用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇可能等派位後先再報直資呢? (tko 區) ...
樓主: smilebaboo
go

有冇可能等派位後先再報直資呢? (tko 區) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

唔係唔跟...........怕人地唔收姐.........咪做多d功夫lor
原帖由 nonoddy 於 09-6-17 07:19 PM 發表
Charlotte_mom:

點解阿仔唔跟家姐讀港同?

可以PM我...

醒目開學勳章 王國長老

直資唔包收的..........完全睇學校做法, 我女果間聽講一定俾second in, 之後收唔收都要睇表現了.......當然叩門會易d既!
原帖由 mandy_lee 於 09-6-18 09:36 AM 發表
hello,
話事話你學校不會收番細佬嗎 ? ec 是 100% 收番. 咁考試你米好辛苦要溫2間學校課本.

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都有回應過都知同明白你, 千其唔好比人講兩句就左右你思想, 最緊要係考慮你所選嘅學校是否適合你小朋友, 加油喇
原帖由 smilebaboo 於 09-6-17 22:02 發表
其實我一向都唔緊張架..點知比朋友個friend 攪到我對小一有d 驚 (如果有見過我之前個post)..不過我一直都冇同囝囝提及揾學校d野..當佢問起我時我都會話乜學校都唔重要, 最重要係睇你自己有冇用功讀書...
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

me2 我都係有2件當然prefer揀津小先囉  
原帖由 smilebaboo 於 09-6-17 22:02 發表
因為我真係覺得讀直資都冇乜所謂, 但係同時我地都target左區內幾間津小..(保良局馮晴/黃永樹..etc)...緊讀津小對妹妹就好d咁...嘻...
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

原帖由 smilebaboo 於 09-6-18 09:05 發表
hi Michelmcy,

係呀..我係卓楠媽咪呀! 哈..我梗係記得你啦..Alex 媽呀嘛..嘻..我仲發現一樣野就係你個囝同我個囝係同一間琴行學琴架..品X, right?  我有一次冇意中見到ALEX 既表演video, 卓楠都有去呀! 不過可能唔 ...

smilebaboo,

乜咁橋, 原來大家都係品x果度學琴, alex 個老師係 miss lam, 卓楠呢?

私小, 我唔報啦, 因為好貴, 直資我會同佢揀多幾間啦, 優才, 播道, 林文燦, 呢幾間好似讀得輕鬆d, 唔使每個星期都有中/英默書, 每個月都有大小不同既測驗嘛......   萬一咁唔好彩間間都唔收, 就去試下第一輪收生囉, 都會揀d 唔使太谷/太深既學校, 驚佢受唔到(其實我自己仲驚).

我無玩 msn 呀, 不過就有 facebook.  

Keep in touch ^_^

Michelmcy,

教卓楠果個叫MISS TANG, 想問下林文燦係邊度架?  優才好似呢兩日deadline 報名喎..你要留意住..

我都有facebook...你add 我啦..我已pm 左你..嘻..
原帖由 Michelmcy 於 09-6-19 15:38 發表

smilebaboo,

乜咁橋, 原來大家都係品x果度學琴, alex 個老師係 miss lam, 卓楠呢?

私小, 我唔報啦, 因為好貴, 直資我會同佢揀多幾間啦, 優才, 播道, 林文燦, 呢幾間好似讀得輕鬆d, 唔使每個星期都有中/英默書,  ...

原帖由 smilebaboo 於 09-6-19 16:47 發表
Michelmcy,

教卓楠果個叫MISS TANG, 想問下林文燦係邊度架?  優才好似呢兩日deadline 報名喎..你要留意住..

我都有facebook...你add 我啦..我已pm 左你..嘻..

smilebaboo,

林文燦係九龍城 :idea:  優才上星期五已經截止喇.  我地都做好晒 d profoilio 比埋佢.
‹ 上一主題|下一主題