用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: bobo-mammy
go

2010 - N1D [複製鏈接]

係囉~全班小朋友都好乖乖呀~

你個仔仔果個table好多女仔架, 我個女果張就好多男仔~kakkakakak!!!

我個女果張table 得加埋我女得兩個girl~

原帖由 jswailam928 於 10-8-9 23:13 發表
係囉~全班小朋友都好乖乖呀~

你個仔仔果個table好多女仔架, 我個女果張就好多男仔~kakkakakak!!!

我個女果張table 得加埋我女得兩個girl~

你地D班有咁多人,我仔仔係E班,大家好.

Hi, 我係Janice媽媽呀! 大家好!我想add 妳地 Facebook, 可以嗎?
我的address: [email protected]
可以add我的, 請備注大家是N1D啦!

Hello各位,
我囡囡Fiona都係N1D架, 坐係後面張枱.

回覆 24# minus 的文章

HALO~你個女係近門口果張TABLE定係入面果張啊~

我個囡話比我知噚日茶點食飽飽, 佢有個同學仔叫卓蓓, Miss 叫miss chow & miss yau.

KAKA~~我個女都係咁同我講播~食飽飽~
我問佢有咩飲, 但佢話無野飲~哈!跟住我同佢講邊會無野飲架!!!

bobo咁叻ga~咁快識到同學仔啦~

Bobo 返嚟扮老師, 叫同學仔個名, e.g卓蓓, 仲有一個男仔名我唔記得叫乜名. 然後叫我哋叫"到".

佢仲話有男仔"推佢"喎, 老師話唔可以推人哋喎.

今日又剛剛放學, 唔知今日又有乜嘢講呢? 等我返屋企八下先.   

原帖由 jswailam928 於 10-8-11 09:46 發表
KAKA~~我個女都係咁同我講播~食飽飽~
我問佢有咩飲, 但佢話無野飲~哈!跟住我同佢講邊會無野飲架!!!

bobo咁叻ga~咁快識到同學仔啦~

你地就好LA,識講有咩同學仔,我問Ned剩識答,我唔記得左

你個仔都好叻呀, 事原佢day 1 返學開唔到包cake, 我響佢隔離, 我講幫佢開, 佢見我唔係老師, 望一望, 跟住say no.

原帖由 小肥鴨 於 10-8-11 12:18 發表
你地就好LA,識講有咩同學仔,我問Ned剩識答,我唔記得左

多謝你讚佢,我同爸爸有協議,佢能力範圍做到,都想佢自己做,所以久而久之,佢咩都要求自己做

回覆 31# 小肥鴨 的文章

叻仔啊~

其實而家d小朋友真係好叻架, 但家長太愛錫佢地, 咩都幫晒佢地做, 久而久之就變得倚賴啊!!!

所以小肥鴨咁訓練小朋友係岩啊!!!

我同老公都無咁訓練琳琳啊, 但琳琳對什麼都好好奇, 咩都話自己黎, 有時仲嫌我地手腳慢, 佢話等佢自己整啦~小朋友要求番大人tim, 真係激死~

Neddy 係幾月出世呀?
我個囡坐Neddy 斜對面.

原帖由 小肥鴨 於 10-8-11 14:01 發表
多謝你讚佢,我同爸爸有協議,佢能力範圍做到,都想佢自己做,所以久而久之,佢咩都要求自己做

Neddy07年1月出世

今日Miss Chow冇打黎, 我當阿仔已經適應左呢間學校生活
開頭有d擔心,驚佢唔慣要坐咁耐校車,坐成個鐘頭,陰公

我個囡好鍾意同d大哥哥玩, 以前讀n班最friend果個就係全班最高大 & 1月份小朋友玩, 唔知之後會唔會同Neddy一樣咁friend呢?

Ms chow今日成4點鐘先打嚟, 佢話我哋果班個個小朋友都幾穩定, 今日原來唱咗好多歌仔, 你哋快d返去問下你哋小朋友唱過d乜歌, 茶點今日係食cake(好似類似卷蛋), 噚日係食排飽呀.

仲有Miss chow今日教Red/紅色, 都有比小朋友晝晝, 開正我個囡最唔鍾意果番.

Miss chow又有乜嘢同你哋分享呀?

原帖由 小肥鴨 於 10-8-11 15:28 發表
Neddy07年1月出世

今日Miss Chow冇打黎, 我當阿仔已經適應左呢間學校生活
開頭有d擔心,驚佢唔慣要坐咁耐校車,坐成個鐘頭,陰公

Ms Chow都成5點打黎,仲以為唔打黎tim
Ms Chow今日教唱歌仔&畫3個紅色圓圈,仲最快畫完,叫隔離位女仔快D tim(扮勁,mami講 )

Ms Chow話大既小朋友隔離坐個細,咁等細既可以模仿大;大既又可以照顧細既

kakak~~~咁攪笑ga Neddy!!!

miss chow話琳琳唔知點解成日坐錯位架~~~佢話大致上都ok了!!!

真係thx god~
幾驚琳琳唔習慣番新學校~

咁又幾好bor!

原帖由 小肥鴨 於 10-8-11 19:33 發表
Ms Chow都成5點打黎,仲以為唔打黎tim
Ms Chow今日教唱歌仔&畫3個紅色圓圈,仲最快畫完,叫隔離位女仔快D tim(扮勁,mami講 )

Ms Chow話大既小朋友隔離坐個細,咁等細既可以模仿大;大既又可以照顧細既 ...

今日終於忍唔住校車公司,原本11:45番到屋企, 點知成12:20先到, Neddy好唔開心,以為自己番唔到屋企, 一落車見到爺爺喊晒
尋日落雨遲出車,用左兩個鐘先番到屋企,Neddy攰到係車訓左,今日就個半鐘,都唔攪咩,好激氣ar............

嘩~點解咁架, 不過我地自己去接放學, 都要起門口起碼等15分鐘等d校車接小朋友我地d家長先可以入去接啊~
‹ 上一主題|下一主題