用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田觀塘媽媽請入
樓主: C.Humphrey
go

藍田觀塘媽媽請入 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+melomame10+於+14-10-10+發表

原帖由 毛毛大眼 於 14-10-10 發表
K - 1班15人
合理人數。但Why N class so many ppl??

引用:Quote:原帖由+毛毛大眼+於+14-10-10+發表K+

原帖由 melomame10 於 14-10-10 發表
合理人數。但Why N class so many ppl??
我小朋友冇讀n,所以唔知n班狀況,上個月見好多小朋友喊,今日見大部分小朋友都冇喊,佢地可能適應左,開心返學。

班主任好好笑容,亦都同小朋友有互動,離遠見到老師就好興奮。一個禮拜一份功課,學術上唔深,愉快學習。而且小朋友守規矩多左。

引用:think+雜費最貴,語景最好。迦南最接近傳統

原帖由 fufu17 於 14-10-10 發表
think 雜費最貴,語景最好。迦南最接近傳統小學教學方法,上官津沒問題。靈糧和啓思是活動教學,理念不同。 ...
扣除校車學費,即雜費每月約$1,200. 每月跟學費銀行自动扣還是年頭一次過付清?

回覆 melomame10 的帖子

啟思一班15人, 但是兩班在同一課室上課

回覆:藍田觀塘媽媽請入

引用:我女n時讀啟思,48人一班房,由於細b多,開

原帖由 lamlam24 於 14-10-13 發表
我女n時讀啟思,48人一班房,由於細b多,開學30人番到12月48人,有d本來唔喊既小朋友都攪到喊番,總之一朝 ...
可能係有學券既關係,只學顔色,未上n班都已經識啦

引用:Quote:原帖由+lamlam24+於+14-10-13+發表我

‹ 上一主題|下一主題