用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

hi  all moms 早晨 又搬喇

終於見番hs同hhkk兩位台柱喇

hhkk

你個鼻又番發呀?有無睇e生,食番d"美好世界藥"?
個Bun醒吾醒呀?

heiheikeikei 寫道:

你頭仲痛唔痛呀?>ok la ,係比ocmm點中,鼻炎再起....

新賓賓掂唔掂呀?>無經驗囉...我重金禮俜阿舊bun黎兩星期.每日4小時.專職教佢   

hhkk

條褲係咪12?係咪好fit?

[quote]
親愛的~~

咁我算好好喇...
全部都係啱size woo
12 or 11 囉
不過去到14....就真係太誇張喇!
講真...summer 都係講緊wear 11& 12,
點可能"快高長大"得咁"勁"[quote]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集四)

osmm,
食佐...不過今次唔食抗生素~( 太美好,我真係驚我適應唔到哩個細界)
齋食夜晚葯~星期五.六.日好早就瞓

個Bun醒吾醒呀?>太新鮮~~~要"再倍訓"   
oscarmama 寫道:
hi  all moms 早晨 又搬喇

終於見番hs同hhkk兩位台柱喇
hhkk
你個鼻又番發呀?有無睇e生,食番d"美好世界藥"?
個Bun醒吾醒呀?

hhkk

乜可以吾食抗生素咩? 如果吾係發炎,不如你去你去屈臣x or 萬x買隻洗鼻鹽水試吓。我同囝囝都有用,我覺得用咗嗰鼻好d...

osmm,
食佐...不過今次唔食抗生素~( 太美好,我真係驚我適應唔到哩個細界)
齋食夜晚葯~星期五.六.日好早就瞓

ocmm,
   我頂唔順...   咁咪同e+生講.佢開另外兩隻葯比我囉...a week later 如果無效...就要食返.....

洗鼻> 我知前都聽過Kristy mami講過... 我驚我唔掂......
hhkk
乜可以吾食抗生素咩? 如果吾係發炎,不如你去你去屈臣x or 萬x買隻洗鼻鹽水試吓。我同囝囝都有用,我覺得用咗嗰鼻好d...
[/quote]

ocmm,
12 長-ok , 但係我個仔好瘦...我可能比人改腰位....
hhkk
條褲係咪12?係咪好fit?

今次好難得呀....我呀仔

喔......你虐兒....佢無肥反瘦.... [quote]
Huisys 寫道:

咩呀...我都想佢瘦左呀...........可惜唔係呀..............係冬天條校褲尺碼大左咋

[quote]
   喔......你虐兒....佢無肥反瘦.... [quote]
Huisys 寫道:

親愛的 & 各位mami,

要做野喇.....遲d再上黎傾過~~886~~

師父,

請問有無咩有效方法教囝囝英文打字?

小桃

Good morning, all Mami,

地方好寬敞啊!

hs,
你囝囝好fit呀, 點解你想佢廋D

hhkk

我囝囝初時都好抗拒,但而家佢可以自己洗,以你樣樣皆能,難度呢d咁濕碎嘢要輸俾個細路。

[quote]
ocmm,

洗鼻> 我知前都聽過Kristy mami講過... 我驚我唔掂...... [quote]

marisayg

佢哋咁細咁快就教打字

marisayg 寫道:
師父,

請問有無咩有效方法教囝囝英文打字?

小桃

ruby-cheng

早晨

oscarmama,

1B班手册寫: 16/11電腦練習打字! :cry:

[quote]
marisayg

佢哋咁細咁快就教打字

marisayg

係咁學校有無教過?無理由要家長教,吾係個個冢長識打字

[quote]
marisayg 寫道:
oscarmama,

1B班手册寫: 16/11電腦練習打字! :cry:

[quote]

hs,

He's ok now.  This morning, I saw you in hurry to the MTR station.

[quote]
Huisys 寫道:
CyrusMom,

Cyrus好返哂喇呵??本黎想今朝問候

Good afternoon

各位 媽咪

我報到啦, 無上來 2日, 搬左都唔知...
‹ 上一主題|下一主題