用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN間間都waiting list...
樓主: rakui
go

PN間間都waiting list... [複製鏈接]

回覆:PN間間都waiting list...

No worry, I think still have chance, coz many ppl will release the seat later!

咪臣 發表於 12-4-25 16:29
我報了8間, 得1間收, 5間waiting,2間落選.....

仲要我阿仔係大仔, 現在27個月大, 不過仲未戒片及唔識講成 ...
PN, 2010年1月生~

vickymok717  27個月大唔試下skip PN, 報K1?  發表於 12-5-7 17:32

今年真係好大競爭,好多老虎仔呀! 加上有大陸人來港讀書,北區及九龍瑭都爭了唔少位. 各位加油,報多幾間啦.

引用:Quote:andybebe+發表於+12-4-12+18:47+今年

原帖由 咪臣 於 12-04-25 發表
我報了8間, 得1間收, 5間waiting,2間落選.....

仲要我阿仔係大仔, 現在27個月大, 不過仲未戒片及唔識講成 ...
你有冇朋友有D大少少嘅小朋友?我個仔開頭都唔係好肯開口,但每次佢同表哥(大佢三年)玩完就好多嘢講㗎。漸漸佢就肯開口講嘢。

引用:我報咗7間,+6間waiting+list,+1間reject.+

原帖由 alwin419 於 12-04-25 發表
我報咗7間, 6間waiting list, 1間reject.
諗住幫阿仔(2歲)報一啲學前適應班, 但有朋友話應該報啲 ...
我個仔收嗰幾間PN都冇上佢哋嘅playgroup。不過可能咁樣所以victoria得waiting...

alwin419 發表於 12-4-26 00:33
回復 vickymok717 的帖子

家住美孚, 報咗Think同宣美, 其它Kowloon Tong

我都係住美孚,問吓嘉心啦! 一間美孚好有歷史的幼兒園,有上下午同全日班!老師見我個仔超active都收佢,都唔洗點in,簡直不戰而勝!試試吧!機會應大d!

m3cheng 發表於 12-4-27 01:40
你有冇朋友有D大少少嘅小朋友?我個仔開頭都唔係好肯開口,但每次佢同表哥(大佢三年)玩完就好多嘢講㗎。 ...
有, 不過唔係成日見囉~ 所以我昨日帶阿仔去上面試班, 佢見到有兩個K1&K2的哥哥姐姐, 七情上面用bb話同人哋講嘢, 哥哥姐姐梗係唔明啦~ 之後見到普通話老師, 老師叫佢講'老師, 早上好!" 佢又跟到, 那些職員都話我阿仔乜點解一陣間講BB話, 轉頭又會'正常'番.....我都唔知點解......

我只係驚阿仔唔知會否因為學太多語言(依家返英普班, 我們在家裡同佢講廣東話及睇廣東話電視), 所以佢成日講BB話, 可能阿仔真係似我老公, 冇乜語言天份......

我個囝都係大b,但今年int咁多間PN,只係得兩間正式的PN offer,仲要兩間都唔出名! 我真係好懷疑係咪我個囝嘅問題! 見到呢度咁多都係大b,我只好話今年可能competition太大了!  

回覆:murray_mak 的帖子

Thank you Murray_mak. Will ask them next week.

大b 都話唔收, 咁我哋呢d 細 b 點算??

我都係全部waiting (荃灣, 葵涌,屯門, 元朗), 好down, 冇晒心機 都唔知點解咁難找,唉~

引用:我都係全部waiting+(荃灣,+葵涌,屯門,+元朗

原帖由 tung27mama 於 12-05-03 發表
我都係全部waiting (荃灣, 葵涌,屯門, 元朗), 好down, 冇晒心機 都唔知點解咁難找,唉~ ...
九龍塘2間方方仲有位喎。

回復 day_bo 的帖子

KLN TONG 太遠了,因為我比99湊(住葵涌)

引用:回復+day_bo+的帖子 KLN+TONG+太遠了,因為

原帖由 tung27mama 於 12-05-07 發表
回復 day_bo 的帖子

KLN TONG 太遠了,因為我比99湊(住葵涌)
唔怕,方方有校車。我都係住葵涌

回覆:day_bo 的帖子

試下美孚臻美,沒特定收生時間。

咪臣 發表於 12-4-26 16:43
PN, 2010年1月生~
上年K1面試只收2009年1月至12月出世的小朋友, 我點叫阿仔skipPN去考K1呢??? 這是教統局的規定~

hey! 不用灰心, 我Waiting D學校 由本週開始終於有回音啦! 有1間電話約下週interview, 另1間寄信約6月interview! 可能你的都0黎緊!  ^^

引用:hey!+不用灰心,+我Waiting+D學校+由本週開

原帖由 moomoohere 於 12-05-08 發表
hey! 不用灰心, 我Waiting D學校 由本週開始終於有回音啦! 有1間電話約下週interview, 另1間寄信約6月inter ...
Waiting 要再interview?

引用:hey!+不用灰心,+我Waiting+D學校+由本週開

原帖由 moomoohere 於 12-05-08 發表
hey! 不用灰心, 我Waiting D學校 由本週開始終於有回音啦! 有1間電話約下週interview, 另1間寄信約6月inter ...
請問邊間再約你interview呢?

回復 ivvywong 的帖子

係呀, 因為當日佢淨係收我form, 無IN到, 不過佢尋日約我果陣叫我如果IN 咗OK 就預備埋買校服同買書... (兩間都係黃大仙區的村校!)
‹ 上一主題|下一主題