用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 跟本冇位,Interview 何用?
樓主: 1002
go

跟本冇位,Interview 何用? [複製鏈接]

回覆:sylviawang 的帖子

完全認同sylviawang的提議。好似聖三一,明明知道收外來生的學位不多,就不應該派咁多表格啦,interview 好似想搵多過想收生。

Jane1983  應該吾係為錢,一個幾十元,賺得幾多  發表於 12-12-3 21:12

回覆:跟本冇位,Interview 何用?

JYP 發表於 12-12-9 08:52
回復 1002 的帖子

all they want is to accept the application fee... even though the application fee  ...
agreed

引用:創x+都係咁+又話要識人先+跟住又話要入家長

原帖由 kaitathk 於 12-12-02 發表
創x 都係咁 又話要識人先 跟住又話要入家長會 先至好去見
:;pppp:

係囉!創價係我覺得最多內部認購嘅kindergarten,一入到去見到老師個面口都知佢唔會收我個女!

同埋見到好多家長好似同老師好熟咁,我地呢批無𨶹係人仕+細B真係見黎都多餘,早知連報名費都慳番!

係我地呢批無關係人仕+細B...

我之前都覺得創價係陪跑,我唔識人又唔係教會,大B嚟,點知收咗下午班,我地唔係專業人仕,冇靚地址,阿B都唔見得好標青,咁都收!反而覺得唔係!

舊年in創價,完全唔識人,反而覺得呢間真係考小朋友同父母,最後收左

evalau825 發表於 12-12-3 12:32
完全認同sylviawang的提議。好似聖三一,明明知道收外來生的學位不多,就不應該派咁多表格啦,interview 好 ...

聰明! $50 x 1600 , 八皮野 , 幾好搵 , 人地收三十佢收五十 , 得個幾個位淨 , 收唔收都得 . 但唔好理收足九日飛. In. 又求鬼其問家長幾題野又唔多理個小朋友 . 不過d間...算巴喇.

醒目開學勳章

引用:係囉!創價係我覺得最多內部認購嘅kinderga

原帖由 Charis_mummy 於 12-12-16 發表
係囉!創價係我覺得最多內部認購嘅kindergarten,一入到去見到老師個面口都知佢唔會收我個女!

同埋見到好 ...
舊年我見過父母係專業人士,小朋友有哥哥讀緊都唔收,
今年我識有幾個有家姐亞哥讀緊都唔收。
又有本身係創價學會會員都唔收。
佢哋亦都唔係收有錢人,因見今年k1小朋友有d都係住屋邨

引用:情況同找工一樣,識人好過識字 +

原帖由 cherryird 於 12-12-02 發表
情況同找工一樣,識人好過識字
同意,現實是現實。
但亦有人真係考入去。

kyleebc  Agree.  各位媽媽努力,抱怨冇用,此刻和孩子積極D吖。  發表於 13-12-22 21:08

回覆:跟本冇位,Interview 何用 ...

吳想相信這個事實,但自己不得不認

SPN 最多內部認購嘅kindergarten之一!

醒目開學勳章 王國長老

版主在此作出提醒. 會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

請會員留意, 文責自負,所有留言,不代表教育王國立場。
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

引用:女 +

原帖由 vivienfong 於 12-12-03 發表
琢r

引用:創x+都係咁+又話要識人先+跟住又話要入家長

原帖由 kaitathk 於 12-12-02 發表
創x 都係咁 又話要識人先 跟住又話要入家長會 先至好去見
唔係喎,我冇關係,一樣都有am offer,不過我放棄咗,因有更好選擇!

其實如果覺得interview都徙時間,好難幫小朋友搵到好學校!六合彩都要去買先會中,有時小朋友去interview都會學到好多野,令自己有進步,家長亦可以越黎越了解小朋友學習的需要。雖然都有學校reject我個女,但係我個女越in越有進步,越來越有自信,每次in完有禮物佢都好開心,我感到很恩慰。希望大家明白參與的重要性!!

引用:Quote:原帖由+kaitathk+於+12-12-02+發表創

原帖由 alhkwok 於 13-12-21 發表
唔係喎,我冇關係,一樣都有am offer,不過我放棄咗,因有更好選擇!
但聽說校長今年收大B多,是用家家長講,好心好似KV咁講明唔收十月以後唔駛玩死細B家長,唔好懶公平但其實要收大B多,size 氣:;pppp:

‹ 上一主題|下一主題