用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08 根德園面試!
樓主: vampire_son
go

07-08 根德園面試! [複製鏈接]

Re: 07-08 根德園面試!

KAREN&TON ,
聽其他媽咪講KV好似多數係11號interview喎,有d就18號,所以我估平日就未必有得int啦!
KAREN&TON 寫道:
我想問可否改date,改去平日in   

我想問下如果老師問小朋友的時候用中文,父母用英文表達給小朋友,而小朋友用英文回答ok嗎?
chingchingb.ma 寫道:
小朋友叫乜名係好多interview都會問,而kv只用中文interview.

[quote]
aprilcyy 寫道:
會唔會問小朋友叫乜名? kv用英文面試得唔得 ?
[/quote]

我囝囝是12/04 出生的細仔, 也將於11/11 下午 2:30 interview. 佢個性幾moody, 到時佢定必睇心情, 話時話 KV 只係鍾意收大仔咩?  我都有報 SC (interview on 11/11 上午 11:00), York, LLC.

Good luck to all of us!

簽名被屏蔽

tsznok,

My friend's friend is teacher in S.C., she said that there are more than 3000 kids apply for S.C., and around 4個人爭一個位!

annienorman

好驚呀
請問有冇人知開幾多班? 每班幾多人? 學費幾多? 有冇雜費?  

請問有冇人知開幾多班?
每班幾多人?
學費幾多? $33xx
有冇雜費?  Yes

(1) 20班左右
(2) 30人左右
(3) 暫時每月$2,477,一年交10個月
(4) 一年交一次,大概$1,500左右

04年出年率,會否依然開咁多班。

fungfung-watty,
    請問大概$1500左右雜費,係包括D咩??多謝!!

I checked from other site, the Interview Questions of 06-07 :

Click Here

$1,500係全年用既書本及字卡等. 我個仔果時都無唱歌, 依家讀緊k2.
interview時家長會好忙, 因有兩位老師一齊in, 一個同小朋友玩配對及其他 (我都唔知考左d咩), 一個問家長一d關於小朋友成長既問題, 一定識答 (除非你唔關心個小朋友).

醒目開學勳章

唔好意思, 想問下坐mtr去九龍塘地鐵, 邊個出口出近d

簽名被屏蔽

放心, 係坐隔離, 唔係想像中咁嚴架, 唔駛驚

talkative 寫道:
我想問下一位老師in小朋友及另一位老師問家長問題時係咪同時間進行架   

簽名被屏蔽

talkative,
咪咁緊張啦, 你緊張到時咪仲照顧唔到小朋友, 到時佢扭計仲煩... relax  

死啦,我都有聽人講好難入,之前in完YORK又未有反應,都唔知點算。

我小朋友會係11/11 下午interview,唔知d老師會唔會累得滯。

陳師奶:
     多謝你的回复!
     重有一問題係:校車費:到荔景紀律部隊宿舍?
     此校係名校,會吾會有階級觀念啊??
‹ 上一主題|下一主題