用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太子明慧
樓主: KaliB
go

太子明慧 [複製鏈接]

我自己都好留意明慧嘅post, 奈何唔太多人開post講, 我囝囝剛剛二月插班返太子明慧pn, 剛剛返左一個多月, 除了學費稍貴同學校空間較細外, 暫時對呢間學校感覺都幾好, 位置其實唔錯, 當然無九龍塘果邊學校咁好, 但勝在交通方便, 接送容易; 囝囝返左唔夠一個星期已完全適應, 到而家返左一個幾月, 唔怕返學, 日日接放學都係happy face, 而且有明顯進步, 多左好多有意思嘅說話, 成日開口唱歌, 而且比以前大贍, 喺人前唱歌都無以前咁怕羞, 老師方面, 因為我係日日親自接送, 好多老師都見過, 都好nice, 而且就算唔係班主任, 都會叫得出每個小朋友嘅名, 而且多外藉老師, 唯一係, 行程混亂小小, 同埋好靠家長本身要好主動去向學校、老師發問, finally, 暫時都幾鐘意呢間學校, 未來9月都會繼續喺度讀k1, 我嘅分享希望幫到大家^^

回復 chunhay 的帖子

真係好多謝你的十分中肯地描述關於太子明慧, 不竟此校較新, 不常談論, 其實, 每個媽媽都想孩子入一間好學校, 有你的寶貴意見, 對此校多了解多些了, 十分感謝你的發表呀 !

我個仔都係係度讀P班PM讀左成個學期,我個班個老師好好,每次原本我只想打去問少少野,個老師次次都講好多仔仔近況比我知,有時有好多教仔上面唔知點做,老師都由成因到分析好詳盡咁講,佢真係好有愛心,我個仔都好鐘意佢,成日講住老師個名。其實去邊度都係假,最緊要係班主任係有愛心~我今日已經第一時間比左留位費,因好似先到先得

回復 alicialee1210 的帖子

pls pm me, thanks

每個人既睇法都唔同,既然唔想講又何必回覆or 個別pm哩...?!

我自己小朋友0係明慧讀PN, 會直上K1, 基本上對學校都好滿意,唯一係校社無outdoor,無得比小朋友跑跑跳跳...

引用:每個人既睇法都唔同,既然唔想講又何必回覆o

原帖由 CCDUDU 於 12-03-13 發表
每個人既睇法都唔同,既然唔想講又何必回覆or 個別pm哩...?!

我自己小朋友0係明慧讀PN, 會直上K1,  ...
每間學校埂有好及唔好的地方。在york的post, 反應更大呀。我覺得最緊要用家(自己小朋友)讀得開心。

回復 alicialee1210 的帖子

i wanna know what happen as i am going to start the playgroup in this school, pls share

回復 winnietingting 的帖子

有家長話樣樣都好貴,其實除學費之外,PN班仲有咩收費呢?

我都想知除咗學費,書簿費,校服之外,仲有咩收費

回覆:josephinekaka 的帖子

應該無其他收費,因我問過書簿費已包埋書包、工作紙、節日活動收費等。

回復 colabobo 的帖子

咁其實咪唔算貴囉,因為佢學多一種語言吖嘛,出面上一個日文興趣班要3-4000蚊喎,係咪咁計呢?

請問一個N班月費用多少?

cyeung72 發表於 12-4-24 17:31
請問一個N班月費用多少?

I wanna to know it, pls share if anyone knows.
thanks!!

回復 tk_love 的帖子

通知註冊信就話最多$4200,另加上學期書簿費$27XX

回復 popong 的帖子

我唔知佢日文老師係咩老師,只知道佢地會用native speaker教日文同普通話,而且BB班開始只係一星期上1日20分鐘日文同2日20分鐘普通話,日文應該只係學片假名,所以都唔會難溫習,況且學校BB班係冇考試,當返去玩下啫

至於樓梯,其實我上PG個個小朋友都好開心上去返學,仲行得好叻添,不過你話擔心"碌"落樓呢,我又暫時冇諗過喎,因為我比較粗心大意,而家返學係我陪佢,人釘人佢走唔出我視線,呢個真係要好好諗下

回復 KaliB 的帖子

PN to K1 will only left 3 classes AM & 3 classes PM lor, I called them before.

回復 littlebabyklb 的帖子

咁請問知唔知pn會有幾多班?我見佢好似得5個班房

回復 colabobo 的帖子

Total 10 classes, 5 classes for AM & 5 classes for PN.
Hope the information can help you =D
‹ 上一主題|下一主題