用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 係唔係以後唔好問有關York的問題呢?
樓主: MiniCooperS
go

係唔係以後唔好問有關York的問題呢? [複製鏈接]

好多覺得york好商業化,我又覺得佢地都只不過係"目標為本"其實有乜野客就有乜野貨。市場上如果冇呢種需要,根本佢點做都冇用。相對一間kg的畢業典禮都收$1000位,對我黎講,呢d就真係商業喇。

原帖由 Ryan_baba 於 11-12-10 19:36 發表
好多覺得york好商業化,我又覺得佢地都只不過係"目標為本"其實有乜野客就有乜野貨。市場上如果冇呢種需要,根本佢點做都冇用。相對一間kg的畢業典禮都收$1000位,對我黎講,呢d就真係商業喇。 ...

多口問句: 邊間kg畢業典禮收$1000一位?  :-|

我囡囡都有下年YORK既OFFER呀!雖然會放棄入讀,但我仍然都幾LIKE YORK架,唔駛理果D 只係肓目批評YORK既人,佢地成日話YORK商業,多鬼餘架,私校商業有咩咁出奇? 除左商業之外,YORK既教育系統有無問題? D人又答唔出,只係會話,總之唔好啦! 可能D人LIKE D學校要在指定時間放申請要申請表既資料,總要唔接受郵寄,仲要話派完即止,話之你班家長在門口訓通宵,,仲要講明唔支援校車,果D學校先係好,先叫唔商業掛!

其實只要理性地討論,正反意見絕對歡迎,我相信大家上forum分享都想係咁。

每每見到挖苦性或惡意的批評(未必係有關york)心裡總覺得有些感嘆。為人父母尚且没有胸襟聽取不同意見,不懂得尊重其他人的想法,佢地所教出來的下一代同樣都不能接受别人同佢想法唔一樣。縱然小朋友第時讀者有幾叻都好,佢的發展都會被呢種性格所限制。

希望大家以後能继續理性地討論每一件事情。

原帖由 careysum 於 11-12-10 20:16 發表
我囡囡都有下年YORK既OFFER呀!雖然會放棄入讀,但我仍然都幾LIKE YORK架,唔駛理果D 只係肓目批評YORK既人,佢地成日話YORK商業,多鬼餘架,私校商業有咩咁出奇? 除左商業之外,YORK既教育系統有無問題? D人又答唔出,只係 ...

比10個LIKE你!講得好,由其是最後個PART...HAHA

原帖由 大白豬 於 11-12-10 22:14 發表
其實只要理性地討論,正反意見絕對歡迎,我相信大家上forum分享都想係咁。

每每見到挖苦性或惡意的批評(未必係有關york)心裡總覺得有些感嘆。為人父母尚且没有胸襟聽取不同意見,不懂得尊重其他人的想法,佢地所教出來的下 ...

同意X100,000,000

我囝囝下年都會讀 york~ 我都已經唔會再理 d 人講乜, 要自己真正用左先知架嘛 !!

回復 27# 萬樂豬 的帖子

Int'l? am or pm?

am 啊.........

原帖由 萬樂豬 於 11-12-10 23:00 發表
am 啊.........

same here!

咦~~又多個同學仔喎~~ YEAH

回復 31# 萬樂豬 的帖子

我都希望同你地做同學仔﹗

係呀係呀~ 係 BK 成日都見到你~ 都好希望你轉到 INT'L 啦~~ 加油~~ 打多幾個電話, 誠懇 D ....機會好大....我都係咁做咋~

原帖由 MiniCooperS 於 11-12-11 00:25 發表
我都希望同你地做同學仔﹗

原帖由 careysum 於 11-12-10 20:16 發表
我囡囡都有下年YORK既OFFER呀!雖然會放棄入讀,但我仍然都幾LIKE YORK架,唔駛理果D 只係肓目批評YORK既人,佢地成日話YORK商業,多鬼餘架,私校商業有咩咁出奇? 除左商業之外,YORK既教育系統有無問題? D人又答唔出,只係 ...

甘你finally pick 邊間?

醒目開學勳章

回覆 7# marie12345 的文章

好讚同你果句:相信自己既感覺,仲有判斷!

原帖由 veronica-bbgirl 於 11-12-10 20:15 發表

多口問句: 邊間kg畢業典禮收$1000一位?  :-|

我都想知! hoho

唔計名氣,我真系好鍾意 York

佢校長果種叫坦白,對自己學校有信心先咁講

商唔商業化就真系見人見至…
佢可能貴過唔少 KG,但唔系冇原因喎,設施、NET、其它KG冇的英數 certification。運作要成本,與其說它商業化,不如話佢既 market segment target d想比多少少錢買多少少extra野既家長

讚還讚,我早2、3個星期前打去 verify 佢收到我留位費時,佢答唔到我,又話會覆、到宜家都未覆,我覺得行政有d亂,都擔心佢會好似 Think 咁

MiniCooperS 唔駛勞氣啦,阿某人講來講去都係要名牌,上次post左幾個回帖又俾個server食左,激c我!

總之就撐你啦,有心問意見既人都會識得分,咩叫片面之詞咩叫中肯意見!

原帖由 vanilbun 於 2011-12-10 12:10 發表
唔好嬲=.=
無左咁負面既說話又點會顯得原來係咁多人支持york 呢?!

明眼人唔會真係單憑惡意攻擊既評語啦 =.=
都唔洗計較喎..

唔好浪費心力係其他無用既post 上面啦 =.='''
我想搵埋今年2011入k1 am既 國際班家長開 ...

咁有冇主流班k1 am 既媽咪吖?
‹ 上一主題|下一主題