用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集 ...
樓主: Marcus媽
go

2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集 [複製鏈接]

Re: 2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集

其實我都係覺得啟思的Outdoor環境我比較喜歡。  :

TongSzeLai:
你知唔知8月7號開學個日係唔要著校服架,我都仲未個囝囝買黑鞋。

我仲衰啦,連校服都無呀! 除了朋友俾左個書包我之外,甚麼也未有。成日都唔記得跟進件事,唔得,我等陣問下先。

Marcus媽,你會去邊度買黑鞋,有冇好介紹?

TongSzeLai:
我打算去街邊買算,我成日見到有d街邊當,有小朋友返學黑鞋同運動白鞋賣。      

BB隻腳大得快,呢個都係好提議。都係時候要去觀塘睇睇啦!

仲有啟思昨日通知我,終於可以取校服啦!有冇人call你呀? 佢仲同我講話校服未ready可以著住便服先喎。

因為我已有了校服,依家只要買黑鞋同運動鞋,我諗到囝囝返學著校服,真係好可愛!  

Hi,你們好,我女女也是幼兒小組上午班,今年二歲半,多多指教,八月五日我也會去,你們呢?

Yeungyeung 你好呀!好高興又識多一位書友仔媽媽 8月5日呢個大日子我一定會去 到時如果大家有機會可以傾下oㄚ!
你取了校服和買了鞋未呀? 我到而家都唸唔起附近邊度有o甘細對黑皮鞋賣?
有冇 idea?   唔該 :

yeungyeung,  你好呀! 8月5號都會去,到時見!  

Hello TongSzeLai
官塘有間DR.KOXX鞋店,有小朋友黑鞋賣,好似可以度腳訂做。  Or 物華街 街邊鞋檔都有黑鞋賣。

請問大家幾多歲就要同囡囡報名讀幼兒園呢?

我個囝係04年2月份出世,我上年05年7月份差唔多1YR多已填表申請啦,我都要等到10月份先有學校覆我去interveiw。

natalielamyy 寫道:

Marcus媽 寫道:
Hello TongSzeLai
官塘有間DR.KOXX鞋店,有小朋友黑鞋賣,好似可以度腳訂做。  Or 物華街 街邊鞋檔都有黑鞋賣。

Marcus媽,我都去Dr. Kxxg 睇過,可惜只得兩個款兼頗重身(要成$300對),我老公話麻麻地;我都有望過Dr. Kxxg 間舖附近有D木搭街邊檔(即往粉嶺小巴總站側,唔知叫乜街名),但都只係得一間有一個男庄款。 :cry:
所以咪睇下仲有冇附近地方有得揀   唔係就要等到開學日完左,再出去遠D地方買!
好期待今個星期六啊!!!!!!!!   

TongSzeLai
是嗎 ? 我話買黑鞋買到依家都未買
   ,原來你已去過睇,ic。咁可能真係要去旺角買啦!  星期六是11:15開始是嗎?

natalielamyy 寫道:

因為我BBo岩o岩過左1歲無耐(即8月)我走去問,佢地話只要我BB出年8月足2歲就可以入學,叫我9月正式招收下年新生時去報名。

Exact 時間唔記得! 好似無o甘晏喎

要Check 1 Check 先!

我睇過張開課通告,領取編班證時間是,上午幼兒小組班11:15-12:00。我都以為自己係唔睇錯,0甘晏ge!

Yes, you're right.  Exact time is 11:15a.m. ~ 12:00 noon.  

God! I will miss a playgroup lesson on that day. :-|

Anyway, Marcus Ma and other BBs' Ma, see you there!  

Ah....TongSzeLai,

到時見。

我囝被編了在上午小組2班提子組。 TongSzeLai and other Ma Ma 你們星期一是否會倍小朋友上課啊!
‹ 上一主題|下一主題