用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢07 - K1
樓主: violin
go

九龍禮賢07 - K1 [複製鏈接]

我問過校車ee, 佢地話遲d會派車費袋, 到時先交車費都得wor.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

琴日我已收到車費袋啦,今日會交錢

原文章由 gracelam 於 07-9-7 10:40 硐表
我問過校車ee, 佢地話遲d會派車費袋, 到時先交車費都得wor.

你囡囡坐幾多號車,我囡囡坐11號,佢都有話嬸嬸請佢食提子乾/糖?...
最攪笑就係琴日放3:30,司機話3:45會到屋企樓下(馬鞍山),咁我同個同事(佢囡囡都係禮賢k1下午班)就好緊張,唔知司機會唔會攪錯,最後打去問司機,原來因為琴日放學只有k1坐校車,全車只得3個小朋友....

原文章由 LuLuBB 於 07-9-7 10:01 硐表
我女女昨日自己搭校車, 本來都無喊, but我工人走去同佢byebye, 佢就即喊la, 不過校車ee話佢一開左車就無喊, 真係好開心, 佢仲同我講校車ee好錫佢wo(我估係因為比左包糖佢), 佢好like返學 ...

點解我收唔到老師電話呢?我都好想知到囡囡係學校無人陪的情況,我問佢有無喊,佢又話無,但係我問佢茶點好唔好食,佢又話我知d紅梅乾跌晒落地,佢好餵食平時跌一粒都喊,咁我問佢有無喊,佢又話有...都唔知佢點

原文章由 violin 於 07-9-6 14:18 硐表
係呀, 真係好感思呀, 囡囡今日上校車冇咸, 真係估佢唔到, 黃老師打電話黎都話全班同學仔都冇咸, 好好, 應該會好快適應。

自己都諗可以囡囡真係大個咗了! ...

gracelam

係呀, 我個女係香蕉組KA, 點解咁多人話應得我個女個名的, 你已經唔係第一個話見到我個女個名

原文章由 gracelam 於 07-9-7 10:38 硐表

lulubb,
你囡囡係咪香蕉組 因為我陪上堂時見到你囡囡個名同我囡囡一張枱, 不過佢係上午班. 即係孫老師, 周老師同鄭老師係班主任.

Smilesun

我女女坐9號車, 同佢一齊上車得一個小朋友, 其他d都係另一個站上車, 我昨日都好緊張去接佢放學, 見佢笑住咁返來, 真係好開心

原文章由 Smilesun 於 07-9-7 11:22 硐表
你囡囡坐幾多號車,我囡囡坐11號,佢都有話嬸嬸請佢食提子乾/糖?...
最攪笑就係琴日放3:30,司機話3:45會到屋企樓下(馬鞍山),咁我同個同事(佢囡囡都係禮賢k1下午班)就好緊張,唔知司機會唔會攪錯,最後打去問司機,原來因 ...

請問各位, 你們的小朋友上校車後, 書包是放在那裏呢! 爸爸說囡囡上車入座後仍然揹著書包, 而放學下車時亦巳揹上書包, 但我記得老師曾經講過書包是會掛在車內的, 不知你們的校巴ee如何放置小朋友的書包呢! 我好擔心呀囡的安全呀!

原文章由 LuLuBB 於 07-9-7 12:44 硐表
Smilesun

我女女坐9號車, 同佢一齊上車得一個小朋友, 其他d都係另一個站上車, 我昨日都好緊張去接佢放學, 見佢笑住咁返來, 真係好開心

下星期一開始就返3個鐘頭學啦!:D
各位幼勇班家長,你地有冇收過孫老師電話?我就冇收過!
同埋知唔知上課schedule?因為家長會中,孫老師講講下就冇提!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

原文章由 寶寶熊BB 於 07-9-7 14:30 硐表
請問各位, 你們的小朋友上校車後, 書包是放在那裏呢! 爸爸說囡囡上車入座後仍然揹著書包, 而放學下車時亦巳揹上書包, 但我記得老師曾經講過書包是會掛在車內的, 不知你們的校巴ee如何放置小朋友的書包呢! 我好擔心呀 ...

其實我都留意到這一點!我囡囡是坐9號校車,當上車後坐低,我囡仍然背著書包坐,校車ee就幫佢扣上safety belt! 個書包唔可以掛係前面張椅背,因為孖位兩個椅背連在一起!

請問各位, 你們的小朋友上校車後, 書包是放在那裏呢! 爸爸說囡囡上車入座後仍然揹著書包, 而放學下車時亦巳揹上書包, 但我記得老師曾經講過書包是會掛在車內的, 不知你們的校巴ee如何放置小朋友的書包呢! 我好擔心呀 ...

我見囡囡上咗校車後, 佢自己除咗書包, 跟住ee幫佢放响後面, 跟住就同佢同另一個小朋友一齊坐, 可以佢兩個最細。但車後都應該唔會揹住架, 好危險喎

ee我都冇收過孫老師電話ah...?

