用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 聖保羅堂幼稚園的課程是深 or 淺 ??
樓主: 小凱澄
go

聖保羅堂幼稚園的課程是深 or 淺 ?? [複製鏈接]

chunchunmommy,

多謝你的分享,這樣更令我們對此校更有信心。
請問你知不知道,有關其它女同學的派位如何呢?

原帖由 chunchunmommy 於 08-12-16 23:40 發表
My boy is still in SPC Kinder. He is K3 now.
Luckily, my boy has successfully secured a place in a DSS school.
I must say that SPC does a very good job in training her students to adapt to P.1.
We hav ...

妳健康快樂,所以我們都快樂!

我都覺得要多謝各位有經驗既媽咪俾咗d意見出嚟.....

現在還有九龍塘宣道幼稚園, 九龍塘禮賢及SPK未考.
最多都係校埋九龍塘禮賢, 因為大仔都有P1 offer係禮賢小學, 而且都係出名老師勁好, 著重品德培養. 但我都係偏向過香港區讀書.  如果SPK係基督教我就會考, 因為都係一間好學校.  九龍塘宣幼不考了, 因為大仔都無去考P1.
相信同你囡囡做同學機會有90%. 到時多多交流下.
你仲有無幼稚園要考?
原帖由 小凱澄 於 08-12-17 15:22 發表
Yonniewong,

我囡囡是 pm class,
如大家沒有任何變化,遲些就是 classmate.
妳還會否再為妳的細女考別的幼稚園?

Yonniewong,
如果那麼喜歡禮賢,怎麼不考香港區般咸道禮賢?
好啊!都時大家交流一下啊!

原帖由 Yonniewong 於 08-12-17 22:58 發表
現在還有九龍塘宣道幼稚園, 九龍塘禮賢及SPK未考.
最多都係校埋九龍塘禮賢, 因為大仔都有P1 offer係禮賢小學, 而且都係出名老師勁好, 著重品德培養. 但我都係偏向過香港區讀書.  如果SPK係基督教我就會考, 因為都係 ...

回覆 # 的文章

Sorry, my daughter is studying K1, so I have no idea about the standard of K2 and K3.

never mind, thank you for your reply.

原帖由 Sumyeema1 於 08-12-19 23:44 發表
Sorry, my daughter is studying K1, so I have no idea about the standard of K2 and K3.

我淨係識得九龍塘禮賢, 我都唔知香港區有一間.
同埋開頭唸住考香港區學校, 是為了大仔, 因為我地估計有可能會為佐大仔而搬屋, 結果哥哥真係考到香港區小學. 所以我先幫妹妹決定入讀香港區幼稚園.
要感謝天父, 聽返來既 Comments 都是好positive. 所以我都對此學校好有信心.
原帖由 小凱澄 於 08-12-19 17:42 發表
Yonniewong,
如果那麼喜歡禮賢,怎麼不考香港區般咸道禮賢?
好啊!都時大家交流一下啊!

係,所以為了 SPC ,我也放棄 3間不錯的幼稚園。
妳大仔那一間小學,細女是否一定也可以入?
如是,妳便不用太擔心了。

原帖由 Yonniewong 於 08-12-20 23:02 發表
我淨係識得九龍塘禮賢, 我都唔知香港區有一間.
同埋開頭唸住考香港區學校, 是為了大仔, 因為我地估計有可能會為佐大仔而搬屋, 結果哥哥真係考到香港區小學. 所以我先幫妹妹決定入讀香港區幼稚園.
要感謝天父, 聽返來 ...

Check pm la
原帖由 小凱澄 於 08-12-23 12:29 發表
係,所以為了 SPC ,我也放棄 3間不錯的幼稚園。
妳大仔那一間小學,細女是否一定也可以入?
如是,妳便不用太擔心了。

原來這樣...
Good Luck

原帖由 Yonniewong 於 08-12-23 14:00 發表
Check pm la
‹ 上一主題|下一主題