
你肥極都有限啦
高班我地個標題改名呀...就簡簡單單沿用番大標題另外只改為K3都唔錯喎
我都係舊的在前不過用慣左..
聽日又晒又熱添, 你記住帶 ...

glory
今次比你叻番次 ~ 洗mug講
o...原來係標題改名
呢個7月真係好熱, 我就寧捨熱添
C la, 明天好驚周老師同我講, 亞禧認字方便仲係好混亂.....
到時都唔知點算囉???

allie
因為個"泳"字, 所以你唔上黎

哎呀!  笑死我!  原來我一直打錯字都唔知添!  :loveliness: 我重以為禧媽話游水係因為我之前話個地乾, 佢串我唔通要好似游水咁濕添!  

真係瘀到 c 囉!  唔係你畫公仔畫出腸我都重傻下傻下!   所以夜晚都忍唔住要上來覆一覆呀!

禧媽, 我成日上親bk 就hang 機呀!  所以攪到無哂心機上囉!  而且又要搵番最後d post, 好煩, 真係少左上來個動機呀!  不過今日比你串一串, 我諗我又忍唔住天天上來搵你啦!

禧媽, Allie :

報告表我今天攞左la, so far 亞女都ok, 妳地小朋友攞左個咩獎呀? 我女是進步獎呀?
另外, woon woon mami 已經生左la, 恭喜佢, 禧媽, 妳l呢?

[ 本文章最後由 瀅瀅媽咪 於 07-7-10 10:18 編輯 ]
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

allie
咪係, 之前仲成日笑我, 今次輪到你啦
多d上黎啦, 唔係我好悶架

woon
恭喜

瀅媽
我禧禧上年同今年一樣, 都係清潔獎, 即係冇進步啦
今日中午到我取, 唔知點呢 ?

原文章由 瀅瀅媽咪 於 07-7-9 22:26 發表
禧媽, Allie :

報告表我今天攞左la, so far 亞女都ok, 妳地小朋友攞左個咩獎呀? 我女是進步獎呀?
另外, woon woon mami 已經生左la, 恭喜佢, 禧媽, 妳l呢?

你幾點攞架, 見唔到你ge?  今年好特別, 先同謝老師傾下教仔心得, 跟住再同陳老師傾. 佢地話阿仔出去interview應該ok喎, 因為阿仔有禮貌又有笑容, 重好識講野喎!  

阿仔今年都係攞創意獎, 同舊年一樣!

原文章由 禧媽媽 於 07-7-10 10:32 發表
allie
咪係, 之前仲成日笑我, 今次輪到你啦
多d上黎啦, 唔係我好悶架

禧媽,

哈哈, 呢d 野要球來球往先好玩架馬!  成日都係我笑你, 都無引啦!

講多件瘀事你知, 頭先上課室, 見到有兩個家長係度等緊, 心諗幣, 肯定有排等了!  望下佢地, 一d 都唔面善, 點解未見過ge呢?  佢地又望下我, 又無理我.  咁我就望入課室啦, 咦, 邊個黎架, 點解唔係陳老師ge? -----------------------> 後來先發現我去左高勇班!

禧媽
呢個時你應該返去學校途中

Allie
笑c我啦, 本來我要去學校啦, 但一見post呢段真係笑到我爬地:D
未睇後面, 以為係上下晝班既家長所以你唔識添.....多謝提示, 我一定要記住, 一陣要睇清楚個班房呀
我走啦, 一陣見

[/quote]講多件瘀事你知, 頭先上課室, 見到有兩個家長係度等緊, 心諗幣, 肯定有排等了!  望下佢地, 一d 都唔面善, 點解未見過ge呢?  佢 ... [/quote]

woon
恭喜....恭喜....

有時間上黎講下bb丫

[ 本文章最後由 glory 於 07-7-10 11:43 編輯 ]

glory,

如果真係引到你笑, 我得閒講多d 瘀事你聽又如何!   
哎呀!  你同禧媽都番哂學, 咁咪得番我一個? :tongue:

woon-woon,
你咁快生左拿? 仔定女呀? 幾多磅呀? 幾時比張相我地睇下bb呀!  好想食薑醋添! (發夢中)

有時間上來分享下你的喜悅啦!

allie
好呀...好呀.....
你講多d瘀時我知, 等我心情都開朗d
高勇班~出年啦 (係我呀)

glory
好開心見到你 !
鄧你開心呀

Allie
下晝我去到班房, 咁岩陳老師企係門口迎接我地, 無去錯門口
唔使一定講瘀事架, 一齊吹下水夠好啦

禧媽
真係好開心見到你呀, 以為你走左添, 你陀得好靚仲好精神呀, 相信你生完一樣好fit

glory, 禧媽,

你地咁有緣相遇牙?  我以為你地放半日唔會返來添!

原文章由 禧媽媽 於 07-7-10 16:20 發表
glory
好開心見到你 !
鄧你開心呀

咦, glory你有咩開心野, 快d 講來替你高興下啦!

原文章由 glory 於 07-7-10 17:05 發表
Allie
下晝我去到班房, 咁岩陳老師企係門口迎接我地, 無去錯門口
唔使一定講瘀事架, 一齊吹下水夠好啦

禧媽
真係好開心見到你呀, 以為你走左添, 你陀得好靚仲好精神呀, 相信你生完一樣好fit

glory
係唔係架 ??
係就多.....多謝你讚

allie
咪因為樂樂叻仔囉 ~ 有進步
我就慘囉 ~ 亞禧要多d溫習生字

原文章由 Allie 於 07-7-10 17:11 發表
glory, 禧媽,

你地咁有緣相遇牙?  我以為你地放半日唔會返來添!

allie
係呀, 因為我遲到, 而glory早到

禧媽,

有我陪你!  老師都話阿仔比以前心散左, 所以認字都差過以前呀!
‹ 上一主題|下一主題