用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 請教有送孩子上蒙特梭理playgroup的家長
樓主: Franceschingyi
go

請教有送孩子上蒙特梭理playgroup的家長 [複製鏈接]

請問您孩子去的是哪家的蒙式?

回復 elmostoney 的帖子

請問你的小孩上那間蒙特梭利playgroup?

引用:Quote:原帖由+tea2011+於+13-09-13+發表回

原帖由 vivianlym 於 13-09-16 發表
我個女之前都係Bambino都返得好開心,佢地真係好有耐性同愛心。同埋想小朋友學自理和獨立自信,我覺得Monte ...
請問蒙利的課程是學咩?

引用:其實不一定要買曬全部教材回家..因網上+/+

我之前帶仔仔去過九龍塘的兒童無限, 不過就上過8堂 觀察堂, 之後嘅成長堂一直無位無通知我, 所以沒上了。 現在都系度幫阿仔穩playgroup.  見到甘多人推薦Bambino, Best Concept, 念緊要唔要去報名試下~

引用:我之前帶仔仔去過九龍塘的兒童無限,+不過

原帖由 amyzz 於 13-09-27 發表
我之前帶仔仔去過九龍塘的兒童無限, 不過就上過8堂 觀察堂, 之後嘅成長堂一直無位無通知我, 所以沒上了 ...
想問你等左幾耐都無位?我都想報

回復 vami 的帖子

家長課堂, 兒童觀察堂可能未必要排隊。。因為好快上完又會開班

之後的成長堂要要排隊了, 我排了幾個月了。 打算放棄了

回覆:請教有送孩子上蒙特梭理playgroup的家長

May I know what playgroup offer Montessori course in kln? Best concept, bambino and 兒童無限。any other choices?

引用:我之前帶仔仔去過九龍塘的兒童無限,+不過

原帖由 amyzz 於 13-09-27 發表
我之前帶仔仔去過九龍塘的兒童無限, 不過就上過8堂 觀察堂, 之後嘅成長堂一直無位無通知我, 所以沒上了 ...
bambino 係蒙特梭利playgroup?

回復 dcdc2525 的帖子

上網睇應該就唔系了~
今日打電話去問, 覺得不適合,所以唔念住去了

我打過電話去兒童無限問過,佢又話唔會等太耐都呂唔知報唔報好,我想報埋3-6歲班

回復 dcdc2525 的帖子

Bambino Montessori Home當然是蒙特梭利playgroup啦

醒目開學勳章

‹ 上一主題|下一主題