用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 究竟幾時知根德園收生結果?
樓主: fishpp
go

究竟幾時知根德園收生結果? [複製鏈接]

咁Sc,KV收幾多人呢?會唔會似soka10揀1?

07-08年度sc同kv各收6xx個k1學生,
如果今年有3xxx apply收6xx個, 即約5個收1個。
(聽聞之前幾年每年有約3000人apply)

*報考數字只係估計, 如有錯請見諒

原帖由 pandabonita 於 08-11-25 11:40 發表
咁Sc,KV收幾多人呢?會唔會似soka10揀1?

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

聽聞今年KV有4xxx人apply,所以要分3日interview,以往係2日。

原帖由 BabyHilary 於 08-11-25 12:33 發表
07-08年度sc同kv各收6xx個k1學生,
如果今年有3xxx apply收6xx個, 即約5個收1個。
(聽聞之前幾年每年有約3000人apply)

*報考數字只係估計, 如有錯請見諒

如果4xxx人考收6xx人, 即係約7個收1個。
不過好多小朋友都同時報考sc & kv,
出左結果之後都要2揀1,
另外又有部份人會揀一條龍學校,
希望到時有多d空缺讓比waiting list嘅考生啦﹗

原帖由 chingchingb.ma 於 08-11-25 13:14 發表
聽聞今年KV有4xxx人apply,所以要分3日interview,以往係2日。
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

parco ma,

都係你心水清.... 但係唔係真係有 waiting list ?

要唔要自己打去排架, 因為我無報 sc ..... 而家突然
好想有 kv 既厚野收 lor  

[url=file://\\
[quote[/url]]原帖由 BabyHilary 於 08-11-25 18:09 發表

...

I hope so!
原帖由 BabyHilary 於 08-11-25 18:09 發表

...

Same as you, I didnt apply for SC and I did apply for Soka but I didnt bring my daughter go for interview!
原帖由 chickenwing2006 於 08-11-25 18:25 發表
parco ma,

都係你心水清.... 但係唔係真係有 waiting list ?

要唔要自己打去排架, 因為我無報 sc ..... 而家突然

[url=file://\\ ...

cash ma,

睇返kv個topic,
之前幾年都有人waiting list最後入到架,
有人比較幸運, 好快有位,
有人等到6月, 有人8月, 有人9月開學先通知,
當然亦有人係一直都冇通知......
touchwood x 10000000000000000000

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-25 18:25 發表
parco ma,

[url=file://\\ ...

Waiting list 果d需唔需要寫求位信又或者聯絡校方呢? 還是甚麼都不用做, 淨係等他們的電話呢?

醒目開學勳章

聽講SC只有ACCEPT 同WAITING LIST兩種信, 而KV就會有REJECT 信
唔G今年會點呢?比舊年多咁多人考

原帖由 xanax1mg 於 08-11-26 23:29 發表
聽講SC只有ACCEPT 同WAITING LIST兩種信, 而KV就會有REJECT 信
唔G今年會點呢?比舊年多咁多人考

唔係呀,我打過去SC問過,話reject既都會寄信。

醒目開學勳章

原帖由 threeking 於 08-11-26 23:38 發表

唔係呀,我打過去SC問過,話reject既都會寄信。

原帖由 Gerard 於 08-11-25 22:06 發表
其實我覺得應該唔係太難, 而且佢有咁多位, 以我所知好多媽咪仲意sc多d, sc好似又係收成600人, 加埋成1200, 我朋友上年考完話只要小朋友答題目, 肯唱歌多數得, (如果大仔仲大機會)
我bb個天都ok, 但我"蝦子餅"都未必比bb讀, 到時又多個vancancy, 放心啦, 你地d bb個個都咁醒(真架), 無問題woo,

真係多謝你"讓"出嚟果個vancancy, d waiting list 媽咪又多一個機會! 真係多謝你(真架)!

唔知係咪聽日就會有信收呢??

我都好想知道結果!不知道明天能否收到信呢???

我諗星期六之前都會收到啦...唔知有冇good news 呢??

唔知會唔會今日寄出呢??

咁你ga first choice係邊間呀? st'cat?

原帖由 Gerard 於 08-11-25 22:06 發表
其實我覺得應該唔係太難, 而且佢有咁多位, 以我所知好多媽咪仲意sc多d, sc好似又係收成600人, 加埋成1200, 我朋友上年考完話只要小朋友答題目, 肯唱歌多數得, (如果大仔仲大機會)
我bb個天都ok, 但我"蝦子餅"都未必 ...
‹ 上一主題|下一主題