用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 最近見到史丹福泳會有好多廣告
樓主: 最靚媽
go

最近見到史丹福泳會有好多廣告 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 最近見到史丹福泳會有好多廣告

請問有無史丹福泳會的電話?

醒目開學勳章

MrsFung,

史丹福 Tel. : 2322-1381
http://www.stanfordswim.com.hk/management/

yklee,

Thanks!

老實講, 我都覺史X福得麻麻.........

大家初學的就會無要求......... 幾歲人仔, 由怕水玩到唔怕水, 由唔怕水學到識閉氣, 由識閉氣學埋踢腳 / 浮身.......... 第一期已識晒!!

但, 學完一期學前初班, 就開始學自由泳初班, 升自由泳進階班, 再升背泳初班, 再升背泳進階班..........

我個仔舊年學了 10個月史X福, 已叫做升到背泳進階班啦!! 好似好勁!??! 哈!! 唔係喎, 史X福間橫池已經好短, 但佢在橫池仲要由橫池間多一條直池比私人教練教, 即橫池仲要短o左一截 個池真係好短好短!!

學 cool_sir 話齋, 佢地升班係分 ABC.... 阿仔有時 A-, 有時 B, B+, 但佢都只係游到差不多一個橫池咋 (只係差不多一個橫池咋, 游到好短好短), 其實唔叻, 但佢都可以步步高升, 哈! ..... 考試游咁短, 唔知點評分喎!!

阿仔最後學到背泳進階已無同佢繼續報啦, 因為, 每升一級都係要加錢 (升泳式又好, 由初班升進階班都好, 都叫升班), 加下加下, 果時學背泳進階已差不多成千蚊 / 8堂!! 你地話係咪好貴!??!

而家幫阿仔轉了泳會, 個池係直池, 可以比小朋友練習 / 發揮的機會!! 見其他大組的小朋友, 游水好叻, 係在史X福見唔到的!! 無論價錢及教練, 我都覺得新報的泳會好過史X福! (多多得罪!)

不過, 每個泳會都有好有唔好, 可能都有人會話我學緊果間唔好呀!! 不過, 新報那間我覺得學到野囉!! 個教練真係好用心執姿勢!! 可能我在史X福學了10個月都未遇到個好教練啦!!

以上純屬個人意見!! 請見諒!!
Hei-Hei

Hi Hei Hei,

請問你轉了那間泳會,如不方便講可否pm給我
謝謝!

Dear Hei Hei,

Could you please pm me which new swimming class your kid is now attending.

Thanks,
bnmami      

Hi Hei Hei

My girl just started the swimming course for 2 lessons.  Last Saturday, the staff of Stanford told me if I want to reserve the seat for the summer course, I need to pay $100 deposit now.

I also feel that the swimming area for each student is not enough, so I have hesitation.  Would u please pm the info of your new swimming club for my consideration.  Thank a lot.

Dear Hei Hei,

Would you please pm the information to [email protected]  which new swimming club that your kid is now attending.

Thank you very much.

Hei Hei,

請問你轉了那間泳會,可否pm給我,謝謝!

我囝囝依家六歲幾,又係剛在史X福開始左學自由泳進階2堂,之前就係初階插咗尾3堂,都上咗5堂啦,我又係覺得呢間嘢麻麻地,但勝在泳池近屋企.看到其他家長的言論,我都有同感,完全同意Hei Hei所講,尤其是橫池好短,不過係現階段未識之前都話勉强可以啦,但遲啲都打算學完背泳基本功就同阿囝轉泳會o 有冇人知道大力好唔好??

Hei Hei,
請問你阿囝轉了那間泳會,可否pm給我,參詳參詳……Thanks.

我個人意見,游池是重要,但最重要都是教練有無心機教小朋友,游泳池好大同好靚都無用,我地家長付學費是希望小朋友安安全全學到游水就ok!以上都是自已意見請大家不要介意!

好的泳會要用有教練牌的教練, 但清楚教練牌唔等於lifeguard牌, 泳會多數只請lifeguard 教, 因為平lo~如果唔係都offer唔到咁平比d家長!! 仲要對得少!對我來說, 1對5係上限, 咁多人”操水”就無問題, 唔識想學到識就難!! 一陣睇唔晒浸親仲驚!

Hei Hei

I totally agree, my girl learn swimming in Stan....ford
one year, still 自由進階!  go to friend's club house swimming pool, she does want to swim, cos she feel scare and can not swim by herself.

Please kindly pm the imformation for me!!
Thank!!

聽講話stanford d 教練好多都冇牌架,但唔知真定假。我有d朋友

Hei Hei,

請問你轉了那間泳會,可否pm給我!謝謝!

一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

我囡囡在大力泳會游左2年, 從來未見過教練用浮板打小朋友個頭,不過囡囡上到中班,教練係比較嚴D.

如果教練教得"求其",大力泳會就唔會1年破到13個香港紀錄lu!

我個仔在史丹褔學了一段時間, 價錢越來越貴, 最重要係越來越差, 所以我都想同佢搵個第二間泳會   :

大力泳會呢? 有冇人知道好唔好呀, 位置在九龍灣邊到, 又或者有冇第二間介紹, 最好近官塘, 唔該晒   
‹ 上一主題|下一主題