用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee International School
樓主: kittybuzzy
go

Galilee International School [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+liliankaykay+於+15-09-13+發

原帖由 safeway 於 15-09-14 發表
Thanks for your sharing!

想請問下你話小班,一班有幾多人?每級有幾班?同學都係香港人多?真係會有「 ...
佢地一班最多16人,但其實唔止一位老師,會有teaching assistant ,PN嗰陣開學最impress因為知道小朋友剛番學唔習慣,校長、副校都黎幫手!一定照顧周全。

而家小女上K1,因為上午班較多人,我後來加入所以番下晝班,而下午班人數更少,只有幾個學生,有日本、韓國的小朋友,其他班也有外國如台灣、歐美唔同國家的小朋友,佢地都可以很體貼可以依小朋友不同進度教授。家長亦可自由反映意見,佢地都好樂意聆聽同改善。

有興趣可PM我詳談。

回覆 liliankaykay 的帖子

Oh 佢有額外俾錢上的普通話堂?咁又幾好wor,大概幾錢呀?

引用:回覆+liliankaykay+的帖子 Oh+佢有額外俾

原帖由 HoFaYee 於 15-09-14 發表

Oh 佢有額外俾錢上的普通話堂?咁又幾好wor,大概幾錢呀?
佢地網頁有哂資料,因我無諗住報所以無留意

引用:可惜今年唔收細B +

原帖由 kukarma 於 15-09-13 發表
可惜今年唔收細B
你報名 in 左唔收?
佢地有一班比細 b 上,點會唔收細 b

今年寫左唔收細b,但問左,你可以上住Playgroup 先足2歲再插班

Thx for the info, let me check

回覆:Galilee International School

老師照顧同語境方面真係無得彈。囡囡返左pn未夠一個月已講多咗好多英文。連teaching assistant都好好。係一間非常有heart的學校。唯一就係驚太free.同埋新校無record。我好期待佢第一年升小亮麗的成績表。因為真係各方面都比其他學校突出! 希望唔會失望!

回覆:Galilee International School

請問interview會係點架?我黎梗10月in,俾囡下年3月插班pn.我囡一開始較怕醜!難唔難收架?

我報左10月open dy。 想同佢是否有小朋友上了小學?如上傳統小學,有那些學校?
我考慮緊york同gis....

仲有GIS學費多少?

pn  and K1 also want to know the fee. tks

引用:我報左10月open+dy。+想同佢是否有小朋友上

原帖由 legoisland2005 於 15-09-20 發表
我報左10月open dy。 想同佢是否有小朋友上了小學?如上傳統小學,有那些學校?
GIS 未有畢業生,出年2016才有第一屆

引用:我報左10月open+dy。+想同佢是否有小朋友上

原帖由 legoisland2005 於 15-09-20 發表
我地都有幾個GIS同學去左york讀k1,相比下York好多功課.......如果你十分注重做練習、操練,可能GIS並非你杯茶,因為GIS係重語境,寓遊戲於學習,但留意佢教既都有番咁上下程度。

我想問如報local, interview用英文定中文?

引用:我想問如報local,+interview用英文定中文?

原帖由 TSTS 於 15-09-24 發表
我想問如報local, interview用英文定中文?
全部interview用英文。但放心都係同家長傾下計唔會問小朋友野。

Vickyblah 發表於 15-9-24 16:35
全部interview用英文。但放心都係同家長傾下計唔會問小朋友野。

大件事, 我工作上極少講英文, 所以英文退步咗好多, 希望應付到interview的要求.

引用:Quote:Vickyblah+發表於+15-9-24+16:35+全

原帖由 快樂股民 於 15-09-24 發表
大件事, 我工作上極少講英文, 所以英文退步咗好多, 希望應付到interview的要求. ...
老師都識講中文,佢地最睇小朋友有無好奇心,當然你唔可以對子女一無所知。

liliankaykay 發表於 15-9-24 21:06
老師都識講中文,佢地最睇小朋友有無好奇心,當然你唔可以對子女一無所知。

...

謝謝你一直的分享, 因為你的分享, 令我對GIS更有信心.

回覆:liliankaykay 的帖子

可唔可以分享下佢哋interview問啲乜?我都報咗出年pn呀!

我都報咗出年pn x 2

Join佐10月open day⋯據說呢間學校係happy school

‹ 上一主題|下一主題