用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網派位結果
樓主: CC03
go

48網派位結果 [複製鏈接]

babiii-o_o 發表於 20-6-13 14:29
回覆 PTL_L 的帖子

可能慈敬同金麗都系佛教學校所以金麗推我去慈敬
幼稚園校長同老師唔會知太多小學既野㗎,佢哋既建議只可以當參考,唔好以盡信。

想問下有冇人知陳呂算唔算寶校?

daisy126 發表於 20-6-13 16:13
想問下有冇人知陳呂算唔算寶校?

陳呂重德2019年23%升B1中學
至於是否寶校要視乎定義

B1* 30 (22.56%)
B2A-1C* 0 (0.00%)
B2* 8 (6.01%)
NR 39 (29.32%)
名單上 77 (57.89%)
無公布 56 (42.11%)
總數: 133人^ (100.00%)

* 據hkpapa《全港B1中學名單》
^ 據校務報告 小133人 (男76 女57)

學校報告
http://www.clcts.edu.hk/01schoolinfo/1-3report/index.html

2018-2019年學校報告 (p.8)
http://www.clcts.edu.hk/01schoolinfo/1-3report/4_18-19.pdf

秀明同聖愛德華邊間好d?

Poyau 發表於 20-6-13 17:26
陳呂重德2019年23%升B1中學
至於是否寶校要視乎定義

Thx...

Poyau    發表於 20-6-13 19:47

回覆樓主:

慈敬46綱都係果幾間、學校硬件沒問題、問題係收到的學生程度比較底、因材施教、好自然會輕鬆d, 但一分耕耘一分收穫,成績同同區另外幾間比一定比下去。去年抽獎乙3抽入了。。。。
‹ 上一主題|下一主題