用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Longbeach Greenfield (am) vs SN (pm
樓主: pig_mug
go

Longbeach Greenfield (am) vs SN (pm [複製鏈接]

回覆:Pigmamapigmama 的帖子

可能地方細?比小朋友入去玩怕什麼?好似冇人手看小朋友玩。

引用:我小朋友都近左學!但眼見好混亂!有啲小朋

原帖由 Pigmamapigmama 於 14-01-08 發表
我小朋友都近左學!但眼見好混亂!有啲小朋友哭很久,都好似冇人理。返學預早少少又唔比小朋友入去,只準門 ...
學校一向都係8:30am開門俾小朋友入去喎,你幾多點去到?我諗每間學校都有自己開門的時間,未夠鐘,當然要等。

回覆:tam_bb 的帖子

唔係唔比入門口,係入左門囗,有張長椅打横放門囗同counter之間,家長小朋友齊齊迫係穿鞋位,好多人架麻。

引用:唔係唔比入門口,係入左門囗,有張長椅打横

原帖由 Pigmamapigmama 於 14-01-08 發表
唔係唔比入門口,係入左門囗,有張長椅打横放門囗同counter之間,家長小朋友齊齊迫係穿鞋位,好多人架麻。

...
換咗鞋便立刻入課室等上堂嘛~ 唔係free play time時間,梗係冇得玩~ btw, 聽聞pn class開多了一班,共5班,真係好多人,所以我見新campus已開,俾K2在新嗰邊上堂了。

不是,係全部换好鞋,唔比小朋友入去。Anyway.我覺得好亂,唔哭的,呆企呆坐,有乜交流。就算哭得好勁,都冇乜方法咁。因陪上堂,看到仲擔心!

引用:不是,係全部换好鞋,唔比小朋友入去。Anyw

不是,係全部换好鞋,唔比小朋友入去。Anyway.我覺得好亂,唔哭的,呆企呆坐,有乜交流。就算哭得好勁,都 ...
咁奇怪?換好哂鞋都唔俾入?我小朋友去年pn的情況係:家長幫小朋友換好哂鞋,小朋友嘟student card,消毒搓手,然後就有老師拖小朋友入班房。有時要等一陣,因為老師剛帶了其他小朋友入課室,又或者有另一位小朋友就快換好鞋,老師想等埋嗰位小朋友,咁就可以一次拖兩個入課室。

回覆:Longbeach Greenfield (am) vs SN (pm

到了pn下學期,換好鞋之後,老師開始不再拖小朋友入課室,而是兩位小朋友手拖手一起入課室。有時如果未pair up到,老師就會拖小朋友入課室。

回覆:Longbeach Greenfield (am) vs SN (pm

到了現在K1,小朋友要自己換鞋(家長不可陪入換鞋區),在學校另一門口(停車場嗰邊)換鞋,然後自己嘟student card,搓手,自己行入課室。

咁新開的PN是插班?AM 定PM?
怪不得像不夠老師。

引用:咁新開的PN是插班?AM+定PM? 怪不得像不夠

咁新開的PN是插班?AM 定PM?
怪不得像不夠老師。
我估是插班。去年PND是細仔班,一班不夠24人,特別for細B,照顧得好D。但聽聞現在PND也是full了,再另有PNE。前一兩日見有D很細的小朋友哭,應該是插班剛開始返學。

新開是PN yellow (am), 不是全部插班,是之前申請左由下午班轉上午班的學生加3個新插班生,共15人!班主任不是新請的,已做了一段時間幫其他班及上playgroup! 未見過有PNE, only PNred(pm) 但12月已開班了! 見name list PND (pm)仍然是14人一班

回覆:luiluibaby 的帖子

在新campus上?

全部PN 在舊campus 上!我估驚出出入入會走失同方便照顧因實在太細個了!

引用:新開是PN+yellow+(am),+不是全部插班,是之

原帖由 luiluibaby 於 14-01-08 發表
新開是PN yellow (am), 不是全部插班,是之前申請左由下午班轉上午班的學生加3個新插班生,共15人!班主任 ...
即係新班是叫pn red ?

PN yellow (am) 是新!PN red (pm) 12月已開班但得5個學生,現在就不知了!順帶一提,下午班有得學Eye Level Enopi math concept, 上午班沒有

K1 定PN先可上?由外來老師教?

PN 已上,外來老師教

我囡係 pn red, 有成 18人。
老師話等新課室有 license 就會啟用,同埋可以多 d am class.

我見門口有 student list, 今年好多班 pn。

引用:我小朋友都近左學!但眼見好混亂!有啲小朋

我小朋友都近左學!但眼見好混亂!有啲小朋友哭很久,都好似冇人理。返學預早少少又唔比小朋友入去,只準門 ...
你早幾多到學校?因我同我女係五分鐘前到又冇乜野

‹ 上一主題|下一主題