用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?
樓主: choikiuma
go

有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀? [複製鏈接]

太子邊度呀, 叫咩名...我呢排搵pg 好煩惱, 可唔可以幫下我.

回覆:有冇人知邊啲學前班可以比1.5歲讀?

TST best concept (Montessori)
Tsuen Wan Educoach (多元智能)

aabbwong
pls send to [email protected]

回復 mhcbaby 的帖子

我正在排緊best concept, 請問你是否join過, 可唔可以比d comment..thank you so much.

回復 雪晴25 的帖子

Can u PM me the info?

太子個間叫小跳豆扭扭園地, 大家上網SERACH 就見到

target4  THX  發表於 13-2-22 14:57

雪晴25 發表於 13-2-22 13:32
太子個間叫小跳豆扭扭園地, 大家上網SERACH 就見到

Thx!. How is your kid doing in this pg?

太子果間叫小跳豆....佢係用中文教,佢係好似補習社禁,係唐樓租左個單位,一班10個人到,有上下午班,一個老師&一個HELPER,老師好有愛心!雖然地方小,但好有家的感覺!我囡囡好LIKE返學....每個月有囡囡D PAPER WORK(學校做既)比我睇返....亞囡(23mths now)返左五個月...依家成日數1-10,返左學最大改變係唔再"dum"野~~以前我個囡好like"dum"野落地,老師都有同我地講!亞囡一'DUM'野,我同老公都會話佢,罰佢...都無用!之後佢無再"dum"野...老師話原來亞囡'DUM"野都有試過罰佢...發覺無用,跟住試下讚佢...佢地發現亞囡受軟唔受硬!仲有學校有教佢地自己食野...所以返到HOME亞囡唔鍾意工人餵!要自己食...好獨立!唔知係咪返學學到...亞囡好LIKE同其他人SHARE自己手上既野~~~每日返2.5hrs,亞囡返到屋企要訓返3hrs....好似每日都好充實!

又會咁岩兩個媽媽都是介紹同一間

回覆:Klarababy 的帖子

Is it expensive?

reasonable price~~~

sysy474  Can PM me how much ma ? Thanksssss  發表於 13-3-8 13:35

回復 Klarababy 的帖子

Hi, Klarababy, 你個囡上完未呀? 你知唔知係咪上半年去到3月就冇得上啦?

HI~~應該上到6,7月之後SUMMER HOLIDAY...

回復 Klarababy 的帖子

請PM給我。謝謝!

Hello, Kralababy, 雪晴25,你們好,我仔仔都是上午班。
估不到可以在相認

回覆:Klarababy 的帖子

can you please PM details of the individual playgroup at prince edward. Thanks

回復 lovelinda 的帖子

Hi,  但平時都係我奶奶帶阿仔返學架, 你仔仔上佐幾耐呀?

回復 TeriAnla 的帖子
TeriAnla 發表於 13-1-30 18:13
上過一次係籃球PG, 1.5hrs from 20mths, 自己入去上。阿囝喊足1.5hrs。我仲俾全屋人鬧我殘忍。我初時和你們諗法一樣,後來又覺得其實讀PN就已經係學前預備,等正式讀K就已經習慣自己番學。如果PN前又找其他適應課程,禁我地就將所有嘢推前,我地啲BB就好慘了。

媽媽, 你的想法好好呀

引用:回復+lovelinda+的帖子 Hi,++但平時都係我

原帖由 雪晴25 於 13-03-14 發表
回復 lovelinda 的帖子

Hi,  但平時都係我奶奶帶阿仔返學架, 你仔仔上佐幾耐呀? ...
Pls check pm

‹ 上一主題|下一主題