用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家收到荃灣浸信會幼稚園取錄信未呀! 收到請入黎分享吓 ...
樓主: DonaldDuck
go

大家收到荃灣浸信會幼稚園取錄信未呀! 收到請入黎分享吓! [複製鏈接]

Hi 昌虎大叔 :

我諗好多媽咪都係咁話囉 ! 因為在簡介會時校長明明話係抽簽決定,但係點解有剔既全部都係下午班呢 ? 所以我對這間幼稚園失晒信心 !  

原文章由 昌虎大叔 於 07-11-14 15:22 硐表
有剔"如無位都會考慮下午班

總之就唔剔啦~

[ 本文章最後由 DonaldDuck 於 07-11-14 15:56 編輯 ]

原文章由 DonaldDuck 於 07-11-14 15:54 硐表
Hi 昌虎大叔 :

我諗好多媽咪都係咁話囉 ! 因為在簡介會時校長明明話係抽簽決定,但係點解會係咁既 ! 所以我對這間幼稚園失晒信心 !  

hi donaldduck,

我都係咁話,之前係個家長會度,明明都係講抽籤.
好似比人昆左咁.

Hi 昌虎大叔 :

我都有同感 ! 咁您會唔會讀呢 ?

原文章由 昌虎大叔 於 07-11-14 15:57 硐表

hi donaldduck,

我都係咁話,之前係個家長會度,明明都係講抽籤.
好似比人昆左咁.

原文章由 DonaldDuck 於 07-11-14 15:54 硐表
Hi 昌虎大叔 :

我諗好多媽咪都係咁話囉 ! 因為在簡介會時校長明明話係抽簽決定,但係點解有剔既全部都係下午班呢 ? 所以我對這間幼稚園失晒信心 !  

...

DonaldDuck,昌虎大叔 :
我有個朋友同你地情況一樣,佢已決定唔會讀,因佢唔想改變個仔生活習慣...

嘩! DonaldDuck你個表好清楚呀.
我之前諗,會唔會係, 果D冇剔會考慮讀下午班果D即係話完全唔考慮下午班, 所以如學校決定收佢就一定安排佢讀上午班, 亦即根本唔需要抽簽. 而果d有剔會考慮下午班的,先至會有份抽簽呢? 如果係咁, 就真係好似你話齋不如唔揀考慮下午班啦 (provided that學校係收的)! 或者學校直情唔好有呢個選項. 好似誤導左大家咁囉噃
不過我老公明明講左校長係話就算揀上午班都冇分別, 因為係抽簽架! 咁即係我頭先第一個假設唔成立啦! 真係唔明嘞!

hi,

我都剛剛收到信喇!收左讀上午班,好開心
但我都有tick如冇上午,考慮下午....

同埋交表時要連同問卷一齊交, 雖然校長話不會影響收生始果, 但憑分上/下班的事件上來看,我估這些問卷可能都有可能影響收生ok與否

peggyp,

恭喜晒呀~

原文章由 PEGGYP 於 07-11-14 17:02 硐表
hi,

我都剛剛收到信喇!收左讀上午班,好開心
但我都有tick如冇上午,考慮下午....

Hi stliu :

妳老公冇聽錯呀! 校長真係講過架 ! 不過出黎既結果...... ! 妳諗既都有可能架 ! 不過我諗法係佢取錄既小朋友有剔考慮下午班就全部都下午班 ! 而只選擇上午班就上午班 ! 如果上午班人數多了才抽簽 !

原文章由 stliu 於 07-11-14 16:17 硐表
嘩! DonaldDuck你個表好清楚呀.
我之前諗,會唔會係, 果D冇剔會考慮讀下午班果D即係話完全唔考慮下午班, 所以如學校決定收佢就一定安排佢讀上午班, 亦即根本唔需要抽簽. 而果d有剔會考慮下午班的,先至會有份抽簽呢?  ...

如現在還沒有收到信的話,
應該是不被取錄吧!
真有點失望!

原文章由 cat68 於 07-11-14 16:08 硐表

DonaldDuck,昌虎大叔 :
我有個朋友同你地情況一樣,佢已決定唔會讀,因佢唔想改變個仔生活習慣...

我都決定唔會比小朋友讀下午班

請大家看看調查結果 ! 點解有剔如上午班無位會考慮下午班的,全部都是編下午班呢 ? 不是抽簽決定的嗎 ?

kat923   
上午班 ("冇剔"如無位都會考慮下午班
)

yucnine  
)

jk923   
)

ev928   
)

kpbb   
)

sukiwk
)

Mrswong1998
)

JoJoleung911
)

HelloKitty* 上午班 ("冇剔"如無位都會考慮下午班)

DonaldDuck
下午班 ("有剔"如無位都會考慮下午班)

kaihon1102  
下午班 ("有剔"如無位都會考慮下午班
)

Heileycheung
)

tulip36605  
下午班  ("有剔"如無位都會考慮下午班
)

chaubb  
)

dorischung  
)

子俊寶寶  下午班 ("有剔"如無位都會考慮下午班)

TszHin_Jim  

chaubb

jasonmami  
下午班 (只填了下午班)

原文章由 DonaldDuck 於 07-11-14 16:08 硐表
Hi 昌虎大叔 :

我都有同感 ! 咁您會唔會讀呢 ?

我仲有兩間報左~~~睇埋個兩間先再打算啦~

我是新人,多多指教。好開心,仔仔收左上午班啦,但我有剔如冇位,會考慮下午班喎!

[ 本文章最後由 yyaa 於 07-11-15 09:40 編輯 ]

收左上午班 - 我冇選下午班呀~~

請大家看看調查結果 ! 點解有剔如上午班無位會考慮下午班的,全部都是編下午班呢 ? 不是抽簽決定的嗎 ?

上午班 ("有剔"如無位都會考慮下午班)

PEGGYP

yyaa (新加入國民)

上午班 ("冇剔"如無位都會考慮下午班)

kat923   

yucnine   
jk923   
ev928   
kpbb   
sukiwk
Mrswong1998

HelloKitty*
calvin123

DonaldDuck
kaihon1102
tulip36605
chaubb
dorischung
子俊寶寶

TszHin_Jim

jasonmami

大家好, 我仔仔都入左上午班呀! 大家多多指教!

恭喜你地~我bb只能做下午班既後備生~但係我冇剔(如無位都會考慮下午班)...我諗我未必會留位等下午班:cry:

PEGGYP

上午班 ("冇剔"如無位都會考慮下午班)

kat923   

yucnine   
jk923   
ev928   
kpbb   
sukiwk
Mrswong1998

HelloKitty*
calvin123

bebobo

DonaldDuck
kaihon1102
tulip36605
chaubb
dorischung
子俊寶寶

TszHin_Jim

Sai_Lo

Jasonmami

下午班 (後備生) (冇剔"如無位都會考慮下午班)

tracyto14

[ 本文章最後由 DonaldDuck 於 07-11-15 14:34 編輯 ]

各位就好啦收到信, 我到現在還沒有收到信, 我估多數都唔得.  曾經打電話去問, 老師話可能是地區問題, 有同無都是同一時間寄出喎! 不過如果佢編下午班的話, 我多數唔會考慮.

原文章由 DonaldDuck 於 07-11-15 14:32 硐表

PEGGYP

*********************************** ...
‹ 上一主題|下一主題