用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2011年出世BB諗住讀2013年PN班請入!
樓主: MrsChikChik
go

2011年出世BB諗住讀2013年PN班請入!   [複製鏈接]

原來救世軍一出世報得名架啦......
岩岩打過去問, 已經有大約150人報名了, 請問呢間學校有咩優點?

回復 immitensi 的帖子

我大仔未出世, 我都去排過, 到佢出左世歲幾就有人call 說到我去N1, 不過最後冇去,
佢冇咩特別, 不過好似舊時托兒所可以keep 小朋友長些時間.
同埋聽說小朋友自理OK, 只是學術點就不太出名.

Thanks HaYi, 我都唸住係咪都報左名先..HAHA 雖然我覺得我咁遲應該都吾得架啦~~但係有Chance既都會試下既~~

依家要出左世先去排得, 不過有好多排左最後冇去, 去排定冇壞..

嘩~ 咁早要排 我諗住報迦南 ,不過已經FULL 左 >_<

felmic 發表於 12-2-20 22:25
嘩~ 咁早要排 我諗住報迦南 ,不過已經FULL 左 >_

你的小朋友係2010年出世的細B?  唔係2011年出世?  2011 年出世應該今年九月先報迦南PN.  

回復 blueblue1226 的帖子

我都報咗呢間,排到44x,仲要係上年9月報嘅

回復 dogdogdogdog 的帖子

dogdogdogdog,

請問
THINK
Tutor Time
PIPS

stand for what?? 中文叫咩, 可以PM我嗎?

回覆:2011年出世BB諗住讀2013年PN班請入!

各位媽媽好,我仔仔係 11年7月,住大圍,大家有沒推介呀 tks

報到, 我係2011年3月媽媽!
我都係最近先報左救世軍, 但係其他, 全部都話要7,8月先報得!
大家有咩貼士?

我囝囝11年8月, 算唔算細b?

No. Born.after sept 才叫細仔

hihi, if Hong Kong side which Playgroup/PN are good?
My baby was borned in Dec2011, not sure when i should start applying....

我b 3/2011, 請問tko有咩選擇?

回覆:MrsChikChik 的帖子

我個女係05/11我完全唔知要咁早搵學校?大家有冇d咩書介紹我參考?

My son is a small kid.  It's quite a problem if he has to defer a year and compete with the dragon babies... what do you think? any strategy?

其實救世軍 / 保良 呢 d 係咪學費平先咁多人報咋 ???

但我朋友教書既佢話, N 班其實好少幼稚園 肯收喎...
事關佢地大仔都已好多選擇 , 就算係下午班... 都仲有大仔選....

PS: 我係細仔 !!!!

我囡囡2011.1.1 b 都係諗住20I3番PN,呢個月先開始睇吓d學校,開始擔心囡囡冇學校收,又驚揀唔到較好嘅學校,好煩呀!小妹想報青衣區,唔知有邊幾間較好呢?之前問過有前輩話康傑幾好,想知多一兩間多d機會。謝謝!

我都黎報到,仔仔2011年2月BB,今年要開始報N1啦!

大家一齊努力,加油啊!

lovelinda 發表於 12-3-17 16:18
我都黎報到,仔仔2011年2月BB,今年要開始報N1啦!

大家一齊努力,加油啊!
Me too wor...11/02 BB! I like PN too but don't know which one is good in kowloon side !
‹ 上一主題|下一主題