用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: pamelaywy
go

09/10 培正K3 開張 [複製鏈接]

你們是否一心一意讀培小呢?  我好想報cky, 但阿仔唔捨得同學, 而且我發覺阿仔不是太outstanding, 怕追唔到cky.

其實, 好多人都好想入培小, 我是否身在福中不知福呢?

我估有d家長會報下其他更好的學校, 但如果考到, 你會不會如此恨心離開培正呢?

你們是否一心一意讀培小呢?
我細囡就係一心讀培小,因為佢想同家姐一齊

我好想報cky, 但阿仔唔捨得同學, 而且我發覺阿仔不是太outstanding, 怕追唔到cky.
報左先,考到先再諗,唔報,第日自己會後悔就唔好啦!小朋友既潛質係你估佢唔到,6,7歲之後可以好唔同,而且佢地適應力好強,好快就會識到新朋友.

其實, 好多人都好想入培小, 我是否身在福中不知福呢?
好多人想入唔代表佢就係適合你,所以讀唔讀唔應該考慮d個因素.

我估有d家長會報下其他更好的學校, 但如果考到, ...
所以應該係覺得想轉,先好考,亦唔好大包圍,真係了解過,鐘意間學校先好考,如果唔係考到仲煩!

希望小小意見幫到你!

Lulu

求救:
有沒有k3的小朋友今年有參加小學部的大提琴班.謙謙不幸地被編中了8:30的一班,對於我們來說,實在太早,我們要7:15出門. 有沒有人上 9:30,可以方便跟我們對掉呀 ??(因為己致電小學部李主任,李主任說有9:30班,但己全部滿了,除非有人退出或意轉時間,否則不能掉動)
謝謝

諾謙媽咪

K3呢邊好靜喎....
星期五就係最後一年的幼稚園親子旅行啦, 大家擔唔擔心會受天雨影響呀 ?
前兩日真係好大雨, 今日好似好o的
希望最後一次幼稚園旅行可以開開心心, 順順利利啦

pamelaywy,

唔好意思,我唔見左張通告,可否告知我地去邊度旅行,洗唔洗帶野食?Thank you very much!^^

我都希望星期五好天啦!

Lulu

原帖由 pamelaywy 於 09-9-30 09:46 發表
K3呢邊好靜喎....
星期五就係最後一年的幼稚園親子旅行啦, 大家擔唔擔心會受天雨影響呀 ?
前兩日真係好大雨, 今日好似好o的
希望最後一次幼稚園旅行可以開開心心, 順順利利啦 ...

Going to 上水假日農場, you have to prepare lunch and snack.  But there will have something to buy.  Please arrive to the classroom on or before 8:30am.

Thanks!^^o個日好好玩呀!!!不過呀囡兩面手"爭"整損左,佢就有d唔開心...

Lulu

原帖由 PrinceAaron 於 09-10-1 22:29 發表
Going to 上水假日農場, you have to prepare lunch and snack.  But there will have something to buy.  Please arrive to the classroom on or before 8:30am.

有冇人知11月26日同埋27日小朋友需唔需要返學呀?  係咪有什麼120周年慶典呀??  依家曉晴日日回來都會唱呢首培正120周年的歌...
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

I also want to know, but I guess they need to go to school.

培正120周年歌 is very difficult to sing, your daughter is very smart.

原帖由 PrinceAaron 於 09-10-30 22:00 發表
I also want to know, but I guess they need to go to school.

培正120周年歌 is very difficult to sing, your daughter is very smart.

我係家長日問過老師, 老師話26/11 是準備日, 學生放假, 27/11-28/11 是校慶開放日, 需要幫手及表演日要回校, 其他不用, 不過歡迎小朋友回來一起玩.
所以我想那三天, 對於幼稚園生來說, 放假機會較大

又開始要種花...我每年最怕就係依樣野,我屋企種親d植物都...唉!

Lulu

Me TOO......所以, 今年我會將盤植物放去婆婆屋企種植 (有少少陽光..)

原帖由 Lulu0820 於 09-11-17 08:32 發表
又開始要種花...我每年最怕就係依樣野,我屋企種親d植物都...唉!

Lulu

我想問:26/11係咪真係唔駛返?
我知我哋27/11唔駛返,28/11返

係呀,星期四(26/Nov),星期五(27/Nov)同下星期一(30/Nov)都唔洗返,星期六(28/Nov)就要家長陪一齊返!

原帖由 zoechan2005 於 09-11-21 08:04 發表
我想問:26/11係咪真係唔駛返?
我知我哋27/11唔駛返,28/11返

唔該晒你!

原帖由 Lulu0820 於 09-11-23 12:10 發表
係呀,星期四(26/Nov),星期五(27/Nov)同下星期一(30/Nov)都唔洗返,星期六(28/Nov)就要家長陪一齊返!

我想請問同班既同學仔,你地小朋友有無返來講老師或上課既情況?

我囡今日做做下功課喊,佢話佢唔鐘意老師,因為佢好大聲鬧小朋友,咁我問佢老師係咪鬧你呀,佢話唔係只係鬧佢,係鬧晒全班...你地d小朋友有無講?

Lulu

冇wor...曉晴冇講過有呢件事發生wor....

In fact, 曉晴 likes 陳老師 very much tim... 陳老師有mug 頭暈身x我都知道呀...

原帖由 Lulu0820 於 09-11-24 21:04 發表
我想請問同班既同學仔,你地小朋友有無返來講老師或上課既情況?

我囡今日做做下功課喊,佢話佢唔鐘意老師,因為佢好大聲鬧小朋友,咁我問佢老師係咪鬧你呀,佢話唔係只係鬧佢,係鬧晒全班...你地d小朋友有無講?

Lulu ...

咁可能我囡同佢唔夾...佢鐘意陸老師多d!

原帖由 winniepoon 於 09-12-1 12:06 發表
冇wor...曉晴冇講過有呢件事發生wor....

In fact, 曉晴 likes 陳老師 very much tim... 陳老師有mug 頭暈身x我都知道呀...

我個女好少講學校D嘢!
有時我同佢講:你做得唔好,老師會鬧你
佢話:老師唔會鬧人架!

原帖由 Lulu0820 於 09-12-1 14:29 發表
咁可能我囡同佢唔夾...佢鐘意陸老師多d!

zoechan2005,

尋日我囡返黎講話佢地係學校試表演衫,你囡囡幫佢除裙後面d鈕,我囡就幫番念情,到試完衫就要換番校服,又係你幫我扣我幫你扣,不過佢話d鈕好難扣,佢同念情都扣唔到,最後排隊搵老師幫手扣!

Lulu
‹ 上一主題|下一主題