用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 沙田培僑10/10及17/10面試
樓主: Heather
go

沙田培僑10/10及17/10面試 [複製鏈接]

Re: 沙田培僑10/10及17/10面試

My Son also will goto this school for coming year P.1

Any comments for this school ? Please advise me ,Thanks

於面時感覺各位老師都很有愛心及耐心.幫手的同學亦很有禮貌.

:   Good ,Thanks

純粹好奇, 我想問點解你地會為仔女揀呢間學校呢? 這間學校下年才有第一批小一, 無人知好唔好, 我只知佢係一間左派學校同佢地係港島區有一間中學和一間小學, 這間學校有什麼吸引之處而令你地對佢咁有信心呢? 可以分享一下嗎?

首先我一路都沒有分左派和右派的思想因我們是中國人,很想兒女學會根的所在地,同時該校的理念很好,首先在學校入面只可用普通話及英語對話不能用廣東話,相信對小朋友的學習很有幫助,(因現時小女就讀的幼稚園模式相同)而最吸引我的地方是一句學習中華文化的理念.

我都同意你講法,所以便接受這間學校,其實左派和右派都無分別,大家都係想小朋友開心學習

國民教育給港英政府軟禁了百多年, "愛國" 這個名詞已在年青一輩的香港人的腦袋中洗去.現在我們已不再是殖民地人民,特區政府已開紿著手國民教育的工作,未來間間學校都要教這種概念,培僑只是行先一步.
THINK BIG可以推動一個人上進,我相信愛國主義比現時盛行的個人主義更能幫助孩子變得長進.

十分同意, 最小學會尊師重導.

很同意.  可惜現時啲"細路"對自己係中國人都無特別感覺!其實學校點解要分左派右派,可以培育出品德好學生將來貢獻社會就係好派.當然父母都要一齊配合啦.   

My son Wai Wai will study Pui Kiu P. 1 next September.  He has a few classmates accepted by Pui Kiu but I am not sure whether they had signed the Confirmation Letters.

我都很同意Heather的講法, 很多香港人沒有“愛國”或是“自己係中國人”的意識.  (唉! 連國歌都唔識唱, 真羞恥   )  

Hi,

My son will also go to Pui Kiu for P.1 next year.  Nice to know he has so many friends.

May be we will have chance to meet some time.  

I called the school this morning and they said they will send out the confirmation letter together with those school bus info in December.  

恭喜!恭喜!

Regards
Ranran  :  :

Just want to say hi to all those parents will let yr child to join this school.
My son will also join P.1 on next year! Hope will see /talk to all of u soon!

Anne

真高興這麼多家長選擇培僑,希望大家繼續交流該校之新消息.

May I know the exactly location of such school in Shatin?  Thanks.

位置是沙田大圍.你可去網址一看
www.puiliucollege.edu.hk

想請問各位是否住沙田區, 因為我住觀塘所以都擔心車程頗長.   

我住青衣.

我同你一樣都係住觀塘,唔知會唔會好早上車和車費貴唔貴?

有冇家長記唔記得在簡介會校長有冇提過下午的音樂,體育需唔需要另外比錢?  因為我記得佢講啲老師是外聘.
wapwap 寫道:
想請問各位是否住沙田區, 因為我住觀塘所以都擔心車程頗長.   

是不須要另外給錢.
‹ 上一主題|下一主題