用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 望穿秋水...小一收生結果
樓主: edea
go

望穿秋水...小一收生結果 [複製鏈接]

Re: 望穿秋水...小一收生結果

edea 寫道:
朝也盼,夕也盼,盼得脖子長,心卜卜跳... 唉~

me 2...日日吾係為左佢小學d 野煩, 就係去頻撲....希望早日過去...快d 有結果啦....

dear all:
約定大家11月20日上來呢度報喜訊!!!!!!!!!!!!!!!!!

ktcmama:
要對自己有信心,妳一定得ge!!!!!!!!!!!!!!

wongwwcy:
恭喜妳第一個跑出!!!!!!!!!!!!!!

無眼睇   

WONGWWCY,

could u pls advise ur girl is a A-school 正取生 or waiting list , as my boy is on waiting i just guess whether i should have a chance or not .......

wongwwcy 寫道:
htcmama ,
我就同你講的情況一樣....
上個星期收到浸小封取錄信,第一個反應就呆左(唔係好相信),跟住就話比個囡知,再攬住佢,錫左佢幾啖....

HI,

多口問你係唔係生咗7個小朋友架. 好叻.
htcmama ,
我就同你講的情況一樣....
上個星期收到浸小封取錄信,第一個反應就呆左(唔係好相信),跟住就話比個囡知,再攬住佢,錫左佢幾啖....

王國長老

SORRY  請問11月20日係咩日子,係咪政府第一輪公佈...? 因為我冇參加第一輪.

王國長老

少少感想:

同其他家長一樣心情都好緊張,不過同時又覺得,無論囡囡獲得取錄與否,我都已經為佢驕傲,因為佢每次都好乖,盡左力就可以了,學校唔取錄都唔等於自己既小朋友唔好, 僧多粥少, 希望各位家長最後都讚許自己既小朋友, 佢地都盡左力啦.

8掛問句,點解放棄第1輪機會呢?
edea 寫道:
SORRY  請問11月20日係咩日子,係咪政府第一輪公佈...? 因為我冇參加第一輪.

[quote]
edea 寫道:
少少感想:

同其他家長一樣心情都好緊張,不過同時又覺得,無論囡囡獲得取錄與否,我都已經為佢驕傲,因為佢每次都好乖,盡左力就可以了,學校唔取錄都唔等於自己既小朋友唔好, 僧多粥少, 希望各位家長最後都讚許自己既小朋友, 佢地都盡左力啦.
A Happy Big Head Girl..wish you luck and God always with us!!

王國長老

linglingchacha 寫道:
8掛問句,點解放棄第1輪機會呢?

得15分,都冇乜運架啦...如果有直資/私校收左,留番個位俾人算啦

唔知點解d時間好似過得特別慢............,11月20日快d到o刺,真係等到頸都長呀))))))))))))))))

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

王國長老

wongwwcy:

嘩,妳好犀利,七女之母不易為!
女有咩唔好,我就鍾意女
加油,每個囡囡都係寶

簽名被屏蔽

王國長老

始終係佢思想太守舊,一定要仔....

究竟佢係愛妳先結婚定係要一部生仔機器架.

簽名被屏蔽

wa.. wongwwcy,

你好叻, 一個人都可以養到7個小朋友佢地而家幾大, 返到屋企一定好開心. 努力.

wongwwcy:
下,我仲以為妳地講緊笑,生左7個女呀,好犀利呀!
我弟婦又係有9姊妹,第10個係細佬,原因同妳一樣.
係咪7個女年齡都係相差好小?生到第7個係咪已經冇咩感覺(生個陣)?妳地屋企一定好熱鬧,唔......我鍾意!
bobo
‹ 上一主題|下一主題