用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到面試信--救世軍慶恩幼兒園
樓主: funfun777
go

收到面試信--救世軍慶恩幼兒園 [複製鏈接]

回覆:gouf0083 的帖子

慶恩12/10 10am 開放日

funfun777 發表於 13-10-9 16:08
唔怪得啦!我13年2月先報,遲你成年,一d聲氣都冇!請問幾時係open day??
我知有啲幼兒園 (e.g.小童群益會樂緻)係要等個小朋友足18個月先通知面試,唔知慶恩係咪都一樣。我有朋友個女歲半先報慶恩都收左

這間学校好唔好?

回覆:funfun777 的帖子

係不是,明德先係先到先得果邊

引用:10/26呀,+但佢係信入面有指定時段的..

原帖由 Cajes 於 13-10-09 發表
10/26呀, 但佢係信入面有指定時段的..

我都收到open day,你有冇no? 我報果時佢地覆話n應該排唔到,話會排k,冇比到no我

回覆:catherinenyc 的帖子

佢淨係問我仲要唔要繼續排咋。

回復 Cajes 的帖子

咁佢寄來open day果張都有問係咪排, 要答返佢家嘛, 我唸住open day去問下自己究竟排第幾

我bb 是五月b, 今年九月報名,排13xx, 也是11月2日面試,有收到開放日通知但冇叫我排k1. 不過慶恩n班收差不多100人,k1唔知有冇咁多位,幼稚園概覽寫之前k1只有幾十個位。

我9月中遞,最近收到下年2月in,因我個仔係9月細b

今星期六open day會去睇下

係咪入左n,就可直上k1唔洗再考?

引用:我9月中遞,最近收到下年2月in,因我個仔係

原帖由 josc626 於 13-10-10 發表
我9月中遞,最近收到下年2月in,因我個仔係9月細b

今星期六open day會去睇下
係可直上k1架,今個礼拜讀緊慶恩PN既已可交定出年k1既留位費喇!

回復 Cajes 的帖子

有叫你去open day都好,我連open day都冇,又係明德.

回覆:catherinenyc 的帖子

我睇番原來佢有寄收據比我。果個number算唔算?

回覆:月光夢魔兔 的帖子

我係3月報的。佢都同我講排唔到n1.

引用:我睇番原來佢有寄收據比我。果個number算唔

原帖由 Cajes 於 13-10-10 發表
我睇番原來佢有寄收據比我。果個number算唔算?
我張收據個號碼係13xx, 我九月交表前打電話問過仲收唔收n班申請至寄。我收咗三次信,第一封係收據,第二封係面試通知,第三封係開放日。不過開放日撞咗第二間幼兒園面試日,bb 要瞓覺所以只有我去,實地視察下環境,問下野睇下老師有冇愛心,專唔專業。

我都收到信了, 我囡係大b, 今年8月寄form, 2/11 interview, open day係聽日(12/10), 希望阿囡到時淡淡定啦~

回覆:Potato001 的帖子

通常去開放日會問咩問題

請問媽媽救世軍有什麼好處? 升小成績如何?

回復 ivywen 的帖子

慶恩視學報告(雖然已經係2008年):http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/quality-assurance-framework/qr/qr-report/SA_HingYan.pdf
12-13小一派位:http://www.salvation.org.hk/kindy/hy/

其實呢間學校,係咪交得表就有得in嫁啦?
有冇其他人唔係11月2日interview嫁??難以相象怎能一日in晒咁多人呢??

佢有8個課室,如果每人10分鐘,一日in六小時,可以見到288人。如果分group ,當一組六個,見20分鐘,可以見到864人。如果用埋中間的空地,小組面試一日見到一千人都唔出奇。不過,學位只有約一百個,會唔會見咁多人呢?

‹ 上一主題|下一主題