用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咁都有second in? 係唔係寄錯信?(CCKG)
樓主: 金盆洗手
go

咁都有second in? 係唔係寄錯信?(CCKG) [複製鏈接]

回覆:咁都有second in? 係唔係寄錯信?(CCKG)

何必攪到咁

melody228 發表於 13-2-19 00:08
何必攪到咁
唉,咪就係,我老公問我喺度做緊乜,我自己都忍唔住笑咗。講真,素未謀面,呃你哋做乜呀?上嚟都係交流吓意見,分享吓啫,講自己仔女好又怕比人話曬命,講佢哋唔好又會比人話老作

有信為證!現代科技真係勁!

monmonbbb  現代科技~~:)  發表於 13-2-19 15:40

引用:有信為證!現代科技真係勁!

原帖由 Jane1983 於 13-02-19 發表
有信為證!現代科技真係勁!

回覆:金盆洗手 的帖子

話人stupid school 仲可以2nd in, 好心你顧下其他冇得2nd in又做得好好的小朋友的媽媽感受啦。

申報:本人並沒有申請Cckg, 只是路過睇不過眼

引用:樓主夠鐘食藥味?

原帖由 whybanme 於 13-02-18 發表
樓主夠鐘食藥味?

回覆:咁都有second in? 係唔係寄錯信?(CCKG)

對樓主之所以印象深刻係之前話in kv囡囡只腳擺上台,有外國護照,Kv末有結果時打電話佢補文件,我囡都有In kv,in得很好但只waiting,我囡都有外國護照但我無Show出來,依家覚得我好傻好天真

回覆:咁都有second in

回覆:Gerard 的帖子

其實樓主都係分享自己經驗,而這次只不過証明學校會睇background

我真係路過,KV/CCKG 都不是我杯茶,沒有報也不打算報。
大家何必認真,有些人說話真係比較謙,好似大家讀書時代有沒有遇過一些同學,每次考完試都話唔識呀!份卷好crazy 呀!呢次實肥啦!但派卷時卻是好高分,大學年年dean's list, 1st honor 畢業。有人新相識時考試後吹水聲聲相識,很有同感,結果出來,真係剛合格的同學感到當時吹水時被騙,之後唔同他們吹呢d水

一點也不羡慕 ~
~ 反而我覺得樓主你係時候教下個小朋友禮貌啦!不是一世有父母照住的!

引用:我個女嗰日表現只能夠用過份嚟形容+唔采人

原帖由 金盆洗手 於 13-02-18 發表
我個女嗰日表現只能夠用過份嚟形容

唔采人,喊住入去,喊住出嚟,最後老師話佢無in到,因為佢一 ...

如果係我就唔會寫出來,更唔會寫埋自己仔女會講stupid school, 因為我會覺得子女講呢d野自己覺得有點羞,但樓主文字裡感覺係有點開學校玩笑味兒,妳用"激到我屎"咁跨張玩笑來形容自己當時心情, 即証明妳仲講緊笑, 妳未真正知道醜嘅feeling, 反而在此推比學校咁怪誕咁都收我個女, 或者妳係時候想吓爲甚麼一個放隻腳在枱上一個講stupid school吧!

smile2hala  請同, 小朋友德育方面要補習下~  發表於 13-2-21 01:33

GCG 發表於 13-2-19 09:27
如果係我就唔會寫出來,更唔會寫stupid school, 因為我會覺得子女講呢d野有點羞恥,但數主感覺有點開學校玩 ...
或者樓主覺得寫埋出黎證明佢小朋友咁都有機會收/ 2ND IN係更值得自豪呢 ? 我都有睇到樓住又話唔去CCKG,最後又去,其實去或者唔去雖然唔使向人交代,但唔好誤導人囉,咁得左又上黎POST ,唔得唔知會唔會開POST 話人知呢??有時未必係有心向無OFFER 的家長曬命,但係重要講明咁O既表現都有OFFER,真係好令一D 曾為子女INTERVIEW 付出努力的家長無奈,我都曾經以為阿囡表現好,會入到是但一間心儀的學校,但最後連WAITING 都無,我都好想問點解好表現又無OFFER ; 但唔好表現的又收??

引用:我真係路過,KV/CCKG+都不是我杯茶,沒有報

原帖由 sarubuta 於 13-02-19 發表
我真係路過,KV/CCKG 都不是我杯茶,沒有報也不打算報。
大家何必認真,有些人說話真係比較謙,好似大家讀 ...
樓主絕對是該類人

其實個小朋友in成咁都收,間學校真係幾stupid!個小朋友一去到間學校就feel到!真係好勁!
btw,我覺得呢個年紀的小朋友唔會無啦啦講起stupid呢類字,除非佢成日聽或有人成日講架o者?!他又如何感受到一間學校stupid呢,究竟有咩令佢覺得呢間學校stupid呢?樓主有無問下小朋友點解話間學校'stupid school'呢?

引用:其實個小朋友in成咁都收,間學校真係幾stup

我囝囝今年考8間幼稚園,有2間只得waiting,其中一間就是KV,囝囝interview KV時表現理想,收到KV waiting 時有吾開心,但當睇到樓主囝囝靠放隻腳上枱咁出位!靠吾答問題,靠本外國護照,靠個讀緊KV k2哥哥關係有offer,我心情即刻放鬆唒,求位信都慳番,因為知道原來KV 收生標準咁特別,也明白interview 學校吾洗太認真,亦令我一心投向龍校offer。
講真我自己教吾出我囝囝放隻腳上枱,英文也吾夠人叻,從未教佢講Stupid 這字,所以我囝囝KV冇offer 喺絕對啱,因為吾夠出位。
多謝樓主令我眀白邊類幼稚園適合我,純樸學校最適合我和我囝囝,

父母既家教,品德培養比讀名校更重要!名校不會跟你一世的!還有,請成熟點,經常post 呢類面試情況,只會比別人取笑!

送給所有人-認真你便輸!

每個人有權去講任何野,但重要係人亦有能力不被其他人的說話(有心或無心)冒犯!

‹ 上一主題|下一主題