用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方樂趣幼稚園 (愉景新城)
樓主: AveryMak
go

方方樂趣幼稚園 (愉景新城) [複製鏈接]

Re: 方方樂趣幼稚園 (愉景新城)

youma,

Media for international class is English.  No Chinese songs.  

As for local class, it has both Eng and Chi but it focuses on Chi.

Of course, you can select either of them.

醒目開學勳章

AveryMak

體檢方排,你問佐學校未呀,係唔係真係邊醫生 收費如何

PUKU 寫道:
AveryMak

PUKU,
問左啦, 如果用學校的醫生係 - 邊醫生。姑娘話$100, 幫小朋友做 body check及填寫學校那張 form。

PUKU 寫道:
AveryMak

PUKU,
問左啦, 如果用學校的醫生係 - 邊醫生。姑娘話$100, 幫小朋友做 body check及填寫學校那張 form。

醒目開學勳章

PUKU,
問左啦, 如果用學校的醫生係 - 邊醫生。姑娘話$100, 幫小朋友做 body check及填寫學校那張 form。[/quote]

有著數喎,我都去邊醫生都先得     

你幾時去呀?

醒目開學勳章

AveryMak 寫道:
你幾時去呀?

未決定呀 ,check下應診時間先,好似話星期六、日都有

醒目開學勳章

喂喂喂,

方方媽咪去晒邊,快D入黎傾下啦       係唔唔去晒"談幼稚園"搵資料呀

AveryMak ,我地要唔要搬過去     

PUKU 寫道:
     喂喂喂,

方方媽咪去晒邊,快D入黎傾下啦       係唔唔去晒"談幼稚園"搵資料呀

AveryMak ,我地要唔要搬過去     

如果你想搬就通知我啦!!     

各位你好
我想問有無讀緊方方樂趣幼稚園既K1/2,課深唔深,我打電話去問過,佢話係用NET教英文(主流班都係),但愉景新城這邊個老師既發音順正嗎?方方樂趣有好多間KLN TONG, TST,荃灣,愉景新城,請問知唔知課程一樣嗎?

醒目開學勳章

AveryMak

你囡囡做佐體檢未呀 明天學校開生日會,佢地實好開心啦     

catcatmon

唔好意思呀,我囝囝剛剛開始返N1,我答你唔到啦,不過囝囝真係好開心,佢係極到慢熱既人,依家都好主動換衫上車去返學,我估環境氣氛應該唔錯 :

PUKU,

我囡囡一路都睇開李x謙,昨日問姑娘係DR.LEE要$120做體檢。所以, 我決定係邊醫生到做, 應該今個星期六去做, 你呢?

聽日係第一次舉行生日會, 我囡實開心; 因佢最鍾意唱"Happy Birthday to you", 我估佢會以為自己聽日生日添!!     

你有無發現佢地書包又多左兩本書, 一本係英文書,另一本係歌書。嘩!有四本書, nursery都有四本書, 禁K1會有幾多本書       

醒目開學勳章

AveryMak

我囝囝做佐體檢啦,佢星期六有兩聲咳,咪帶佢去睇醫生,順便做埋,唔使額外比錢   

依家已經有4本,都唔知仲會唔會再有,我問學校又話要日日帶,個兩件衫又係日日都要帶,個書包實在好重

唔好意思, 我想俾仔仔明年讀幼兒園, 我自己係住愉景新城, 方方樂趣都係我考慮之一, 想問下今年學費幾多 ? 多唔多其他雜費要交架 ??

見你地d留言好似間學校唔錯   

kyy,
今年學費$2950/per month, 連$1000 (雜費半年)和$600校服(暫時只做夏季)

雜費包括(書包,書簿,環保袋,茶點費等)

如果你有興趣報讀, 可先致電學校參觀一下或俾你的bb參加學校的playgroup先都可以。

希望以上資料可幫到你。
kyy 寫道:
唔好意思, 我想俾仔仔明年讀幼兒園, 我自己係住愉景新城, 方方樂趣都係我考慮之一, 想問下今年學費幾多 ? 多唔多其他雜費要交架 ??

見你地d留言好似間學校唔錯   

Dear All,

睇到呢個topic 忍唔住入嚟八吓, 我囡囡係上年嘅愉景Funful N1學生, 一路睇你哋嘅留言, 就諗返起亞女上年返學嘅情形lu.  總括嚟講, 囡囡在過去一年N1學到好多野, 亦愛上返學.

祝你哋囝囝囡囡都開開心心!

醒目開學勳章

BBChan 寫道:
Dear All,

到呢個topic 忍唔住入嚟八吓, 我囡囡係上年嘅愉景Funful N1學生, 一路睇你哋嘅留言, 就諗返起亞女上年返學嘅情形lu.  總括嚟講, 囡囡在過去一年N1學到好多野, 亦愛上返學.

祝你哋囝囝囡囡都開開心心!

HI BBChan

多謝你,希望囝囝可如妳囡囡一樣,可學到好多野,亦同時愛返學,看妳的留言,妳都幾滿意愉景funful,現在總算安心一點,因一直以來,多數留言都是彈多於讚。請問知否學校之教學質數及升小的資料。我好擔心,正在考慮是否報其他幼稚園,請分享。謝謝

[quote]
BBChan 寫道:
Dear All,

睇到呢個topic 忍唔住入

PUKU & AveryMak,

我囡囡K1會讀保良局譚歐陽少芳幼稚園.  9月1日開學lu.

你哋小朋友係咪朱老師做班主任呀?  我囡囡好掛住朱老師呀!

[quote]
BBChan 寫道:
PUKU & AveryMak,

我囡囡K1會讀保良局譚歐陽少芳幼稚園.  9月1日開學lu.

‹ 上一主題|下一主題