用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對衡道方方 vs. 九龍塘英藝 vs. 太子明慧, 會選擇那間呢 ...
樓主: chungm
go

對衡道方方 vs. 九龍塘英藝 vs. 太子明慧, 會選擇那間呢? [複製鏈接]

回覆:對衡道方方 vs. 九龍塘英藝 vs. 太子明慧, 會選擇那間呢?

我都係已有方方am offer,不過聽日會照in明慧,如果兩間都收am都唔知點

I have the same query. Everyone kindly share your thoughts! Many thanks

我揀咗方方,太子明慧附近環境不太理想。

Happy116, thanks for your opinion!

What are other's viewpoint? Please share your thoughts! Thanks!  

如果三間(即 對衡道方方 vs. 九龍塘英藝 vs. 太子明慧)一齊比,大家點揀呢?煩請大家俾吓意見。  

回覆:對衡道方方 vs. 九龍塘英藝 vs. 太子明慧, 會選擇那間呢?

英藝太貴唔諗lu!反而方方同明慧點揀好呢?

ginababe 發表於 12-11-18 01:56
英藝太貴唔諗lu!反而方方同明慧點揀好呢?

其實我想問下大家, 方方VS 明慧 VS THINK(MF), 點選.....好苦惱...
方方又好似好多人有OFFER, 但又覺得佢咁多年唔會差得去邊,....又話英文好.
THINK (MF) 又話英文好, 老C有愛心.
明WAI又係唔錯.......真係好難選擇!!!

對衡道方方 vs. 九龍塘英藝 vs. 太子明慧, 會選擇那間呢?

我都想知大家點選?

如果晤介意學費貴,我會選英藝。反而方方同明慧比較難選。

我喜歡明慧比方方地方清潔,interview 時我見佢d用用品比較新,而且距離地鐵也不太遠,我幾buy佢英普,活動教學,但有一樣驚嘅係佢教師流失問題(我只係係ek見有媽媽講渣)。如果冇呢回事就ok.學費也不平。

而方方,我完全冇info, 只知歷史,而且屬各方面平均學校。老師流失不清楚,教學用具一定唔會好新。勝在學費平(慘,現在$3千幾學費都叫平)但大家如果只讀PN. 就冇所謂吧。會不會留反d錢上課外活動好過呢?

多口講句!我朋友個囡上年讀太子明慧,個小朋友日日唔想返學,朋友話D老師麻麻!反之轉咗去think 好開心,現在K1了!所以我報都無報明慧!而家苦腦緊think pm vs 方方am

jdbkk 發表於 12-11-18 02:37
其實我想問下大家, 方方VS 明慧 VS THINK(MF), 點選.....好苦惱...
方方又好似好多人有OFFER, 但又覺得佢 ...
如果你家是住美孚(或美孚附近),那就建議你揀美孚朗思,起碼返學近啲嘛!

我家也是住美孚嗰頭,也希望讀到美孚朗思。可惜美孚朗思(PN)唔係點收細B。(我個女在2011年11月出生。)

有沒有其他家長可以分享一下你的睇法呢?

Any other parents can share their thoughts or viewpoints, please?

chungm 發表於 12-11-18 15:21
如果你家是住美孚(或美孚附近),那就建議你揀美孚朗思,起碼返學近啲嘛!

我家也是住美孚嗰頭,也希望讀 ...

我家都近MF 嫁....我囝囝係八月B,佢收我其實都幾開心.....但又聽人講KOWLOON TONG DISTRICT 果啲第日考番KLN TONG 區都好啲......所以唸緊點算好...

THINK 都有好多人話好....又近家...(搭二個巴士站) , 嫲嫲爺爺又住MF....所以其實幾方便家人接送的!!!!

Push push push

Push push push  
‹ 上一主題|下一主題