用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 凱帆薈(學之園)的媽咪,這邊呀~~~~~~~~~~~~~ ...
樓主: kk777
go

凱帆薈(學之園)的媽咪,這邊呀~~~~~~~~~~~~~ [複製鏈接]

Re: 凱帆薈(學之園)的媽咪,這邊呀~~~~~~~~~~~~~

歡迎你 mycathy,我不係住係附近架,雖然需要搭校車但好近,8:40上車一一12:10己到屋企樓下,方便過搭的士    你呢?要搭校車嗎?
kityanh點啊你仔,無Daddy陪住有冇喊啊?咁他Daddy有冇係學校內等他放學啊?我地果時學校安排亠間房比我地等,又可以望吓小朋友的情况,幾好、我陪仔仔上了2星期先比他自己搭校車既。

Re: 凱帆薈(學之園)的媽咪,這邊呀~~~~~~~~~~~~~

不好意外,我係路過0架!因為我有friend讚(學之園),所以上來睇睇,(凱帆薈)係咪黄埔花園or大角咀,青衣,
我聽講佢地設備好新,係咪活動教學0架小朋友多數畢業升國際/全統小學0架

小兵,這個係灝景校2004一2005年度畢業生升讀小一資料
聖瑪加利男女英文小學    8
陳守仁            7
蔡繼有      5
保良百世德小學    3
九龍塘學校喇沙小學,崇真,油麻地天主教各2
男新小拨、禮賢,聖方济各,德貞各學1
等等
紅磡同大角嘴凱帆薈係新校暫時未知

hello,月尾係咪有開放日呀?? (大角咀那間)
你地知唔時間係點呢?

kk777,

thank Q

kk777 寫道:
小兵,這個係灝景校2004一2005年度畢業生升讀小一資料
聖瑪加利男女英文小學    8
陳守仁            7
蔡繼有      5
保良百世德小學    3
九龍塘學校喇沙小學,崇真,油麻地天主教各2
男新小拨、禮賢,聖方济各,德貞各學1
等等
紅磡同大角嘴凱帆薈係新校暫時未知

醒目開學勳章

Hello KK777,

現在阿仔已經返咗成個禮拜, 但係都有喊啊, Daddy無係學校陪佢, 因為Daddy如果係度, 阿仔就會"痴"住佢, 所以Daddy同佢做完早操就走.

我老公講今日有新生返學呀!

你會唔會去11月26日的旅行, 我已經報咗名啦!

hi!kityanho
我仔都喊咗二個多禮拜,宜家算做係幾鐘意返學,所以你唔使擔心。
係呀好似入咗好多新生,聽說B班有3X個學生(沒确定、只係聽一個媽咪說),不知真定假,如是係真我覺得不係咁好啰,B班課室又小過A班,A班開學28個,不知宜家又幾多呢?
報咗啦!不過又有小小意見,原来除咗家長要比入場費,學生都要比 ,我個人覺得學之園收得3XXX學費,茶點麻麻,生日會的食物又係,有地不係好健康的都比,例如虾條,人地某間幼稚园2XXX,茶點係粥、米粉、麥皮等,生曰會除咗個月生曰的小朋友有禮物(幾樣),不係生日的小朋友都有禮物(試過派2X蚊尊某名牌BB果汁),新年又有好多嘢送,其實這些東西,應該係贊助商送給學校的,咁學之園又點解不去爭取,不係話貪他這些,但係,比一比好似不係好底咁。見笑了!沒法啦!鬼叫我係師奶啊     
不過B班的兩位班主任要贊亠贊,好耐心,好笑容,同家長溝通好好。係了,班主任這個星期有冇日日打電話比你啊?

各位好:

想請問你們的小朋友讀"學之園"開心嗎?我囡囡出年讀K1, 我住係奧運站附近, 想同佢報一間近

你好!Karen8888
我仔仔習慣之後好似都幾開心,同埋我鐘意它雙班主任,小朋友好自然接触英文,返来時不時會說一、兩個新的英詞單詞,這個就係我舍得交學費3xxx的原因,校舍不小又新又干凈,老師有心機、笑容又好 : 你何不亲自上去參觀吓,睇吓上堂的小朋友開不開心。

Hello! kk777,
我都想問吓, 我如果有興趣係咪可以就咁上去攞form, 定係要打咗電話上去先? 因為我女女明年可以讀幼兒園啦, 都有興趣報學之園, 其實請問大家呢間學校有咩吸引到你地呢? 小朋友讀咗之後有冇覺得D咩好or唔好呢? Thanks!!
:wink:

Hello! 穎希媽咪,
我諗你随時上去學校都會好歡迎你的!

Thank you kk777, 如果上去有咩時間會好D呢? 幼兒園返學時間係幾點架? 同埋...其實面試難唔難呀?
我呢個新手媽咪太多問題, 請見諒!

穎希媽咪 ,唔使客氣!
上午好D,因為可以望吓小朋友上堂的情况,老師話11月有下午班開,不知是否 。上次話過10月有下午班結果冇,如果你有興趣讀這間,早點報名可以讀上午,不過好煩,收咗之後要交1個月的學費。

Thanks!
我又想問吓, 佢地交form要交相, 但係你地BB咁細會唔會坐定定映相?

穎希媽咪,我仔就十一個月時已影了證件相,個攝影師會就架! 我在奧海城影的. 我都報了n1,明年七月才入學,暫未收到面試通知.

係奧海城邊間?? 你住呢頭架?? 我怕我個女一自己坐低就唔制, 不過都等我試吓先! 唔該!
哈哈...呢排我怕咗去奧海城II, D地產sales嘅"熱情" 令人好反感!

kk777 寫道:
穎希媽咪 ,唔使客氣!
上午好D,因為可以望吓小朋友上堂的情况,老師話11月有下午班開,不知是否 。上次話10月有下午班結果冇,如果你有興趣讀這間,早點報名可以讀上午,不過好煩,收咗之後要交1個月的學費。

我都想知n1班雜費多唔多,謝~

[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

穎希媽咪 ,我住在大角咀架,成日逛奧海城架,我在地下百佳附近影架! 你可在則扶住佢架,佢識坐就得架啦!
係呀,近日賣豪宅呀ma! 我都好怕個d sales架!  

醒目開學勳章

Hello KK777,

你都報咗旅行呀!! 到時可以正面同你say hi 啦!

總未有班主任call 我!! 可能會遲d 掛. 我想唔會有3x個學生, 因為d老師話會開C班喎.

你阿b 幾時入學呢! 因為你好熟間學校呀!!

穎希媽咪, Gary媽咪,
你可以試吓一期間影相鋪, 佢地用菲林, 所以d colour會靓d.

kityanho,
一期那邊我較少去,印象中好似有間影相鋪,下次試下先.
thanks!
‹ 上一主題|下一主題