用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 觀塘的聖傑靈是band幾呢?
樓主: 94MON
go

觀塘的聖傑靈是band幾呢? [複製鏈接]

多謝你關心,要改的話都幾麻煩,就順其自然啦。我現在放ST
Paul 做第一,聖傑靈放第二。可能是天意啦。

剛剛收到我朋友的電話,他同樣是出錯,把心儀學校填在第二,但是他索性不填第一,真無奈。

原文章由 ca-c 於 08-1-23 17:23 發表
咁你可唔可以改番呀?

原文章由 千紅 於 08-1-23 22:21 發表
多謝你關心,要改的話都幾麻煩,就順其自然啦。我現在放ST
Paul 做第一,聖傑靈放第二。可能是天意啦。

剛剛收到我朋友的電話,他同樣是出錯,把心儀學校填在第二,但是他索性不填第一,真無奈。

...

St paul's is also band 1,  so no problem.  one of the benefit is - if you got a good result in school Cert,  you may try to apply the other St Paul's school in HK side (the one in causeway bay or the happy valley one) as they are the sister school....

我知道St Paul是一閒好的學校,但是我個女的成績只是全級10名左右,她沒有信心。更何況是其他呢。

只不過她的音樂相當不錯,希望學校會看上她啦。

原文章由 doggie 於 08-1-24 04:08 發表

St paul's is also band 1,  so no problem.  one of the benefit is - if you got a good result in school Cert,  you may try to apply the other St Paul's school in HK side (the one in causeway bay or the ...

原文章由 千紅 於 08-1-23 13:40 發表
真是不幸,我心目中選聖傑靈做第一選擇,點知昨天填表的時候,填錯了做第二選擇。

你交左表未呀??

我之前都係咁, 將1同2填錯左,

我即刻打電話去教育局問, 佢地叫我同塗改液改左去就得架喇!!

我諗可能有好多家長都係咁!!

我沒想過打電話去問呀,昨天只是填了第1聯的學校名稱,我以爲不可以改,今天已全部了。

現在打算叫我老公去交表。

原文章由 肥妹仔KanKan 於 08-1-24 09:48 發表

你交左表未呀??

我之前都係咁, 將1同2填錯左,

我即刻打電話去教育局問, 佢地叫我同塗改液改左去就得架喇!!

我諗可能有好多家長都係咁!!

早兩年st.paul面試要即場短講(英文),我女兒的同學告訴她的,不太難,祝妳女兒成功。
原文章由 千紅 於 08-1-24 10:04 發表
我沒想過打電話去問呀,昨天只是填了第1聯的學校名稱,我以爲不可以改,今天已全部了。

上年聽聞有家長打電話問過,係可以去教統局度買過一張,如果真係好想改,可以打去問下。

原文章由 千紅 於 08-1-24 10:04 發表

我見到張表後面寫著,有一點嘢不能改,例如名字,但是沒話不能改學校名。我驚塗改會沒誠意。

其實我知道可以去灣仔另買一張表付140元就可以。算了,2閒都是Band 1 好學校。

我今天已經交表了。多謝各位關心。

原文章由 vivi_vivi 於 08-1-24 16:19 發表
上年聽聞有家長打電話問過,係可以去教統局度買過一張,如果真係好想改,可以打去問下。

千紅

最緊要係妳同囡囡都ok 嘛得囉,之但係,我始終覺得塗過係冇咁好

原文章由 千紅 於 08-1-24 16:47 發表
我見到張表後面寫著,有一點嘢不能改,例如名字,但是沒話不能改學校名。我驚塗改會沒誠意。

其實我知道可以去灣仔另買一張表付140元就可以。算了,2閒都是Band 1 好學校。

我今天已經交表了。多謝各位關心。

...

咁請問各位的囡囡或同學,多唔多人報聖傑靈呢?
純粹想知道吓個競爭大唔大咋....

原文章由 94MON 於 08-1-29 09:51 發表
咁請問各位的囡囡或同學,多唔多人報聖傑靈呢?
純粹想知道吓個競爭大唔大咋....

我都想知!

我是將軍澳的學校,全校每年大約有7、8 個報聖傑靈和ST Paul,2閒合共只收4、5 個左右。

請問你們的女兒報這2閒學校,他們的成績是點樣呢,可不可以分享一下。

聽講早兩年柏德(唔知有冇記錯)叫所有女生都報st.cat,唔知真唔真..........
‹ 上一主題|下一主題