用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 黃大仙區中學
樓主: 小草
go

黃大仙區中學 [複製鏈接]

Re: 黃大仙區中學

協和

angelymama 寫道:
[quote]
lautorchi 寫道:
保良局何蔭棠為band2之選, 該校收生近乎98%為band1學生, 我囡囡讀得很開心.

98% Band 1 又點係 Band 2學校??     [/quote]

I have the same query. Anyway, I don't think 何蔭棠 is a better school than the others.

忘憂草 寫道:
協和

協和都係band 1。

How is 文理書院?  Thanks

保良局何蔭棠係新學校,band 1 學生會選佢做第二志願,so 該校收生近乎98%為band1學生

請問! 請問!
「培敦」校風好唔好呢?請比d意見呀!

點解無咩人提保良局第一張永慶呢, 佢好似係bank1喎.

版主 醒目開學勳章

因為唔駛問個個都知保良局第一張永慶係band 1

What is the banding for Tak Oi.
Does it has associated schools?

Sorry, cannot type Chinese character.

版主 醒目開學勳章

德愛係Band 1

Jackyngtm 寫道:
What is the banding for Tak Oi.
Does it has associated schools?

Sorry, cannot type Chinese character.

Thanks. Do you know it's top or bottom in Band 1.
Is there any chances for Band 2 students.

Jackyngtm 寫道:
Thanks. Do you know it's top or bottom in Band 1.
Is there any chances for Band 2 students.

100% band 1 girls ...........  

HaoHao de Baba ... 皓 皓 的 爸 爸 ---------

我讀過王仲銘和余近卿(都十幾年前囉.....),純粹個人觀感,余中的校風好過王中,校舍也大少少,據舊同學講,余中將圖書館搬落地下(以前是預科班課室),為的是方便同學入內看書。

至於論成績,印象中文理好過王中、余中。其實黃大仙區的band 2中學,好似間間差不多,但千萬不要揀卜記,真係爛仔館0黎0架!
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

保良局第一張永慶 vs Tak Oi, which one is better for band 1 girl?

保良局第一for sure~ believe me

小草 寫道:
請問有無人知以下中學既校風/程度~

保良局何蔭棠
佛教孔仙洲
救世軍卜維廉
培敦
聖文德書院

小草,

咁你決定左未呀?

HaoHao de Baba ... 皓 皓 的 爸 爸 ---------

版主 醒目開學勳章

haohao,

多謝關心!
我家大少應該係band 2頭(仲有一次成績可以追),我心目中想協和,但唔想佢跟得太辛苦(亦都未必入倒),所以我偏向保良局何蔭棠~

haohao 寫道:
小草,

咁你決定左未呀?

小草>>

HELLO !!
好久不見啦   

你仔仔咁快升中 , 你仔仔不是細過我個仔一年嗎 ???

我聽人說何蔭棠近乎BAND ONE !!!

如 BAND TWO 生比較難 ???

版主 醒目開學勳章

Hi HPChingchingma,

我都知何蔭棠舊年收98% band 1,不過我幾鍾意呢間,新校環境又唔錯,而且係中中阿仔應該無讀得咁辛苦~ 我叫左佢努力架喇! 或者下星期家長日我會再問下班主任意見~

小草>>
嘩!
原來你個仔都 P.6 了 !!
我所以為p.5 !!!

連hao ba 都係嫁 ???
記得hao ba 是我小學同學的中學同學黎嫁 ! !!   
‹ 上一主題|下一主題