用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 孩子Profile宜短不宜長 直資私小校長教路 ...
樓主: 焯媽媽
go

孩子Profile宜短不宜長 直資私小校長教路 [複製鏈接]

Re: 孩子Profile宜短不宜長 直資私小校長教路

Teresa,

kindly please tell us what is the school u mentioned?

Thanks!

Teresa 寫道:
不過。。。到最後,學校不收整個portfolio,只把covering letter和學校發出的cert (外面課外活動的證書全部不收)。所以我大部分的功夫都白費了!

Charlotte_mom:
Charlotte好叻! 我囡都有親子愛牙證書。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

醒目開學勳章 王國長老

kittylock,
邊鬼度叻丫! 叻就唔會考得個吉啦
朗誦比賽2級, 係因為幼稚園組無名次, 只有1,2,3級, 我女女果組, around50人比賽, 有4個一級, 其他就係2同3, 所以只可以算唔係最差, 叻就無份喇.....
我反而聽過有人講, 無做portfolio, 但小朋友有offer....呢d至真係叫叻喇

YY
努力啦, 小朋友一年間, 進步好大架

Charlotte_mom:
你囡囡不是今年考小學嗎?
多謝你的支持。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

8AMRSCHAN 寫道:
Teresa,

kindly please tell us what is the school u mentioned?

Thanks!

[quote]
Teresa 寫道:
不過。。。到最後,學校不收整個portfolio,只把covering letter和學校發出的cert (外面課外活動的證書全部不收)。所以我大部分的功夫都白費了!
[/quote]

St. Paul Boys'

醒目開學勳章 王國長老

Teresa
救命! 我都好想仔仔第2時入st paul boys, 又聽聞佢跟教署計分(大概啦), 仲唸住今年夏天開始谷佢游水, 搏佢有機會lor下獎, 第2時考小學好睇d tim!

yy
係啊, 女女今年k3

Charlotte_mom 寫道:
Teresa
救命! 我都好想仔仔第2時入st paul boys, 又聽聞佢跟教署計分(大概啦), 仲唸住今年夏天開始谷佢游水, 搏佢有機會lor下獎, 第2時考小學好睇d tim!

yy
係啊, 女女今年k3

話就話會"參考"計分, 不過都係睇interview多 (我覺得).

醒目開學勳章 王國長老

I see    咁都好d, 好過未戰先敗, 真無癮....
‹ 上一主題|下一主題