用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳德寶
樓主: doubleluk
go

將軍澳德寶 [複製鏈接]

回復 maggiecyf 的帖子

D安排咁奇怪嘅?!Anyway,thanks for your information!

回復 caca1227 的帖子

你幾時報名?BB幾大呀?係唔係都未IN呀?

回復 maggiecyf 的帖子

我女女18個月大, 現在已IN了六間PN, 但三間waiting, 三間未知....
好灰!!!

回復 caca1227 的帖子

今年好大競爭呀..4月前出世的先算大仔/女,多D機會...我朋友個B都係6月出世,又係冇OFFER

我個都係6月bb啊,,其實如果揀一d唔係話熱門, 綠茵,翠茵呢d都唔難收啊~ 翠茵你早去交form 仲會有am offer添

真的?! 謝謝喔!
那請問你知唔知道翠茵丶綠茵一般考D咩?

回復 jsmanhim 的帖子

已打去翠茵問了, 已 full了

Anyway, thanks for your information!

回覆:將軍澳德寶

我個囡今年9月尾至交表,24/11 in 左主流班lu wo, 尋日收信話收左佢上午班添!

引用:我個囡今年9月尾至交表,24/11+in+左主流

原帖由 mfcfish 於 12-11-29 發表
我個囡今年9月尾至交表,24/11 in 左主流班lu wo, 尋日收信話收左佢上午班添!

...
你囡囡係1月b呀?

引用:Quote:原帖由+mfcfish+於+12-11-29+發表我

原帖由 doubleluk 於 12-11-29 發表
你囡囡係1月b呀?
係呀,我囡囡一月係大囡!

引用:今日聽個FRIEND+(佢個仔2011年1月頭出世)講

原帖由 maggiecyf 於 12-11-26 發表
今日聽個FRIEND (佢個仔2011年1月頭出世)講,德寶(富康)已經收左佢個仔讀主流全日班,仲要係10月IN左喇
點解 ...
收到信啦,15號in,3月b!

我兩個女都係讀徳寶,大女今年k3 細女PG。課程其實真係好深,我好認同!幼稚園打好基礎上小學就無咁辛苦。老師都好有愛心,我兩個女都讀得開心呀!學校有勁多課外活動(自費,自願)所以整體上唔錯

我大女返全日班每日食飯都有老火湯喝!

Amy092 發表於 12-12-2 02:58
我大女返全日班每日食飯都有老火湯喝!

咁正!請問全日同半日學費係幾多呀?同埋知唔知主流班同國際班分別大唔大?

回覆:doubleluk 的帖子

我大女主流班(W.D)四千六百幾,細女主流(a.m)二千七百幾。兩學期兩次雜費(大)$2726 一期(細)$314 一期(富康)國際班外藉老師班主任,主流班香港老師班主任。主流班英文都係外藉老師教,普通話老師只識講普通話!全日班訓教就會有一位外藉老師講故事。國際班無中文教全英語環境!都睇返自己將來小朋友讀咩類型學校,如果你一心想自己仔女讀國際學校,當然國際班啦,如果唔係就主流班。如有錯誤請指教!

Amy092 發表於 12-12-2 04:12
我大女主流班(W.D)四千六百幾,細女主流(a.m)二千七百幾。兩學期兩次雜費(大)$2726 一期(細)$314 一期 ...

咁你覺得你女女英文堂時間算唔算多呀? N班有無講英文句子? 同埋整體課程深唔深呀?
就咁睇學費又唔算貴喎, 我仲諗住半日要三千幾添~
我都係報左主流班, 同你想法一樣, 將來唔諗住讀國際學校, 所以無報國際班~
但我見綠茵無分主流國際, 全部都係英普班, 但學費就比較貴, 半日都要四千二
唔知全英環境個仔會唔會唔適應。

引用:我兩個女都係讀徳寶,大女今年k3+細女PG。

原帖由 Amy092 於 12-12-02 發表
我兩個女都係讀徳寶,大女今年k3 細女PG。課程其實真係好深,我好認同!幼稚園打好基礎上小學就無咁辛苦。 ...
學校多唔多報告小朋友係學校情況?

引用:我個囡今年9月尾至交表,24/11+in+左主流

原帖由 mfcfish 於 12-11-29 發表

...
想問吓interveiw使唔使講英文架?同埋如果一位家長去,會唔會應付唔到?驚要填問卷之類,thx!

回覆:doubleluk 的帖子

其實真係唔算貴,學費包埋食早、午餐下午茶,細女9月b返咗兩個幾月未留意到,k2下學期開始要默書(唔計成績表到),k1開始學拼音,高班英文程度去到小學。

回覆:M.C.123 的帖子

頭一星期會親自打比你講情況。不過你每日親自接小朋友班主任會主動講,因為接放學係課室接。

‹ 上一主題|下一主題