用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 半年內,學校走了6個老師???
樓主: 123abc
go

半年內,學校走了6個老師??? [複製鏈接]

Re: 半年內,學校走了6個老師???

我都好有興趣知道邊一間學校呀?
咁衰...........     

醒目開學勳章 貢獻勳章

請問是哪一間學校 ?
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

其實已經有好多媽咪要求, 不如請你講出係邊間學校 ? 等大家幫自己小b報名時可以格外小心, 亦都唔會唔小心入左呀 !

swwm 寫道:
我d小朋友果間都係, d english 老師經常轉     
1年內轉2-3次     
我個囡 k1 chinese teacher轉2次, english teacher 轉1次, k2 english teacher轉3次

我個仔 k1 chinese teacher轉1次, k2 english teacher 轉2次

學校開頭都有解釋為何轉老師...
我個囡係k1開學無耐, 學校話個chinese老師要去進修, so要轉老師, 下學期又話要轉老師, because 個chinese老師身體不好要休息!!! 個english teacher 係下學期又話要去進修, so又要轉老師!!!
到我個囡k2學校沒有再解釋為何要轉老師

我個仔D teacher都係這樣, 一時話要進修一時話老師身體不好, 轉來轉去     
我個仔現在k3, 沒有再轉老師, but 個english teacher 一週請假 at least 一日      

我真係不吐不快

stellacay 寫道:
不如揭名, 以免其他家長誤中陷阱吖.    

OR, some hints

係Tsing Yi

我真係好想知道是青衣那一間呀???
是大機構的嗎?

c 火, 我在荃灣住架, 仲諗住留意荃葵青區的幼兒/稚園添.   好驚中招

carmenng 寫道:
我真係好想知道是青衣那一間呀???
是大機構的嗎?

係私人的...

我想問問大家
如果發現學校有個老師同個daddy一齊
你?會點想?       

係私人的...

我想問問大家
如果發現學校有個老師同個daddy一齊
你?會點想?        [/quote]

你意思係指個老師同學生既daddy攪感情關係呀?
因為有可能佢地其實係兩夫妻,只不過佢地個BB係學校讀書,身份重叠左咋。
不過如非者則要再作相討了。

如果真你個老師同學生的daddy,咁就......     

現在佢地係兩夫妻, 只不過當時的身份是一個係老師一個係家長!

間學校咪好亂!

我又覺得唔可以講得太壞既,家家有本難唸的經,可能個家庭本身係有問題,而且一個男人只要係離婚之後先去結識另一個女人,我覺得不是大問題。
可能一般人都會認為老師唔應該同家長有感情關係,這是很正常,但只要他們沒有做錯,一切都為那孩子著想,這是我可以接受的。

係邊間呀........等其他家長唔好中招嘛,是世佛會文殊幼兒園嗎?我聽請那個機構唔好喎,屯門那間世佛會觀自在幼兒園就好差啦.

屯門那間世佛會觀自在幼兒園﹖
是「龍門居」那間嗎﹖

世佛會點解好差既?
係佢地個機構本身文化有問題?
因為我唔係好理解佢地既機構文化、宗教背景,希望可以知多少少,因為我都有考慮個佢地的幼兒園呀!

‹ 上一主題|下一主題