用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 保良局陳守仁叩門回覆
樓主: coco...
go

保良局陳守仁叩門回覆 [複製鏈接]

Re: 保良局陳守仁叩門回覆

hi joannekyl829
同意, 呢間學校in人的方法, 真係好不知所謂, 根本唔明校長點樣可以選出好的學生, 我知道舊年到8月尾由於好多家長都選了sfa, dbs, kts 等, 所以有好多位剩, 我印度朋友in都唔晒in, 就叫佢入去讀.
最重要係, 佢無吸收到舊年的教訓, 因為舊年都勁被人閙, 咩名校咁利害in 4次都唔收, 仲要無厘頭咁in.
總知一句講晒, 呢個校長同之前舊果個校長真係無得比.

:tongue:  :tongue:  :tongue:

Hi mellon,

我都真係幾替嗰啲以為執到寶的小朋友媽咪擔心, 講真, 我哋都有小朋友, 我自己都經歷咗咁多唔同階段既風風雨雨, 大家都係為人父母, 都有仔女, 見到咁樣, 都咪話唔慘....

其實你估佢地係咪真係唔可以返轉頭呢?????

Joanne :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

hi joanne

不過要怪, 是否要怪政府, 如果政府唔係咁分化d學校, d家長就唔會咁盲目, 仲越來越來嚴重   

check pm

check pm, 打到手都軟晒呀.....
幾時瞓呀, 我呢排都瞓得唔好, 簡直好似失眠咁, 好慘, 可能因為太大壓力喇, 依家好啲囉, 希望各位其他的家長真係要三思而後行啊

Joanne     

Hi mellon,

睇完你的pm後, 陳守仁果然係好變態....

Joanne           

HI mellon,

我都好想知下有乜變態野呀,等笑下都好呀,可唔可以pm埋比我呀!
thanks,
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

mellon6611,

can you pm to me.  My son also attended the test on last Saturday.  

Many many thanks.

mellon6611,

Can you PM to me as well? Thank you very much.

mellon6611,

Could you mind PM me also?  Many Thanks!

Mellon,

Could you mind PM to me if you think it's not good to post the information in BK .thanks a lot.

Siam

竹葉青 寫道:
HI mellon,

我都好想知下有乜變態野呀,等笑下都好呀,可唔可以pm埋比我呀!
thanks,

醒目開學勳章

Could you mind PM me, thank you in advance!

Hi
我小朋友現在都係讀陳仁守小學,我都經過大家過程,係好麻帆,但我哋自己有撰擇權!!!可以在學校國度睇吓嗎????????
在對一間校學批平,是否也要對自己作出一個問題及反醒!!!!!!! 呢間學校以前及上一年都是這样安排.如沒有查清楚就去報名,不是"玩弄",是自己盲目.!!!!是否"名校"???教育處沒有指這學是"名校" (但每間學校都校名!!!!!) 如這样考試是"約待" 家長們,請對自己的兒女說聲對不起 !因這是家長的撰擇..........祝福各家長及小朋友 , 耶和華所賜的福,使人富定,亚不加上憂慮.......

hi reg cam
好多報tsl的, 相信都真係想讀, 相信上bk的媽咪都係小部份, 好多媽咪亦唔會知會咁樣in人的, 其實現在大家爭議的是他in人的方法, 試想如果要in 4次, 父母可能都分別請了4次假, 懷着好期待心情況去見, 怎知到頭係k3小朋友做完差唔多p2程度的試卷都說仲選唔到了, 如果上年我知道第4次in都仲有咁多人in, 我一定唔會去, 結果是表現好的落選(即答得好,主動, 大聲), 表現差的郤收了(唔出聲的), 這只是約5分鐘大家睇到的, 咁樣的收生準則, 真係令人則疑
其實除了收生過程, 對於在讀的學生情況, 大家都不知道,亦沒有太多人去平論, 所以在讀的家長都無須太介意.
大家只是想發洩下對他收生過程的不滿, 如果每年都係咁勁彈, 一定是有問題, 又唔見in 完sfa, kts, aps咁被人閙.

hi all

我講果d係好個別的情況, 同interview無關, 請大家不要再叫我pm.   

hI
其實、每事都要共平,那年我小朋友考都是考3次,我都想揾地方發洩下!但是這样對學校,學長是否共平????????他們是否錯!!!!制度是否可因每個人度身訂做????(希望妳唔好唔開心),祝福妳:讓盼望照寬亮一切

唔需要個人度身訂做, 但起馬要大部人所認同.

幾多 ?????

Hi  Friend
   讀到都未必好!!!!!!!!!(個人感受)
祝福你.

reg.cam

每樣制度都唔可以度身訂造, 但絕對應該憑良知去制定, 特別是從事教育事業, 更應以愛心與良心去對待小朋友與家長, 不是在已混亂的政府教制下, 更加火上加油, 以"約待"之方式去增加家長與小朋友之壓力!         

i want to know the rumor about this school too, could u pls pm me? tks!
‹ 上一主題|下一主題