用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: waihinma
go

2008-09 培正 K2 [複製鏈接]

tsznok,

You can go there:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1359664&extra=page%3D1

原文章由 waihinma 於 08-8-13 19:38 發表
tsznok,

懷牽係在樓下會所學的, 學校果個泳會其他家長好似有提過, 我諗佢地會答你的.

原文章由 tsznok 於 08-8-13 19:30 發表

我想俾呀仔k2開始學游水。。有冇人知學校果個泳會教得好唔好?

子諾媽,

諾謙舊年九月係泳天學游水學到而家, 我覺得唔錯
如果跟到個姐姐教練就更加好, 不過真係唔好期望會學得好快囉 (不過可能我仔游水資質麻麻)

我也來報到。

子諾媽﹐
俊煒也在學校裡游泳﹐學了一個多月﹐很喜歡﹐學校的泳天的教練我感覺不錯﹐就是學校的浴堂差了點﹐但是有通告說八月底搬新浴堂。俊煒常提起子諾﹐他說和子諾是好朋友。

俊煒媽

好耐無上黎,原來一翻新景象!

我諗我會俾三寶打,我四年抱三,呢d優惠受晒!
先兩個月,全屋人都病晒,自從二女返n班開始,(佢身體一向好好),一返學就中招,預咗,但佢病,帶到大家都病,佢自己又最快病好!
二女無返學兩個星期(幼兒園放假+去泰國),即刻無病!
但呢幾日又返!希望無事!

P.S. 念情响泰國買咗少少手信俾上幼兒愛班嘅無一位同學,但宜家都唔知點俾,下一年又唔一定同班?
仲有無GATHERING?

原文章由 Lulu0820 於 08-8-13 08:33 發表
Hi, everyone,

我都黎報到先!

想請問大家政府資助打流感針,咁你地會唔會打?

Lulu

[ 本文章最後由 zoechan2005 於 08-8-14 08:06 編輯 ]

念情禽日剛做完,因為佢每日做少少!之前又去咗泰國呢!

原文章由 tsznok 於 08-8-12 03:24 發表
報到先~!

各位同學仔做晒暑期作業未呢?

三寶媽, 謝謝你呀!!!! 等我都買定之蚊膏先

我係之前透過yahoo blog友同你傾過電話, 問過你揀培正學校既意見ka! 同樣住係沙田ka! 唔知你仲記唔記得我呢?

原文章由 tsznok 於 08-8-13 19:28 發表
培正都幾多蚊傢講真...我大仔初時日日都咬幾粒番黎,後來同佢番學前查定蚊膏,咁就好好多囉~

waihinma,

我個人覺得溜冰對小朋友黎講始終都 "腳踏實地", 比較容易掌握, 安全感係大d, 所以懷牽鍾意溜冰多過鐘意游水係正常gar.

原文章由 waihinma 於 08-8-13 19:22 發表
longBB,

懷牽學了一堂溜冰及一堂游水, 佢話鐘意溜冰唔鐘意游水, 但第一堂溜冰已經跌過幾次, 佢仲話好好玩.

原文章由 nganga 於 08-8-14 09:08 發表
三寶媽, 謝謝你呀!!!! 等我都買定之蚊膏先

我係之前透過yahoo blog友同你傾過電話, 問過你揀培正學校既意見ka! 同樣住係沙田ka! 唔知你仲記唔記得我呢?

...

哈我當然記得你啦, CHING CHING媽~~~

第時唔知子諾會唔會同你囡囡一齊搭同一部校車呢?
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

tsznok

培正個泳班唔錯gar, 日朗學左半年玩得好投入, 而家學緊自由式, d教練幾有耐性, 而且執姿勢都執得好緊, 不妨考慮下啦
原文章由 tsznok 於 08-8-13 19:30 發表

我想俾呀仔k2開始學游水。。有冇人知學校果個泳會教得好唔好?

咁你係平日放學之後上堂定係星期六/日先番學校學?

原文章由 longBB 於 08-8-14 09:40 發表
tsznok

培正個泳班唔錯gar, 日朗學左半年玩得好投入, 而家學緊自由式, d教練幾有耐性, 而且執姿勢都執得好緊, 不妨考慮下啦
§ 吾家三寶 §

冇錯,我地呢D 3件既,一定要拎下呢D福利~!!

再講,上年呀仔品嚐左半年培正牌病毒後,我地一家大細都心力交瘁... 今年我二仔K1喇,預左佢會病... 唔理咁多,老虎蟹都同三寶打!

