用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Paul boys 全程in幾耐?
樓主: FUNGSN
go

Paul boys 全程in幾耐? [複製鏈接]

回覆:Paul boys 全程in幾耐?

我琴日考,唔係砌積木,係砌lego...

排隊上樓,登記,阿仔被帶走,企咗10分鐘格仔先上課室面試

1. 一組6人,坐低,砌lego,之後老師會問你砌咗啲咩

2. 老師 distribute 4格故事,要佢地輪流講番出黎。。。佢話係個男仔踢完波,好熱,飲汽水同吹風扇,最後病咗,媽咪帶佢睇醫生

跟著已經派書簽走得

JoyceNgYY 發表於 16-10-8 22:27
我琴日考,唔係砌積木,係砌lego...

排隊上樓,登記,阿仔被帶走,企咗10分鐘格仔先上課室面試

真係好喇,睇完你嘅回應,我唔洗再盤我隻仔喇!
我仲猛咁唸,點解淨係玩兩樣嘢,測試到啲咩呢
天助自助者,  別再怨天尤人

引用:Quote:JoyceNgYY+發表於+16-10-8+22:27+ 我

原帖由 Mrs.Luckycat 於 16-10-08 發表
真係好喇,睇完你嘅回應,我唔洗再盤我隻仔喇!
我仲猛咁唸,點解淨係玩兩樣嘢,測試到啲咩呢:quest ...
我有朋友今日見,佢哋係砌積木,2日唔同架。。。呢間好似第1輪睇禮貌,專注,到第2輪先黎料。。。

JoyceNgYY 發表於 16-10-8 23:00
我有朋友今日見,佢哋係砌積木,2日唔同架。。。呢間好似第1輪睇禮貌,專注,到第2輪先黎料。。。

...

我先生覺得,四格漫畫,其實已測試到學生表達能力,而且,這間學校頗注重禮貌。我今日見到這間學校的學生斯文有禮,給我第一印象不錯。

天助自助者,  別再怨天尤人
‹ 上一主題|下一主題