用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇繪晝大師劉氏夫婦晝室資料呢?? ...
樓主: penguin
go

請問有冇繪晝大師劉氏夫婦晝室資料呢?? [複製鏈接]

Re: 請問有冇繪晝大師劉氏夫婦晝室資料呢??

哈里波特 寫道:
我唔係教畫老師, 小女亦無在劉老師處學畫畫 (for some reasons), 但在他開業時有跟他們傾談過, 佢地學歷好好, 其實可能唔教畫, 有其他更好的發展. 但佢話呢個係理想, 作育下一代, 佢地唔會請人, 唔想交d小朋友俾人教, no control.會用心去教好每個小朋友.  從當日佢剛開業到現在, 佢的成績, 家長的支持, 已經証明佢地係用心去教.  That's why, so many waiting lists, they are still waiting, at least 1/2 year. 我有三位朋友的孩子在劉老師處學畫畫, 都有很大的進步, 仲"羅"公開賽的獎tim.

不過講到畫畫, 我中學會考都有報架, 好多同學而家都係designer. 所以都有留意下人地d作品.
[quote]
HPChingchingma 寫道:
哈里波特 >>
<<但要找一個好老師亦不易, 世有百樂, 才有千里馬. 百樂就在這裡.>>

唔係好明,你是不是教畫老師!
[/quote]
哈里波特 >>
原來如此

我朋友的女兒是九龍真X 小學P.6。早已獲知她同學及同學姐姐在將軍澳跟一對夫婦習畫,之前職業是建築師,她同學常奪比賽獎項,姐姐仲利害,在U.S.A 接受頒獎之餘,還上CNN 訪問。

但離家太遠矣!!

I want to know what age of kids do they accept?  

HPChingchingma

這對姊妹花是畫班鎮山之寶,成日見佢地接受訪問, 上電視.新紮師弟李卓達都好厲害,下星期會見報.拿左個全球xx大獎. 幅畫畫得好有感染力.為華人增光!

大仔K3已開始學,當時5歲.

bettymomo>>
是否可以電話登記留名!

見你地講得咁開心, 我都搭下嘴.

我個囡囡學左年幾, 6歲開始跟Miss Lee 學, 通常入表時都話要排隊, 之後我有時間就去問下,(因為住係附近), 咁arm有一次去問就話有人退位, 不過係weekday afternoon, 等左一兩個月啦.  

囡囡話係畫室時好靜, 要好專心, 而家囡囡對油顏色, 畫圖畫好有興趣, 係學校畫畫好多時都貼堂, 都ok啦!   

HPChingchingma: 如果有需要, 我可以fax 張form 比你.
菲媽 =^_^=

今日得閒, 又去左劉氏晝室門外看晝, 發現今年和平海報設計獎得主, 個位La Salle F.1 仔, 又係響那裡學晝的.  Wa...利害, 打低32萬人, 來自120個國家, 連董建華都出信道賀佢.

我想見識F.1以什麼見解詮釋和平呢個主題, 邊度有得睇?

前幾日的都市日報都有賣呢個男仔羅獎, 幅晝都有登出來.

菲媽,
可吳可以啤多D資料 or fax 張form 比我.
thanks !

fax. no .2706 2508

Ivy.CL,

Fax左比你! 快d入報名表啦! :wink:
菲媽 =^_^=

菲媽,

我收到 fax, thanks!
我住 將軍澳, 好近晝室, 這兩天先去睇睇及交表.

thanks again !

菲媽,

Can you fax the form to me too, fax no. 28046656 attention : Winnie Wong please.

Thanks a lot

Hi, pumpkinpie,

Sorry to reply you late  : , I just faxed the form to you. Please check.

菲媽
菲媽 =^_^=
‹ 上一主題|下一主題