用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 NPL 究竟有幾谷?
樓主: 北歐小星塵
go

NPL 究竟有幾谷? [複製鏈接]

回覆 mamingyin72 的帖子

請問校長有什麼問題? Thanks.

mamingyin72 發表於 22-1-18 15:16
本身交了表,但search了校長資料後,決定不in了。

Why ar?

Why ar?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

why?

回覆樓主:

請問有無人知NPL interview大概問什麼?

回覆樓主:

why ar?

回覆 mamingyin72 的帖子

可否問知唔知NLP校長是否轉去了林大輝?是不是同女生新聞有關?

google 大法...

歷任校長
康羅賜珍女士(2003年-2016年校長)
郭劍輝先生(2016-2017年署理校長,2017-2018年校長)
麥添亮先生(2018年-在任)

係唔係呢個啊?
https://www.edu-kingdom.com/mobi ... =2322777&page=1
https://forum.hkgolden.com/thread/7330636/page/1

如果我報名中一,我自然希望少啲競爭者
人之常情

我啱啱Google 咗校長麥添亮,真係好爆喎
佢之前任職何蔭棠中學,試過比至少三個教職員投訴佢性騷擾,向教育局同平機會投訴

申脷:我小朋友唔係今年升中一,唔會報呢間學校

ok3 發表於 22-1-18 00:39
唔少名中(甚或小學)都發生過風化案,但仍然無阻家長追捧。所以……講乜都好,成績仍然係主菜。 ...

顏寶鈴2021年中數通4+持續向下
中文4+有公佈第二低(2012年32.3%)
數學4+歷屆新低(低於2017年59.6%)
通識4+與2014年低位56.6%相若
不過英文4+平穩 選修4+回升

2021年 | 2020年 | 2019年
中文4+ ~36% | ~38% | ~51.5%
英文4+ 74% | 74.1% | 83.8%
數學4+ ~58% | ~62% | ~76%
--------------------------------------------------------
CEM4+ ~56% | ~58.0% | ~70.4%
通識4+ ~57% | ~60% | ~70.5%
--------------------------------------------------------
主科4+ ~56.3% | ~58.5% | ~70.5%
整體4+ [58.6%^] | [49.8%^] | 73.4%

^ 整體4+
2021年 日校 36.6% × 1.6 = 58.6%
2020年 日校 35.6% × 1.4 = 49.8%

HKDSE and IELTS Results
https://www.npl.edu.hk/en/site/view?name=DSE+and+IELTS+Result

anniellm 發表於 22-1-21 08:47

我啱啱Google 咗校長麥添亮,真係好爆喎
佢之前任職何蔭棠中學,試過比至少三個教職員投訴佢性騷 ...
如果校長咁有問題, 照計保良唔會調學校俾佢繼續做校長喎

回覆樓主:

大家今朝有無收到訊息,係學校send來,英文來的,意思係謝謝申請貴校,祝新年快樂,身體健康(emoji)

醒目開學勳章

rainbowcov 發表於 22-1-31 10:53
如果校長咁有問題, 照計保良唔會調學校俾佢繼續做校長喎
你太唔熟悉plk啦

subb    發表於 22-1-31 13:13

kchan1997 發表於 22-1-31 12:07
大家今朝有無收到訊息,係學校send來,英文來的,意思係謝謝申請貴校,祝新年快樂,身體健康(emoji)
...

有。是否個個都收到?  (感覺背後的意思: 未能成功,多謝你的申請)

88heihei88 發表於 22-1-31 12:53
有。是否個個都收到?  (感覺背後的意思: 未能成功,多謝你的申請)
...

唔清楚,咁快知道唔得,好婉轉啊

所以喺呢度問大家有冇收到,唔駛估估吓,有冇往年的家長有經驗,可以分享一下

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

88heihei88 發表於 22-1-31 12:53
...

我都是前三日, 和你同一日收到.
發呢個電郵有否考慮那些又緊張又擔心的家長感受?
收到電郵後令心情忐忑, 還好看到你的電郵, 之後不再想它了.

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題