用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港九街坊婦女會孫方中幼稚園 2014/15 大圍孫方中 K1 報到~
樓主: Goodway
go

2014/15 大圍孫方中 K1 報到~ [複製鏈接]

回覆:2014/15 大圍孫方中 K1 報到~

我又係超細b, pm offer, 但考慮中!

回覆 rubytsang 的帖子

因為咩原因呀? 因為 pm offer, 定好更好 offer?

回覆:Goodway 的帖子

主要係下午班呢!
因孫比較遲見, 所以已留了2間(都係下午)

回覆:rubytsang 的帖子

如果都係下午,可以比較下課程、語境,如較鍾意孫方中,可寫信求轉上午

引用:係呀星期六見10點.....係咪同一group+in+個

原帖由 sy6162 於 13-11-27 發表
係呀星期六見10點.....係咪同一group in 個位活潑小男孩
係呀,活潑又活躍果個,恭喜曬你,遲D可能同一班添呀

請問今年INTERVIEW你咩形式?

請問今年INTERVIEW是咩形式?

請問今年INTERVIEW是咩形式?

fong82_fong82 發表於 13-11-28 11:11
係呀,活潑又活躍果個,恭喜曬你,遲D可能同一班添呀

好開心入到...到時再見

回覆:sy6162 的帖子

我都好開心入到

你地會否介意校舍細?
佢地上,下午班各收23人
全日14人
上午分a,b班, a班有36人(包括全日班學生)
你地去過學校就知課室有幾大! 23人在一班房, a班仲一齊上堂, 真係會否好迫?

我仲未收到信~~~
睇o黎孫方中鍾意收細B???

回覆 gloria_kei 的帖子

今年係要去4個課室, 第1個課室係老師做咗一連串嘅動作跟住就要小朋友做, 首先係趴低捐入條隧道仔, 之後跳幾個呼拉圈, 再行上條木橋, 最後係企定掉個米袋入個盆度, 第2個課室就比幾款玩具小朋友坐响度玩, 第3個課室就親子講故事, 到第4個課室就係見老師。其實到見老師嗰陣我仔坐坐下都已經冇乜耐性, 因為咁啱撞正係佢平時瞓覺時間。

notreally true,

K1Aclass included: 14 whole day class + 9 am class students, that's mean only 14students in the afternoon

andfor K2, no. of full day students will be increased from 14 to 17, so the K2Aclass will become 17 whole day + 6 am class students

Hello hobby, 我打返學校問佢話今年收咗32人上午班, 咁係咪包埋全日學生? 我初時知係上午收3x人, 下午收2x人, 全日收1x人。

引用:你地會否介意校舍細? 佢地上,下午班各收23

孫的程度比起私校會淺d (但聽聞比一般有學劵為深), 不過語言環境泊得住私校, 而學費就平幾仟.... 個人來說, 哩幾仟蚊可以 cover 佢校舍較細哩個缺點 ^^ 孫校舍雖略細, 但可接受, 而且校舍內夠光猛、唔殘舊, 所以我會放棄私校 am offer, 讀孫方中 =)

我都未收到信...因為指明只要全日,可能無機會

回覆:Goodway 的帖子

請問妳介吾介意講妳放棄那間私校?

‹ 上一主題|下一主題