用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 大坑道真光interview
樓主: bochaimama
go

大坑道真光interview [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

hi, 我女讀完 (06畢業), 我都好掛住戚老師, 李老師呀
而家睇黎英文教多左, 我果時仲少d, 有phonics咪好lor

esther.cy
真光幼稚園一d都唔傳統, 好活動tim! 老師一路教一路會要小朋友input
我女nursery係讀一間所謂國際幼稚園, 慣左free, 初時入真光都有time out時間架! 我女都有d炸型, 過左頭幾個月, 習慣左, 學校又反而放鬆d
真光日日都有外戶活動時間, 個"遊樂場"真係好好呢!
真光係一間好平實既學校, 有自己室內外運動場, 禮堂, 真係除左秋季旅行, 咩節目都可以返學校攪掂

至於WARM, 我200%讚成!
原帖由 KK07 於 09-12-10 05:05 PM 發表
我女讀緊, 講真我覺得這是一間很好的KG. 中文真喺有辦法教得好深而學生又吸收到,英文亦有NET教, 雖然不是教得深, 但我覺得OK, 有phonics. 我相信中文比英文難, 真光的中文底真好.  除此外, 課程內容豐富, 低班學生會 ...

thanks KK07 & Charlotte mon :)

我好想快知道結果,等侍真係好慘

anybody receive letters??????
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

原帖由 octopus481 於 09-12-17 11:45 發表
anybody receive letters??????

未收到呀! 可能明天先會有人收到!

唔會偷步寄掛?

張receipt寫住12/18先會寄架喎, 最快都要星期六先收到掛?
‹ 上一主題|下一主題