原文章由 hlbaby2004 於 07-9-7 14:38 硐表

下星期一開始就返3個鐘頭學啦!:D
各位幼勇班家長,你地有冇收過孫老師電話?我就冇收過!
同埋知唔知上課schedule?因為家長會中,孫老師講講下就冇提! ...

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...

剛剛call咗校車司機, 她反問我小朋友上車後仍揹上書包有何問題? 她還說每個校巴也是這樣做法?所以她不覺得有問題。如我們有特別的要求, 可向她提出, 她便吩咐ee幫我的小朋友上車後除下書包及放置到其他位上。

當然我不認同她的看法,亦向她表示十分關注小朋友的安全, 所以, 我也有向她提出要求, 希望她吩咐ee幫呀囡放好書包, 我希望這様的要求不會令到呀囡有「特別的對待」吧!

原文章由 violin 於 07-9-7 14:50 硐表
我見囡囡上咗校車後, 佢自己除咗書包, 跟住ee幫佢放响後面, 跟住就同佢同另一個小朋友一齊坐, 可以佢兩個最細。但車後都應該唔會揹住架, 好危險喎 ...

我見囡囡今日都係自己除咗書包放背後,其實都唸是否安全
我見有些小朋友是掛住背椅...都唔知邊樣好D...
而且我2号車...是沒有safety belt !:(

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...

其實都幾難界定, 我個囡坐10號車, 而且都好以得十幾個小朋友坐, 都有好多空位, 所以好似冇特定, 星期一問吓ee先

原文章由 807jjma 於 07-9-7 15:30 硐表

我見囡囡今日都係自己除咗書包放背後,其實都唸是否安全
我見有些小朋友是掛住背椅...都唔知邊樣好D...
而且我2号車...是沒有safety belt !:( ...

我自己意見,如果書包放在椅上(小朋友背後),因為新款書包比較大,佔好多位,相對小朋友可坐的位置少左和向前左,校巴也沒有扶手,好在有safety belt! 如果冇safety belt,講真都幾危險 ........小朋友好易從椅上跌落黎,又或者小朋友貪玩,坐唔定自己落地!

原文章由 hlbaby2004 於 07-9-7 17:07 硐表

我自己意見,如果書包放在椅上(小朋友背後),因為新款書包比較大,佔好多位,相對小朋友可坐的位置少左和向前左,校巴也沒有扶手,好在有safety belt! 如果冇safety belt,講真都幾危險 ........小朋友好易從椅上跌落黎,又或 ...

這正正是我所擔憂的事情, 因小囡的校巴也沒有安全帶呢!

原文章由 寶寶熊BB 於 07-9-7 17:35 硐表

這正正是我所擔憂的事情, 因小囡的校巴也沒有安全帶呢!

你囡囡都係搭2號車!?

login name --------小朋友名---小朋友生日---居住地區

上午幼愛班
violin---------------凱琳Megan------29/09---將軍澳
大b_mama_小b----浩泓-------------04/07---鑽石山
sycheng_yvonne---Vanessa--------04/03---鑽石山
tse_lai--------------彩晴Rainbow----28/07---葵涌
dorismama---------Jason-----------24/11---Yau Tong

上午幼勇班
gracelam------------施施Vincy ------10/09 ---荃灣
Mattjon -------------芷嫣Sabina-----16/07----荃灣
hlbaby2004---------巧琳Charmaine-10/06----荔景
807jjma-------------芷晴Christy----07/08----油塘
龍婆------------------瑞希Enson-----22/07----將軍澳
Tikvamama---------明希Tikva-------04/10----將軍澳

下午幼望班
smilesun-------------悅晴Janna------07/10---馬鞍山
BerthaLam ----------倩如------------04/10---觀塘
suetlam--------------凱蕎Phoenix---12/11---長沙灣
mirandasuper--------朗悅Samantha-18/05---將軍澳

下午幼信班
kaka0101-------------kaka---------01/01-----深井
LuLuBB ---------------堯堯----------18/12----荃灣
和平飯店可愛姬姬------棠棠----------19/09----九龍灣
寶寶熊BB -------------瑋瑜Mavis----15/11-----旺角
HappyHappymother--心心---------------------順利
TeresaMom-----------Kin Hang-----10/04----葵涌
Betty28---------------Kan----------03/03----觀塘

原文章由 dorismama 於 07-9-7 22:55 硐表
login name --------小朋友名---小朋友生日---居住地區

上午幼愛班
violin---------------凱琳Megan------29/09---將軍澳
大b_mama_小b----浩泓-------------04/07---鑽石山
sycheng_yvonne---Vanessa--------04/03 ...

dorismama,
歡迎你!

原文章由 Smilesun 於 07-9-7 11:14 硐表
琴日我已收到車費袋啦,今日會交錢

你地車費幾多錢呀?  我住荔景.........$790!
‹ 上一主題|下一主題