用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進
樓主: smilebaboo
go

2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進 [複製鏈接]

Re: 2006將軍澳德寶幼稚園讀N1既家長請進

oh yes!thank you!
Rmama 寫道:
[quote]
eearar 寫道:
將軍澳廣場有間比華利.

比華利係康盛花園喎

將軍澳廣場應該係比諾先o岩

[/quote]

Hi hi,

我囝囝都會係今年8月入讀主流班呀, 但我仲未收到佢地通知話要收8月學費喎    我都諗住07年既k1 轉番出去讀架, 因為我都唔想囝囝咁細個就要咁頻撲... 出年可以揀過間好d 既, 而家貪方便近自己屋企  

Michelmcy,
佢地四月已叫過我一次去辦手續架啦..不過我唔係hk, 而我同時又報左另一間, 唐明苑果間, 所以本來都諗住算數架啦..點知佢上個week  再打電話問我會唔會讀喎, 咁同老公商量過覺得都係近近地好d...咁佢地就叫我地5月9號去辦入學手續啦...

Michelmcy 寫道:
Hi hi,

我囝囝都會係今年8月入讀主流班呀, 但我仲未收到佢地通知話要收8月學費喎    我都諗住07年既k1 轉番出去讀架, 因為我都唔想囝囝咁細個就要咁頻撲... 出年可以揀過間好d 既, 而家貪方便近自己屋企  

smilebaboo,

我係4月果時, 淨係交左$500 註冊費咋, 佢話遲d先會寄信通知幾時交學費. 我囝囝都係讀上午主流班呀, 好大機會做同學仔喎.   我就住係富康呀, 夠晒近     咁你呢  

me too...        

Michelmcy 寫道:
smilebaboo,

我係4月果時, 淨係交左$500 註冊費咋, 佢話遲d先會寄信通知幾時交學費. 我囝囝都係讀上午主流班呀, 好大機會做同學仔喎.   我就住係富康呀, 夠晒近     咁你呢  

Hi all,

我原先想比我囡囡讀富康德寶, 但我於開放日時, 感覺
老師無愛心及COOL, 而學校衛生極差, 經常有小朋友
唔舒服, 故我現在決定比我囡囡讀南豐綠茵, 我喜歡它們
安排之課程, 它們返學上午8:00 至 下午12:00, 先在
學校吃早餐, 然後一半時間上中文課, 其餘一半時間上英
文課(由外藉老師教授), 學費$2500, 如加$400/月, 可
於學校午膳及遊戲, 直至下午2:00放學。

我囡囡現在此學校讀Playgroup, 老師對小朋友有愛心,
如有問題, 她們亦非常樂意解答。

wmandy

Actually I don't want to give up 綠茵.  If I choose 綠茵, I should let my son to take MTR.  As I need to work, I need to ask for my mother to bring him to and from the school which I don't my mum will be too 辛苦.......

Can you tell me more pros in 綠茵?  

Hi  PrinceAaron,

I live in Beverly Garden, I will join the school Bus
around $300/month. My daugther will take
school bus going to school.

wmandy

我想問吓南豐綠茵既playgroup 時間係點架? 我囝囝現在係比諾讀緊playgroup, 但係開始覺得唔係咁啱囝囝了, 所以想揾下其他地方有冇啱時間 (tko ), 星期六下午有冇呢? 同埋有冇其他choice 呢? 因為我saturday 要返工 (半日), 所以只可以報sat afternoon after 3:30pm and SUN morning...

唔該..

wmandy 寫道:
Hi all,

我原先想比我囡囡讀富康德寶, 但我於開放日時, 感覺
老師無愛心及COOL, 而學校衛生極差, 經常有小朋友
唔舒服, 故我現在決定比我囡囡讀南豐綠茵, 我喜歡它們
安排之課程, 它們返學上午8:00 至 下午12:00, 先在
學校吃早餐, 然後一半時間上中文課, 其餘一半時間上英
文課(由外藉老師教授), 學費$2500, 如加$400/月, 可
於學校午膳及遊戲, 直至下午2:00放學。

我囡囡現在此學校讀Playgroup, 老師對小朋友有愛心,
如有問題, 她們亦非常樂意解答。

wmandy

Hi  smilebaboo,

我囡囡原先讀比諾playgroup(極差), 收費非常費,
外籍老師佔時間很短, 故我幫囡囡轉綠茵, 每堂
一小時, $80/堂, 全堂由外籍老師任教, 唱歌、
講故事、做運動、做勞作及吃茶點。

綠茵非常好。

wmandy

Hi, mummies,

Nice to find there is a sharing forum for 2006 將軍澳德寶幼稚園(N1). 不如講吓小朋友讀邊間, 方便联絡 : 有冇人知幾時開學呀 ? 要否陪返學呀 ?

富康 :
1. Ansonbb - 主流 (上午)

寳盈 :

富康 :
2. PrinceAaron - 主流 (上午)

富康 :
3. Smilebaboo - 主流 (上午)   

wmandy, 咁我地咪有機會見過面law..   

我都想同bb 轉呀, 有冇綠茵playgroup 既資料比我參考下, 我個bb 仲有兩堂就要交學費, 如果揾到第2間就唔會再比學費...

wmandy寫道:

綠茵非常好。

wmandy

老師話8月3日開學, 開頭可以陪入課室, 不過食完早餐就要走架啦...好似只可以陪一個week.

ansonbb 寫道:
Hi, mummies,

Nice to find there is a sharing forum for 2006 將軍澳德寶幼稚園(N1). 不如講吓小朋友讀邊間, 方便联絡 : 有冇人知幾時開學呀 ? 要否陪返學呀 ?

Thanks Smilebaboo, awaiting more information from school. Very excited.    

wmandy,

I am interested in playgroup especially if it has weekend class. Pls send the info to me also.

smilebaboo 寫道:

我都想同bb 轉呀, 有冇綠茵playgroup 既資料比我參考下, 我個bb 仲有兩堂就要交學費, 如果揾到第2間就唔會再比學費...

[quote]
wmandy寫道:

綠茵非常好。

wmandy
[/quote]

wmandy 寫道:

綠茵之電話是 2274 2238

[quote]
ansonbb 寫道:
wmandy,

I am interested in playgroup especially if it has weekend class. Pls send the info to me also.

[quote]

[quote]
wmandy寫道:

綠茵非常好。

wmandy
[/quote][/quote]

我都加入先, 不過我個囡係11月插班

[quote]
富康 :
4. ysandy - 主流 (上午) 我個囡叫伶伶ar, 住將中

德寶(富康) :
4. ysandy - 主流 (上午) 我個囡叫伶伶ar, 住將中
5. Michelmcy - 主流 (上午) 囝囝-Alex
‹ 上一主題|下一主題