原文章由 zoechan2005 於 08-8-14 08:03 發表

先兩個月,全屋人都病晒,自從二女返n班開始,(佢身體一向好好),一返學就中招,預咗,但佢病,帶到大家都病,佢自己又最快病好!
二女無返學兩個星期 ...
§ 吾家三寶 §

係呀~~~子諾都成日話掛住D同學仔,成日都叫住番學~~~
唔知出年係咪都係原班人馬咁上番同一班既呢?

原文章由 amy_wang 於 08-8-13 22:40 發表
子諾媽﹐
俊煒也在學校裡游泳﹐學了一個多月﹐很喜歡﹐學校的泳天的教練我感覺不錯﹐就是學校的浴堂差了點﹐但是有通告說八月底搬新浴堂。俊煒常提起子諾﹐他說和子諾是好朋友。

俊煒媽 ...
§ 吾家三寶 §

你細仔今年入學,我女係3月出世,所以今年仲係返n班咋!所以喺對面幼兒園返,足2歲就返,否則姐姐太難handle三個(下午放學後),我二女好活躍,佢9個月已經識行,四圍走上走落,但近來兩歲幾好d,好似懂事咗,有時睇見d細路成長,兩姐妹同細佬玩到咯咯笑,真係點辛苦都值翻!
你點呀!新工人黎未?你好勁!

原文章由 tsznok 於 08-8-14 09:56 發表
冇錯,我地呢D 3件既,一定要拎下呢D福利~!!

再講,上年呀仔品嚐左半年培正牌病毒後,我地一家大細都心力交瘁... 今年我二仔K1喇,預左佢會病... 唔理咁多,老虎蟹都同三寶打!

...

waihinma & pamelaywy,

唔該晒你地d info呀~~~

子諾就唔係好怕水,佢未夠一歲都可以花酒照頭淋了... 問佢俾佢學swimming好唔好,佢又話好鍾意,所以諗住俾佢試下啦~
不過h7而家煩緊係番完學上堂,定係星期齊/日先出去上。

原文章由 pamelaywy 於 08-8-13 21:49 發表

子諾媽,

諾謙舊年九月係泳天學游水學到而家, 我覺得唔錯
如果跟到個姐姐教練就更加好, 不過真係唔好期望會學得好快囉 (不過可能我仔游水資質麻麻) ...
§ 吾家三寶 §

子諾唔係升k2, 要返上午班咩? 我諗晴晴都無機會同搭一部校車la! 因為晴晴今年係返下午班呢! 到左出年子諾升k3, 就返下午班, 而我家晴晴就返上午班

我諗真係要升小學先有機會同一架校車la!

原文章由 tsznok 於 08-8-14 09:37 發表

哈我當然記得你啦, CHING CHING媽~~~

第時唔知子諾會唔會同你囡囡一齊搭同一部校車呢?

hihi....我都好耐冇上來啦, 話咁快又K2, 我都係club house幫CADY9月報咗游水
cady去健康院做視力test, 佢有先天性散光呀 9月排期再去理大check真d, 好唔開心呀...唉

zoechan2005,

多謝你份禮物先! 幼稚園係原班升,三年都係同一班同學,到小學先年年唔同!

我仲諗緊比唔比卓穎打針,見佢無物事,又好似無物必要打,再諗吓先!

開學見!

Lulu

原文章由 zoechan2005 於 08-8-14 08:03 發表

二女無返學兩個星期 ...

又一次報料熱線,唔該晒!
真係有咩問你就掂晒,以前讀書時,我成日都唔係禁快得到資料,但好在身邊有d好嘅同學報料,估唔到宜家又有你!
念情又可以送禮物,但真係好小禮物咋!念情第一次搭飛機去旅行,所以俾佢送吓嘢俾同學,平日我都好少幫佢攪呢d嘢,因為我懶,成日收到d人送禮物黎,諗住佢生日時回下禮,點知都無,所以今次係好機會!
黎緊我轉新工,一定更忙,所以可能無禁多時間上黎!

原文章由 Lulu0820 於 08-8-14 13:53 發表
zoechan2005,

多謝你份禮物先! 幼稚園係原班升,三年都係同一班同學,到小學先年年唔同!

我仲諗緊比唔比卓穎打針,見佢無物事,又好似無物必要打,再諗吓先!

開學見!

Lulu

...

哈又係喎,醒唔起添~~~

原文章由 nganga 於 08-8-14 12:13 發表
子諾唔係升k2, 要返上午班咩? 我諗晴晴都無機會同搭一部校車la! 因為晴晴今年係返下午班呢! 到左出年子諾升k3, 就返下午班, 而我家晴晴就返上午班

我諗真係要升小學先有機會同一架校車la!

...
§ 吾家三寶 §

好耐無上黎,上幼愛卓熙媽咪,我地剛去完旅行返黎,但忘記左,無買野俾同學仔.
‹ 上一主題|下一主題