用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教剛升小一的細B 媽媽, 有否REPEAT K1 OR K3? ...
樓主: kamilykk
go

請教剛升小一的細B 媽媽, 有否REPEAT K1 OR K3? [複製鏈接]

angela1229 發表於 13-2-6 22:01
其實當初我比個仔repeat k2,就係要佢做事有自信,尤其是體能,差幾個月就好遠,男仔要面㗎嘛,所以佢宜家做 ...
我個仔07年12月出世, 是細仔, 明年升小一. 我沒有比他repeat, 因為他學術及其他方面沒有問題, 考小學也有不錯的結果. 但我就是大意, 睇漏了一點. 便是體能. 他比較細粒. 剛剛先110cm. 他前兩個月同我講話"9月唔想升小學, 因為其他同學會6歲,7歲, 佢只有5歲, 會高佢好多." 而家唯有向他多作心理輔導  

hadwinboy 發表於 13-2-8 14:43
我個仔07年12月出世, 是細仔, 明年升小一. 我沒有比他repeat, 因為他學術及其他方面沒有問題, 考小學也有不 ...
唔好意思, 我指今年9月升小一

hadwinboy 發表於 13-2-8 14:43
我個仔07年12月出世, 是細仔, 明年升小一. 我沒有比他repeat, 因為他學術及其他方面沒有問題, 考小學也有不 ...

我個仔係3月大B, 都只得110cm...
同佢講唔駛擔心, 咁細個都考到呢間學校好叻仔!!
‹ 上一主題|下一主題