用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 大圍站如何搭車上培僑?
樓主: art_panpan
go

大圍站如何搭車上培僑? [複製鏈接]

回覆:大圍站如何搭車上培僑?

我都係住大圍名城,校車公司叫我$1100來回就可以啦!For兩個月

引用:聽說下年校巴費加唔少,+報導話好多校巴轉左

原帖由 Bosco爸爸 於 13-06-22 發表
聽說下年校巴費加唔少, 報導話好多校巴轉左去接雙非學童來香港上課
Pkc 校車比較貴,同屋苑小朋友都係去大圍返學,佢間學校只同pkc一條斜路距離,但pkc貴接近三百蚊一個月

如果考慮搬屋,住那一個屋苑上培橋最方便呢?

回復 avamum 的帖子

除非你搬去大圍新村,唔坐車的話都係要自己行斜路/樓梯上去。

新學年的車費表可在ECLASS找到。大圍站上落的話,每兩個月的車費是920元。而且小朋友放學有課外活動的話,又要額外再俾車費,無得在原先已交的車費中扣除。

媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

引用:回復+avamum+的帖子 除非你搬去大圍新村,

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 13-07-04 發表
回復 avamum 的帖子

除非你搬去大圍新村,唔坐車的話都係要自己行斜路/樓梯上去。
所以咪話培僑校車比其他學校貴

回覆:YY(芝芝媽咪) 的帖子

課外活動的校車不是恆常班次,是額外的,用者自付很正常。

回復 YY(芝芝媽咪) 的帖子

多謝!

macaw 發表於 13-6-6 12:29
我意思是小一至小三的學生,不論在學校或乘校車,不可自行離開。小一至三的校車小朋友,要有家長出現,校車小朋友,要有家長出現,校車褓母才放行。

不論在學校或乘校車,不可自行離開...  <-- 唔係好明, 請問係咪小四或以上就可自行離開學校或乘校車唔需要家長接送?

引用:macaw+發表於+13-6-6+12:29+我意思是小一至

原帖由 All_is_well 於 13-07-20 發表
macaw 發表於 13-6-6 12:29
我意思是小一至小三的學生,不論在學校或乘校車,不可自行離開。小一至三的校 ...
是呀,只要開學時填寫放學方法,小四開始可自行離校及校巴自行離開。

All_is_well  Thanks~  發表於 13-7-22 20:58
‹ 上一主題|下一主題