用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 補習老師收費?急
樓主: bbboop
go

補習老師收費?急 [複製鏈接]

Re: 補習老師收費?急

worldpeace,
My suggestion, $350/hr is quite expensive, but if you find it is good, don't change until promoted to F1. 話你知, 養個小朋友真係好貴, 隨便數幾樣而家比緊 :
piano $300/hr
cello $400/hr
trumpet $400/hr
全部都好貴, 但唔敢走, 唔肯定再找一個會好d, 可能平左, 但學壞了就好難改.
祝好運!!!
worldpeace 寫道:
點解你D禁平???? 我個女P.5 要$350/HR, 佢係學校代課老師黎咖, 禁算唔算好貴啊??????????   

聽講market price for a teacher @$200/hr. 你呢個咁平, 問清楚好d

而家冇la....好多學校縮班, 老師都要維持自己生計架嘛.....(分分鐘學校縮左班要單靠補習搵食架)  

我覺得, 如果有quali o既老師補中學, even中一, 都要$120~150以上囉.....不過都要睇地區o既....我都係中學老師, 如果個學生住我隔離屋苑, 我都唔mind架!  :

哈里波特,

講開貴價補習費,我識個名校預科老師,佢收費成$4-500一個鐘添

係呀!我另外有個同事個女讀九龍某名校(小五),佢都話補習每科都要件500/hr!!! :idea:

嚇死我 :-|

CHUCHU,

在百佳找的老師, 你要小心, 因多數係"補習老師公司", 他們幫你找一些可能配合到你的大學生, 但老師未必熟手, 又他們會收"老師"的佣, 我覺比較危險.

katiema

kanris 寫道:
[quote]聽講market price for a teacher @$200/hr. 你呢個咁平, 問清楚好d

而家冇la....好多學校縮班, 老師都要維持自己生計架嘛.....(分分鐘學校縮左班要單靠補習搵食架)  

我覺得, 如果有quali o既老師補中學, even中一, 都要$120~150以上囉.....不過都要睇地區o既....我都係中學老師, 如果個學生住我隔離屋苑, 我都唔mind架!  : [/quote]
--------------------------------------------------------

~~~~你曾說你的學生很差,不如用多d時間幫自己d學生補課仲好啦!

你曾說你的學生很差,不如用多d時間幫自己d學生補課仲好啦!

請問,你點知我冇補課呢?

引文 :kanris:我本身教中學的, 另有唔少朋友都係教書.....如果有人想找現職老師做補習, 可以pm我!
朋友甲: 男, HKU畢業, 教中學, 可補數/phy/chem/bio, 補沙田或荃灣區
朋友乙: 女, CUHK畢業, 教中學, 可補全科, 特別精於補maths, 補沙田區
朋友丙/丁......不能盡錄。
(純粹替朋友同自己開條出路咋, 冇利益冇收費)
(由現職教師補習, 時薪budget請預計$100或以上, 視地區及每週時數而定)
--------------------------
像兼職推銷員,果然利害!哈哈!

別拉開話題, 我問緊你點知我冇補課?

我讀bba教商科, 響大學修過唔少學分的marketing course, 似推銷員?  多謝欣賞喎!  咁證明我的marketing部份冇白白take lu....

你學校係”強制性補課”,你又點唔照做呢!
哈哈!
可不忘推銷自己.

係叫你用多d時間去補課,唔係你話你無補課∼∼∼∼
你的閱讀能力及理解能力真係∼∼∼∼
‹ 上一主題|下一主題