用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸信會聯會小學 香港浸信會聯會小學2008/2009年度小一家長俱樂部 ...
樓主: HelloKitty*
go

香港浸信會聯會小學2008/2009年度小一家長俱樂部 [複製鏈接]

唔知有冇家長可以分享下會唔會為小朋友報讀普通話班呢? 大家可以分享一下嗎?
"我們愛,因為神先愛我們。"

唔知大家的小朋友會否自動自覺溫習呢?我囝囝就一時時,要睇下果樣野佢有冇興趣,真係......

[ 本文章最後由 HelloKitty* 於 07-12-16 15:14 編輯 ]

Merry Christmas!

醒目開學勳章

hello,各位:
今日大抽獎, first choose, bingo!
過兩日去註冊,先嚟呢度報到.多多指教 .

恭喜晒! 真係飲得杯落!

恭喜恭喜!

盼望大家日後可以有更多的分享吧!

歡迎您!

原文章由 蝦碌媽咪 於 08-6-8 23:51 發表
hello,各位:
今日大抽獎, first choose, bingo!
過兩日去註冊,先嚟呢度報到.多多指教 .

重要日子:

一) 編班試及家長會
日期: 17/6/08(二)
時間: 2-4p.m.

二) 編班試放榜及註冊
日期: 26/6/08(四)
時間: 9a.m.-12noon

三) 購買課本
日期: 23/08/08
時間: 9a.m. - 1:30p.m.

醒目開學勳章

咿,17/6 2-4pm.編班試同家長會個日期時間好似唔係咁方便.點解唔揀sat? 好彩您通知聲,提早請假(我同亞女),死啦,亞女學校18/6畢業典禮tim,唔知17/6洗唔洗採排.

想請問一下大家知唔知道編班試會考咩呢? 我擔心阿女唔識睇題目呀!!!!
Fanny :lol: :lol:

我都唔知會考d咩,真係要問吓人先。唔知會唔會考普通話呢? 我知佢好似有兩班係普通話班。

原文章由 Fchim 於 08-6-11 01:01 發表
想請問一下大家知唔知道編班試會考咩呢? 我擔心阿女唔識睇題目呀!!!!

大家都係朋友,而且係同一間學校o既家長,好應該互相提醒。嘻嘻!

原文章由 蝦碌媽咪 於 08-6-9 23:35 發表
咿,17/6 2-4pm.編班試同家長會個日期時間好似唔係咁方便.點解唔揀sat? 好彩您通知聲,提早請假(我同亞女),死啦,亞女學校18/6畢業典禮tim,唔知17/6洗唔洗採排. ...

醒目開學勳章

hello, 蝦碌媽咪,
記唔記得我呀? 書櫃果個呢?
恭喜你呀!雖然我個大仔先讀緊n2 (同你囡囡同校),但浸聯會小學係我心儀學校,所以入來8下,見你囡囡入到,真戥你高興!!

我想問下呢,今年我地學校有幾多學生入到呀?有幾多係計分入?有幾多係派入去?  我仔仔應該係有 20分,唔知機會大唔大呢?

原文章由 googoo 於 08-6-19 14:20 發表
恭喜你呀!雖然我個大仔先讀緊n2 (同你囡囡同校),但浸聯會小學係我心儀學校,所以入來8下,見你囡囡入到,真戥你高興!!

我想問下呢,今年我地學校有幾多學生入到呀?有幾多係計分入?有幾多 ...

My litte daughter may be your daughter's classmate. My daughter is in Room 1. How are you? Up to now, our nursary has 15 children to enter this school. 6 children have b/s in the school. 7children got the place in 2nd round. 2children got it after 2nd round.

醒目開學勳章

hello,googoo:
我當然記得你啦. 眨吓眼,快又到你啦.你嘅問題,DANIEL都答到你喎.係呀,你囝囝同佢細囡同班喎(RM.1)你地交流吓啦

DANIEL:
你女報普通話班同管樂團嗎?

原文章由 googoo 於 08-6-19 14:20 發表

我想問下呢,今年我地學校有幾多學生入到呀?有幾多係計分入?有幾多 ...

[ 本文章最後由 蝦碌媽咪 於 08-6-19 23:47 編輯 ]

醒目開學勳章

Thanks, 蝦碌媽咪! Thanks Daniel!

係咪計分入果d 都係有哥哥姐姐先得架?

Daniel, 你囡囡叫咩名? 我仔仔係 Lucas 瀚孜

醒目開學勳章

係呀,有哥哥姐姐果啲入梗.有足20分都冇行.其他係統一派位同叩門成功.
原文章由 googoo 於 08-6-20 09:24 發表
Thanks, 蝦碌媽咪! Thanks Daniel!

係咪計分入果d 都係有哥哥姐姐先得架?

Daniel, 你囡囡叫咩名? 我仔仔係 Lucas 瀚孜

醒目開學勳章

原文章由 蝦碌媽咪 於 08-6-20 11:59 發表
係呀,有哥哥姐姐果啲入梗.有足20分都冇行.其他係統一派位同叩門成功.

即刻開始擔心添

Hello! 各位好!

唔知您地有沒有選讀普通話班呢?您地會唔會幫小朋友報管樂團呀? 我報左普通話班,管樂團仲考慮緊。

Nice To Meet You Here!

您地去左恒生入數俾簿費及雜費未呀?

您地26號會唔會帶埋小朋友去學校造校服呀? 如果我地帶囝囝去學校造校服,就要向幼稚園請假了。

醒目開學勳章

我打算係屋企同佢度好尺碼,自備軟尺去學校買,費事同佢去.重未入數呀,加加埋埋成五千幾$

原文章由 HelloKitty* 於 08-6-20 21:49 發表
您地去左恒生入數俾簿費及雜費未呀?

您地26號會唔會帶埋小朋友去學校造校服呀? 如果我地帶囝囝去學校造校服,就要向幼稚園請假了。

I have applied 普通話班 for my daughter. I think most parents have applied.

How come $5,000.00?????
‹ 上一主題|下一主題