用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生面試安排
樓主: fatkk
go

民生面試安排 [複製鏈接]

回覆 #1 mlngan 的文章

我同囝囝10:00面試,係101班房,in我個老師gi都唔笑! in我囝囝果個好少少啦!但我完全聽唔到老師問囝囝乜野喎?仲以為只係in父母添! 只見in我囝囝果位老師埋頭苦幹係D文件到寫嘢,我仲以為佢只係觀察我囝囝玩玩具時的表現咋!in咗唔洗5分鐘就送份玩具請你出課室lu!

in 咗D乜?
1) 你小朋友乜名?
2) 係咪得一個小朋友?
3) 平時有無人同佢玩?
4) 同其他小朋友玩時有沒有爭吵?
5) 你會怎樣處理?
6) 小朋友有沒有發皮氣?
7) 你會怎樣處理?
8) 你與小朋友平日怎樣渡過?

我諗人人被問D問題都係差不多啩???

有無人知道新果份通告改咗D乜呀?

[ 本文章最後由 honeybma 於 07-11-25 11:03 編輯 ]

New notice with result notification date changed --> send out on Dec 7.
原文章由 honeybma 於 07-11-25 04:48 硐表
我同囝囝10:00面試,係101班房,in我個老師gi都唔笑! in我囝囝果個好少少啦!但我完全聽唔到老師問囝囝乜野喎?仲以為只係in父母添! 只見in我囝囝果位老師埋頭苦幹係D文件到寫嘢,我仲以為佢只係觀察我囝囝玩具時的表演咋!i ...

我o個張問卷唔記得交返俾佢,(佢地又無人同我收喎)
咁會唔會扣分ga?
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

回覆 #23 維豬豬 的文章

我見到好多家長無填考生編號,應該純粹俾學校用作參考.

oic! do you know the original date is beyond or before Dec 07?    

原文章由 fatkk 於 07-11-25 07:04 硐表
New notice with result notification date changed --> send out on Dec 7.

係課室派表點名果位當值老師講話填完份問卷交返比佢或童軍喎!份問卷兩條題目乜唔係用黎睇吓家長buy唔buy學校果套教學模式同對學校有幾了解咩? 無交問卷最好問吓學校係咪一定要交或可唔可以補交啦!交咗先算,如果只係因為無交問卷而被淘汰就唔抵啦!

恭喜你添丁發財! 你生完12朝就要為小朋友微服出巡 ,真係睇到母愛嘅偉大!

原文章由 LiBoBo 於 07-11-24 14:49 硐表

1) 佢以為我有咗, congrat me . 其實我剛生完 12 日 only>>個肚仲見到hehe

...

我個仔12月出世

原文章由 彩虹冒險 於 07-11-23 19:09 硐表
民生是唔係收大仔多, 我個仔05年10月是否屬於細仔,

原文章由 honeybma 於 07-11-25 11:18 硐表
恭喜你添丁發財! 你生完12朝就要為小朋友微服出巡 ,真係睇到母愛嘅偉大!

多謝妳.

無辦法啦, 係可以安心放下小b 時,(工人照顧住)  我都想陪亞大去 interview .. 因為上個星期六我剛出院, 真係無能為力底下,得 daddy 陪佢去, 聽daddy返來個 feedback 就表現唔多好囉

我唔想想因為我無陪佢而影響到表現呀.

因為亞 大去唔到間好0既 k1, 亞細就仲大件事, 因為升小一的制度在 hk 來說係好唔 fair .

[ 本文章最後由 LiBoBo 於 07-11-25 13:43 編輯 ]

回覆 #23 維豬豬 的文章

我琴日IN完有個童軍追住我問我有冇交張問卷架喎, 不過其實張問卷要黎有咩用都唔知呀.

original --> Jan 7
原文章由 honeybma 於 07-11-25 10:23 硐表
oic! do you know the original date is beyond or before Dec 07?    

各位尋日去in民生的dadi mami有冇留意,入課室in完老師比返張准考証你時,在証的右上角寫了英文字,d英文字代表乜?你地有冇?

Yes woo!!!

:idea: :idea: u said and go to take a look

i saw a tick with an "a" on top right hand corner

原文章由 sky888 於 07-11-25 19:06 硐表
各位尋日去in民生的dadi mami有冇留意,入課室in完老師比返張准考証你時,在証的右上角寫了英文字,d英文字代表乜?你地有冇?

[ 本文章最後由 jocola 於 07-12-4 11:46 編輯 ]
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

Is it mean that u submitted the questionnaire already?
原文章由 jocola 於 07-11-25 19:15 硐表
u said and go to take a look

i saw a tick with an "a" on top right hand corner

i dont think so

i dont think so

since when i submit, the interview card still on my hand ge......

didn't give to her woo......................

but i am not sure the mark is written when we enter the waiting room ar, or written by the interviewer la.....

[ 本文章最後由 jocola 於 07-11-25 21:24 編輯 ]
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

妳地唔講, 我都無留意, 仲以為果個係簽名嚟 tim .

都係大家一樣有個 tick 號 + 個唔知什麼0既 東西.

同時, 我都唔知係邊個時候,咩人mark 上去

I also found a tick + "y" on the right hand corner, I still thinking the meaning.

Any one know how many applicants in this time??

thanks
Anakin - Born on Apr-8,05, weight 3.78Kg

我係"VH"呀,不過我好肯定係我見完老師佢俾返張証我就有。真係估唔到佢代表乜。

其實係沒有意思的,上一年都有呢個topic,最後大家都証實左只係一個tick號及見小朋友個位老師既簡單簽名吧!
好似話係因為唔想d家長過一排返多o黎一次話自己未interview既啫,只係肯定你已經interview過。

thanks!

原文章由 fatkk 於 07-11-25 14:35 硐表
original --> Jan 7
‹ 上一主題|下一主題