用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問太古城通利3歲音樂班
樓主: jfk
go

請問太古城通利3歲音樂班 [複製鏈接]

Re: 請問太古城通利3歲音樂班

sindy,
i c. heee. that's good, will be your turn soon  

jfk & sindy,

你o地都係排星期六呀!  我o地無緣見面o添:cry:,我都知星期六係黃金時段o黎!好難排o架!所以我都係揀weekday好過啦!

廉媽,
yes, i'm in the same time.

-->  i mean the same time with u ah . see u on 16 nov

jfk,

你唔係揀星期六咩?何解......

廉媽, 你個tutor 係邊個ar? 我同晴晴this week 開始上, tutor 係位男士.

有無其他媽咪都上緊, 覺得點樣呢?
上左一堂, 我覺得如果可以比機會小朋友離開下個位好d, 畢竟得3yrs old 要坐成1 hour,又唔比彈個琴.   我個女都ok, 坐左成堂. 不過上完佢只記得下次要坐下一個位.   同埋話點解扮crab 只用4 figures, crab 有好多腳.  :wink:
晴晴媽媽

晴媽,

好耐無見你啦!我果位係女士o黎o架!

我都好想知呀!較早前我見過關於這個topic o架!但係搵唔番呀!    想請問上堂係用英語或是廣東話o架? 又想問成堂只係坐,無o野玩o架?

廉媽,
as i know sat has a long waiting list ma. i'm fine with weekdays.

hi 各位
我囝囝明年7月就3歲, 想請問如想報音樂班. 係未e+要開始往tom lee報定先呀   
thanks.

up, please

kitsum, 如果你有興趣上的, 就要快d 報名. 因為我個女係去年8月報名的, 等左一年我打電話去問, 都係話weekend未有位, 上個月佢地問我要唔要tue ge 位, 我本來都唔係好想要, 因為我要返工, 同佢上堂要好趕, 同埋好似咁細個要返夜學咁. 不過佢地話weekend class 排到11月都未必有位, 但係如果小朋友over 3.5yrs 就唔收 (我個女11月尾就會over 3.5yrs), 要改排4yrs 班, 咁我就決定上左先la, 唔係又要最少等多半年.  
晴晴媽媽

廉媽, 係ar, 好耐無同你傾過. 可惜唔係同你同班.
上堂只用廣東話, 第一堂只係跟老師做左d 動作, 係要坐定定只係對手郁,同貼左幾張sticker.  
晴晴媽媽

晴晴_媽媽 寫道:
kitsum, 如果你有興趣上的, 就要快d 報名. 因為我個女係去年8月報名的, 等左一年我打電話去問, 都係話weekend未有位, 上個月佢地問我要唔要tue ge 位, 我本來都唔係好想要, 因為我要返工, 同佢上堂要好趕, 同埋好似咁細個要返夜學咁. 不過佢地話weekend class 排到11月都未必有位, 但係如果小朋友over 3.5yrs 就唔收 (我個女11月尾就會over 3.5yrs), 要改排4yrs 班, 咁我就決定上左先la, 唔係又要最少等多半年.  

hi 廉廉媽媽
吾該晒. 咁我要快d去睇下了.  :

晴媽,
o下....哦....慘啦!唔知呀仔肯唔肯坐咁耐o添呀!   咁晴晴肯唔肯坐定定呀?

晴晴_媽媽 寫道:
廉媽, 係ar, 好耐無同你傾過. 可惜唔係同你同班.
上堂只用廣東話, 第一堂只係跟老師做左d 動作, 係要坐定定只係對手郁,同貼左幾張sticker.  

廉媽 寫道:
晴媽,
o下....哦....慘啦!唔知呀仔肯唔肯坐咁耐o添呀!   咁晴晴肯唔肯坐定定呀?

廉媽 ,晴晴都ok, 今日上第二堂, 上完又上黎報告下.  
晴晴媽媽

晴媽,

好呀!等你消息呀!

昨晚老師病了沒上課  
晴晴媽媽

o下......咁有無補堂o架?

3歲班 (Music Wonderland)個課程係9個月, 4歲班(JMC)個課程先係2年.

音樂班流失率好高, 而且完成兩年課程都未必學到好多嘢.

老師請假係有補堂的.

o下......咁有無補堂o架?
‹ 上一主題|下一主題